Paju

07/2022 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

Sijainti: Suomi, Helsinki (sijaiskodissa)

Puuhkahäntäinen Paju on vielä jokseenkin arka, mutta kovaa vauhtia puhkeamassa kukkaan. Ajan kanssa, kesyn kissakaverin sekä kissakokeneen ja ymmärtävän ihmisen tuella neidistä varmasti tulee vielä hyvinkin reipas kotikissa.

20.5.2022

Paju on suloinen pörröneiti, jonka lempiasioita ovat vauhdikas leikkiminen, muut kissat sekä ihmisen puuhien seuraaminen. Kaikenlaiset sulkalelut ja vavat innostavat neitiä hurjasti, ja onkilelua Paju jaksaisi jahdata vaikka kuinka pitkään, tehden innoissaan ylimääräisiä spurtteja huoneen ympäri. Myös iltazoomit ovat vakiopuuhaa. Leikkien vastapainona Paju nauttii ketareet levällään kellimisestä, mieluiten suorassa auringonpaisteessa ja kissakamun vieressä.

Kotikissakoulussa Paju on vielä alkumetreillä. Viime kuukausina hän on alkanut tulla reippaammin hoitajan lähelle, antaen välillä jopa vaivihkaa silittää toisen kissan ollessa tukena vieressä. Paju on myös ottanut tavaksi odottaa kotihoitajaa hoitohuoneen ovella, minkä jälkeen hän kiinnostuneena seuraa mm. hiekkalaatikoiden siivousta. Myös hoitotädin istumapaikat pöllitään neidin toimesta heti, kun silmä välttää. Paju tekee nykyään myös oma-aloitteisesti tuttavuutta ihmisen käteen nuuhkimalla ja kevyesti puremalla. Tuoksut lienevät Pajulle eritysen tärkeitä, sillä neidillä on huomattu olevan lähinäön kanssa jonkinasteisia ongelmia. Normaalia kissan elämää Pajun heikkonäköisyys ei estä, mutta luultavasti ainakin osittain siitä johtuen sosiaalistaminen on neidin kanssa ollut hidasta. Kuitenkin nyt, kun suurin arkuus on väistynyt, Paju vaikuttaisi perusluonteeltaan olevan utelias, kiltti, jopa tomera, ja ennen kaikkea hyvin leikkisä.

Paju saapui Rekkujen sijaiskotiin lokakuun lopussa, ja on siitä asti majaillut sijaiskodissa muutaman muun samasta populaatiosta loukutetun kissan kanssa, tullen kaikkien kanssa hyvin toimeen. Toisen kissan seura onkin Pajulle aivan välttämätöntä myös uudessa kodissa, sillä neidin sosiaalistaminen tukeutuu vahvasti toisen reippaamman kissan antamaan esimerkkiin. Lisäksi Paju itse rakastaa muiden kissojen seuraa, hakien erityisesti lempeää ja leikkisää isosiskohahmoa turvakseen. Uudesta kodista tulisikin löytyä reipas, kiltti ja rennosti muihin kissoihin suhtautuva tyttökissa (tai muutama), jonka kanssa Paju voisi nauttia yhteisistä leikki- ja pesuhetkistä, sekä vierekkäin nukkumisesta.

Pajun oman ihmisen tulee olla kokenut arkojen kissojen parissa, sekä olla valmis mukauttamaan toimintaansa ja kodin arkea Pajun sosiaalistamista tukevaksi. Uuden omistajan tulee myös kyetä kouluttamaan Pajua käsittelyyn ja erilaisiin hoitotoimenpiteisiin alusta lähtien, sillä niitä ei olla sijaiskodissa päästy vielä lainkaan treenaamaan. Tällä hetkellä Pajun saa esimerkiksi lääkittyä vain pakkotoimin pyyhekapaloa hyödyntäen. Tasainen, samanlaisena toistuva arki on Pajulle suotuisin ympäristö. Lapsiperheeseen hän ei sovi, eikä koiralliseen kotiin.

Pajun hengitys on ajoittain hyvin kuuluvaa ja tuhisevaa. Tästä on konsultoitu kissoihin erikoistunutta klinikkaa, ja syy on todennäköisesti joko rakenteellinen, tai sitten kyse on keuhkomatojen aiheuttamista vaurioista. Keuhkomatoon Paju on nyt saanut lääkityksen. Paju on ajankohtaisesti terve ja hengitys ei häntä vaivaa esimerkiksi rasituksessa. Tilannetta tulee kuitenkin seurata uudessa kodissa ja tarvittaessa käyttää Pajua eläinlääkärissä.

Summary in English

Paju is a sweet and playful female cat who came to Rekku Rescue from a large cat population, where she had not been socialized to humans in any way. Paju is still somewhat timid, but progressing at a rapid pace. Over time, with the support of a kind and social feline friend and a cat-experienced and understanding human, she will surely become a proper housecat. She does, however, still need quite a bit of socialization and training. At the moment she can only be handled and for example medicated when wrapped in a towel burrito.

Paju is looking for a home with at least one other kind and playful female cat, whom she could make her trusty companion and big sister. Paju is not suitable for a family with children nor to live with a dog. Paju has mildly poor eyesight, but this doesn’t impair her ability to fuction as a normal cat.


Kulukorvaus

Kulukorvaus 300 €. Kulukorvauksella kissanpentu on saanut vähintään yhden kolmoisrokotteen (calici, herpes ja kissarutto), tunnistemikrosirun, se on leikattu ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kissa on eläinlääkärin pintapuolisesti tarkastama ja vähintään kertaalleen madotettu. Kissan mikrosiru on rekisteröity Siruhaku.fi-palveluun.

Tiedustelut

Aino / 045-221 9744

Soittoajat: Su 19-20

ainorekkurescue.com

Yhteydenotot mieluiten ensin tiedustelulomakkeella.
Palaan asiaan niin pian kuin suinkin kykenen.

Avaa lomake

Tiedustelu kissasta Paju

    Tarkista, että kirjoititi sähköpostiosoitteen varmasti oikein. Saat vastauksen tähän osoitteeseen.


    Eläin luovutetaan vain 20 vuotta täyttäneelle.
    Tiedusteluita vain varauksessani olevista eläimistä, ei muiden varaajien eläimistä.

    Emme vastaa tekstiviesteihin, soittopyyntöihin tai tuntemattomasta numerosta soitettuihin puheluihin! Muistathan, että tämä on meille VAPAAEHTOISTYÖTÄ opiskelun, palkkatyön ja muun elämän lomassa. Emme siis voi aina olla tavoitettavissa soittoaikoinakaan. Yritäthän tällöin myöhemmin uudestaan, vastaamme kyllä heti, kun voimme. Mikäli et saa meiltä vastaussähköpostia, tarkistathan roskapostikansiosi.