Otava

1-3v (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

29.1.2020 Otava muutti Olavi-kisun kaveriksi.

***

Kovaa vauhtia kesyyntymässä oleva Otava on leikkisä ja hauska veijari.

18.12.2019

Kun Otava saapui sijaiskotiin, se istui ensimmäiset viikot sähisten nurkassa, sekä kävi hiekkalaatikolla ja söi vain öisin. Tilanne muuttui heti, kun Otava huomasi että eristyshuoneen oven takana on muita kissoja jotka eivät pelkääkään ihmisiä. Sijaiskodin omien kissojen esimerkin avulla piilottelevasta nurkkamöröstä kuoriutuikin hetkessä rapsutuksista nauttiva ja leikkisä kissa.

Otavaa ei ole yhdistetty sijaiskodin omien kissojen kanssa, mutta se puskee eristyshuoneen verkko-ovea raivoisasti ja alkaa kehrätä kovaan ääneen heti kun näkee vilauksenkin sijaiskodin kissoista. Otava tarvitseekin ehdottomasti kaverikseen reippaan, kesyn, nuoren ja leikkisän poikakissan, joka olisi kärsivällinen saadessaan puskevan ja kiehnäävän “perävaunun”.

Otava ei vielä aivan osaa toimia ihmisten kanssa ja epävarmuus, hämmennys ja epämukava olo tilanteessa jossa ihminen suuntaa huomionsa kissaa kohti, purkautuu helposti ihmisen käteen suuntautavana aggressiona. Kun kissan itseluottamus ja luottamus tuttuun ihmiseen on sijaiskodissa ollessa kasvanut, myös arvaamaton käytös on vähentynyt. Kissan tulevalta kodilta edellytetäänkin aiempaa kissakokemusta, taitoa tulkita kissan elekieltä, sekä sitoutumista jatkaa käsittelyn harjoittelemista positiivisen vahvistamisen kautta, jotta ristiriitatilanteilta vältyttäisiin. Tällä hetkellä Otavan kanssa ollaan tehty lyhyitä kiinnipito- ja nostoharjoituksia leikin ja ruokailun ohessa. Välillä ilmenevän arvaamattoman käytöksen, ja vielä vaiheessa olevan kesyyntymisen vuoksi Otavaa ei luovuteta perheeseen jossa on pieniä lapsia.

Otava ujostelee ihmisiä vielä jonkin verran ja säikkyy äkkinäisiä liikkeitä. Pikku hiljaa luottamus on kuitenkin rakentunut sijaiskodin ihmisten kanssa. Otava juttelee maukumalla silloin kun sillä on tylsää tai nälkä, mutta hiljenee nätisti yöksi nukkumaan. Välillä Otava intoutuu kiehnäämään jaloissa tai hyppää epähuomiossa viereen sängylle, mutta huomaa nopeasti mitä on tehnyt, hämmentyy ja vetäytyy. Ihan vielä Otavasta ei ole muovautunut sylikissaa, mutta kärsivällisyyden ja ajan kanssa sekin päivä varmasti vielä koittaa.