Ossi on omanarvontuntoinen keski-ikäinen kollikissa, joka vaatii uudelta kodiltaan vankkaa kissakokemusta, aikuista seuraa, valjasulkoiluun sitoutumista tai kissatarhaa.

 

15.11.2019

Ossi (nyk. Osmo) sai kodin Helsingistä

 

17.7.2019

Yhdeksänvuotias kissaherra Ossi on tullut Rekuille etsimään uutta alkua ja  itselleen sopivampaa kotia. Alku Ossin kanssa saattaa vaikuttaa kiviseltä ja lyhytpinnaisella Ossilla saattaa mennä herne viikseen alle sekunnissa. Sähinän ja paheksunnan saattelemana Ossi saattaa räpsäistä tai purra, joten se etsii kotia aikuisesta perheestä, jolla on kokemusta kissoista, kärsivällisyyttä ja kykyä lukea temperamenttisen jalopantterin hienovaraisia eleitä sekä halua opetella tulkitsemaan Ossin mielenliikkeitä.

Ajan myötä Ossi on sijaiskodissa rauhoittunut ja se hakeutuu itse syliin rapsuteltavaksi ja viihtyy siinä pitkiäkin aikoja. Kunhan rapsuttaja osaa rapsuttaa _OIKEIN_ ja _OIKEASTA KOHTAA_, pysyy Ossi-poika tyytyväisenä ja palkitsee ihmisen arvokkaan hiljaisella kehräyksellä ja kovalla puskemisella. Ossi tulee toimeen muiden kissojen kanssa, mutta on ison egonsa kanssa kova pomottamaan ja härnäämään pienempiään. Ossi pärjäisi hyvin ainoakin kissana, kunhan ihmisseuraa on saatavilla. Myös kissoihin tottunut koira ei ole poissuljettu kämppis.

Ossi on tottunut ulkoilemaan säännöllisesti valjaissa, joten tätä toivotaan jatkettavan myös uudessa kodissa. Ossin muhkea birmaturkki vaatii lähes päivittäistä harjausta, eikä varsinkaan pörheiden villahousujen harjaus ole sen suosikkipuuhaa, joten tässäkin vaaditaan uudelta omistajalta pitkää pinnaa ja sitoutuneisuutta siedättää Ossia turkinhoitoon.