Oskari

2012 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

19.9.2020

Ihana Oskari pääsi omaan kotiin, jossa se saa paljon toivomaansa huomiota, hellyyttä ja rapsutuksia. 

23.9.2020

Kuulumisia uudesta kodista:

Oskari on alkanut kotiutumaan tässä muutaman päivän sisällä jo tosi hyvin. Pahin alkujärkytys meni ohi viikonlopun aikana kun hän hakeutui omiin oloihinsa ja etsi parhaita piilopaikkoja, mutta silloinkin oli ruokahalu kunnossa ja kaikin puolin terveenä on pysytty! Nyt Oskari viettää jo suurimman osan ajasta olohuoneessa leikkien, makoillen tai tutkiskellen ympäriinsä. Tänään tuli ensimmäistä kertaa hakemaan rapsutuksia kun tulin töistä kotiin, kun eilen vielä juoksi hetkeksi piiloon kun ovi kävi. Oskari on kyllä tosi reipas ja joka päivä tuntuu menevän paremmin.

*****

Oskari on seurallinen, leikkisä ja reipas poikakissa. Tämä kiltti ja sympaattinen poika etsii ikiomaa kotia, jossa viettää kissanpäiviä.

8.9.2020

Oskari on hyvin ystävällinen ja rakastettava kissaherra. Sijaiskodissa Oskari oppi nopeasti luottamaan hoitajaansa, ja hänestä on kehkeytynyt oikein herttainen kehräävä kotikissa, joka puskee kovasti hellyyttä hakien. Viime aikoina Oskari on viihtynyt jo hoitajan sylissäkin. Oskari sopii kotiin, jossa se saa paljon haluamaansa hellyyttä ja huomiota.

Rohkea ja utelias Oskari ei pelkää tai vierasta ihmisiä ollenkaan. Sijaiskodissa on myös koiria, joihin Oskari suhtautuu tyynesti.Leikkisä kissaherra leikkii mieluiten yhdessä mutta myös yksinään. Lelukepit ovat erityisesti Oskarin mieleen. Paras rentoutumispaikka on kiipeilypuu, josta on hyvä tarkkailla reviiriä tai ottaa mukavat torkut.

Oskari on fiv-positiivinen, joten hän etsii kotia ainoana kissana. Seuralliselle Oskarille voisi myös sopia koti toisen kiltin fiv-positiivisen kissan kaverina.

Oskarilla on tapana välillä purra hoitajaa kädestä tai jalasta. Käytös ei ole aggressiivista vaan pureminen liittyy tilanteisiin, joissa Oskari innostuu kovasti tai hakee huomiota. Oskari sopiikin kotiin, jossa on kokemusta kissoista ja aikaa panostaa puremisen kitkemiseen. Tätä käytöstä saa todennäköisesti oikeanlaisella koulutuksella vähennettyä paljonkin. Puremistaipumuksen takia emme kuitenkaan suosittele Oskaria kotiin, jossa on pieniä lapsia. Muuten Oskaria on helppo käsitellä.

Oskari on fiv-positiivinen mutta tauti on onneksi rauhallisessa vaiheessa ja oireeton. Oskarilta on poistettu huonokuntoisia hampaita. Oskarilla oli Rekuille tullessa takajalan varpaassa muutoskohta, joka päätettiin poistaa ja tutkia. Samalla amputoitiin koko varvas. Tutkimuksessa muutoskohdasta ei löydetty poikkeavaa. Puuttuvan varpaan ei pitäisi vaikuttaa Oskarin elämään mitenkään.