Orion

2017 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

2.2.2023 Orion ja Juniper muuttivat yhdessä uuteen kotiin.

***

Orion on rapsutuksista nauttiva herkkä poika, joka haluaisi oman kodin kaverinsa Juniperin kanssa.

8.1.2023

Juniper ja Orion odottelevat edelleen ikiomaa kotiaan.

Kaksikko siirtyi uuteen sijaiskotiin ennen joulua ja he ovat kotiutuneet uuteen ympäristöön hienosti. Uudelta hoitajalta on tullut reippaasti kehuja molempien kiltteydestä. Orion on edelleen kunnon hellyyspakkaus, joka hakee useamman kerran päivässä silityksiä ja rapsutuksia ihmistä puskien ja häntäänsä innostuksesta tärisyttäen. Herkkänä poikana ihmisten nopeat liikkeet edelleen jännittävät, mutta rauhallisessa ilmapiirissä kelpaa jopa sängylle mennä loikoilemaan päivisin sen ollessa vapaana. Kaksikko myös vetää yhteisiä leikkihepuleita pitkin asuntoa säännöllisesti.

Orion on edelleen nirso, ja suostuu syömään vain kuivaruokaa, joten uudessa kodissa on jatkettava herran totuttamista märkäruokaan.

3.12.2022

Orion ja ystävänsä Juniper etsivät vieläkin ikiomaa kotiaan.

Orion on edistynyt paljon sijaiskotiin tulostaan ja tekee nykyään itse reippaasti aloitteita ihmistä kohtaan rapsutuksia pyytäessään. Hän ei enää myöskään säiky vähän vauhdikkaampia liikkeitä yhtä lailla. Toki Orionilla on vielä matkaa rohkaistumisessaan, eikä hän ole vielä sylikisuksi alkanut. Sen sijaan Orion usein tulee iltaisin päivän melun hiljennettyä sänkyyn hakemaan rapsuja, ja läntää pienen peppunsa vatsan päälle puskien päätään ihmistä vasten, jos käsi ei ole tarpeeksi nopea.

Myös Orionin nukkumapaikkoihin on tullut uudistuksia, sillä nykyisin myös hän nukkuu vaatekaapin lisäksi sohvalla, sekä sängyn pehmeimmillä tyynyillä. Hyvän sään tullen myös parveke muuntuu kissojen torkkupaikaksi.

Orion on myös hyvin innokas maailman menojen tutkiskelija, ja viettääkin Juniperin kanssa vuoronperään ikkunalaudalla aikaa.

14.10.2022

Orion tuli sijaiskotiin kodinvaihtajana syksyn alussa ystävänsä Juniperin kanssa. Orion oli alussa pelokas lähestyttäessä, ja vaikka nyt totuttuaan uuteen paikkaan onkin jo rohkaistunut paljon, on hän vieläkin hieman säikky nopeita liikkeitä ja vauhdikkaita lähestymisiä kohtaan. Herra kylläkin lähestyy itse mielenkiinnolla ihmistä, kunhan ihminen ei tee pelottavia liikkeitä. Ihmisen istuessa paikoillaan Orion tuleekin mieluusti hakemaan rapsuja, ja puskee päätään oikein urakalla silittäjän käteen, jos hellyyttä ei tule hänen mielestään tarpeeksi. Muuten Orion viettää mieluusti aikansa nukkuen pehmeimmällä paikalla mitä löytää, ja usein tämä on löytynyt vaatekaapin perukalta. Iltaisin hän kuitenkin innostuu juoksentelemaan Juniperin kanssa niin, että matotkin lentävät uuteen uskoon.

Eläinlääkärin tarkastuksessa Orionilla huomattiin olevan runsaasti hammaskiveä. Orionille tehtiin hammaskivenpoisto ja lisäksi hampaista otettiin rötgenkuvat. Niissä Orionilta löytyi yksi syöpynyt huonokuntoinen hammas, mikä poistettiin, sekä todettiin muutaman hampaan puuttuvan jo ennestään. Hammassyöpymä on yleinen hammassairaus kissoilla, ja siinä hampaan rakenne alkaa tuhoutua tuntemattomasta syystä. Orionin suun tilanne tuleekin jatkossa kontrolloida eläinlääkärin tutkimuksella sekä rötgenkuvauksella vuosittain, jotta mahdollisten syöpymämuutosten eteneminen voidaan havaita ja hoitaa.

Orion etsii yhteistä kotia ystävänsä Juniperin kanssa muuten lemmikittömästä taloudesta. Hän toivoisi kotia, jossa ihmisillä olisi jaksamista leikittää ja aktivoida kissoja monipuolisesti, mutta mistä löytyisi myös paljon turvallisia ja pehmeitä piiloja sekä mahdollisuus rauhallisille torkulle ilman häiriöitä. Orion sopisi kotiin, jossa huomioidaan sen vielä pienoinen arkuus, osattaan toimia kissojen ehdoilla sekä annettaan reippaasti aikaa sopeutua uuteen tilanteeseen. Orionia ja Juniperia ei sijoiteta lapsiperheeseen.

Summary in English

Orion came to Rekku Rescue as a home changer at the beginning of fall with his friend Juniper. Orion loves affection and scratches and when a human is calmly sitting down he will come and ask to be petted, giving head butts in the process. He however is afraid of sudden movements and does therefore need an owner who is willing to adapt their behaviour to Orion’s needs. In time and with the right kind of care Orion will most likely become braver.

Orion has a calm and sensitive nature and likes to spend his time sleeping in the softest place he can find – often this has been in the back of a wardrobe or a cozy cats’ nest. Once trust has been established, Orion also likes to climb into bed with his carer in the evenings and make biscuits. Every evening Orion also runs around the apartment with Juniper, so much so, that even carpets fly.

During a health checkup at the vet’s it was discovered that Orion had a lot of tartar, some missing teeth and one tooth that had advanced erosion. The tartar was removed as was the eroded tooth. Orion may have a progressive dental disease very common in cats that causes erosion of the teeth. Therefore Orion will need regular dental checkups (including x-rays) so that possible changes in his dental health can be detected and properly treated.

Orion and Juniper are looking for a home with no other pets and no small or young school-aged children since they’re both sensitive to quick and unpredictable movements. Although both are really kind natured, their new owner should have some previous experience with cats and an understanding of cats’ behaviour and communication.