Orca ( Nyk. Sulo)

08/2021 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

26.12.2022 Orca pääsi muuttamaan omaan kotiin yhdessä veljensä Badgerin kanssa.

 

Leikkisä mutta vielä ujo Orca-kissa etsii kotia yhdessä veljensä Badgerin kanssa.

14.10.2022

Orcasta on tulossa päivä päivältä rohkeampi. Vaikka syli ei ole edelleenkään lempipaikka, köllähtää Orca jo mielellään hoitajan viereen ja silitykset kelpaavat aina. Ruoka-aika saa tämän pojan aina innostumaan ja hoitajan jaloissa pyöritään innokkaana. Varsinkin kuivaraksut ovat nyt olleet suurta herkkua mutta kelpaa märkäruokakin. Orca syö edelleen erikoisruokaa yliherkkyysoireiden takia ja nyt näyttää lupaavalta sillä sekä rapsuttelut että korvaoireet ovat helpottaneet. Orca toivoisi kovasti omaa kotia yhdessä veljensä kanssa.

13.9.2022

Orca etsii edelleen kotia yhdessä veljensä Badgerin kanssa. Orca on kesän kuluessa rohkaistunut paljon ja nauttii silityksistä veljensä tavoin vaikka ei samalla tavalla hakeudukaan syliin. Orca on kovasti viihtynyt parvekkeella lämpimällä säällä ja poika onkin viettänyt paljon aikaa parvekkeella istuen. Orca antaa paljon helpommin nyt puhdistaa korvia ja puhdistuksen jälkeen kelpaavat pojalle silitykset.

7.7.2022

Orca saapui Rekuille vuoden 2021 syksyllä isosta kissapopulaatiosta yhdessä kahden sisaruksensa kanssa. Nykyiseen sijaiskotiinsa Orca muutti veljensä Badgerin kanssa huhtikuussa ja meni pari viikkoa totutellessa uuteen paikkaan ja rohkaistua liikkumaan asunnossa. Orca hakee veljeään vähemmän ihmisseuraa vaikka onkin kyllä aamulla sängyssä valmiina odottamassa että hoitaja nousee ja antaa ruokaa sekä ovella vastassa kotiin tullessa. Rapsutuksista Orca tykkää myös mutta mikään sylikissa tämä poika ei ole.

Orca kärsi Rekuille tullessaan sisarustensa tavoin pitkään mahavaivoista ja antibiooteilla hoidettiin isospora-tartunta. Koska populaatiossa joillakin kissoilla on todettu keuhkomatoja, on myös Orca lääkitty sitä vastaan. Orca on kärsinyt ihon kutinasta, jota on hoidettu poistamalla ruokavaliosta mahdollisesti allergisoivia proteiineja.  Korvapunkit aiheuttivat Orcalle pitkäkestoisia korvaongelmia ja korvia on hoidettu ja puhdistettu säännöllisesti. Korvat vaivaavat Orcaa edelleen, joten hän syö tällä hetkellä hypoallergeenista ruokaa ja korvat voivat tarvita pidempiaikaista ylläpitohoitoa myös jatkossa.

Orca on leikkisä ja  tykkää painia veljensä kanssa ja pojat jahtaavat toisiaan, joten menoa ja vilskettä ei näiden veljesten kanssa puutu. Pallolelut ovat kummankin suosikkeja ja niitä pelaillaan ympäri asuntoa. Orcan käsittely onnistuu kunhan pojan saa käsiinsä esim. sängyn alta, jonne hän menee herkästi piiloon jos aavistaa että käsittelyä on tulossa. Orca ei kuitenkaan pistä käsiteltäessä vastaan. Uudessa kodissa on tärkeää jatkaa käsittelyn harjoittelua.

Orca sopii rauhalliseen kotiin, jossa ymmärretään arkaa kissaa ja jatketaan harjoituksia jotta Orca tottuu paremmin käsittelyyn.  Perheeseen, jossa on pieniä lapsia Orca ei sovi mutta perhe, jossa on vähän vanhempia, kissoihin tottuneita lapsia, saisi Orcasta veljineen ihanat uudet perheenjäsenet. Orca etsii pääasiassa kotia yhdessä veljensä Badgerin kanssa.