Ophelia

20.03.2017

Alkuperä: Suomi

Sijainti: Suomi, Helsinki (sijaiskodissa)

Nelivuotias Ophelia on hurmaava ja kiltti kissa, joka etsii sen erityistarpeita huomioivaa kotia.

 

1.10.2021

Ophelian allerginen ihottuma on parantunut silminnähtävästi ahkeran lääkinnän tuloksena. Aiemmin ruvelle raavittu karvoitus on kasvanut kauniisti takaisin ohimolle ja leuan alle. Eliminaatiodieetti peuraan on edistynyt myös pilkkuhiljaa; pelkkä peuranliha ei vielä kelpaa, mutta nautasekoituksena ruoka maistuu taas. Ophelian iloksi sijaiskotiin hankittiin kissankokoinen keinutuoli, jossa Ophelia pääsee rentoutumaan kotiväen kanssa olohuoneessa.

 

19.8.2021

Ophelia on hyvin siisti ja hiljainen kissaneiti. Luonteeltaan Ophelia on kiltti ja rauhallinen, joskin välillä hieman arka. Enimmäkseen Ophelia nauttii lintujen katselusta ja loikoilusta. Hän ei ole kovinkaan kiinnostunut hurjasta leikkimisestä. Hän tulee mielellään ihmisten lähelle ja jalkoihin nukkumaan – sillä ehdolla että ihminen ei yritä häntä kovasti kosketella. Ophelia pyytää usein pienenpienellä naukaisulla rapsutuksia, mutta hän on rapsutuksistaankin tarkka: jos häntä rapsuttaa liian kauan tai väärällä tapaa, hän lähtee herkästi karkuun. Ophelia antaa nätisti kiinni ja sietää kaikenlaisia hoitotoimenpiteitä.

 

Ophelia saapui sijaiskotiin pahan allergiaihottuman kanssa. Ihottumaa hoidettiin aluksi pelkällä ruokavalion muutoksella. Tämä osoittautui kuitenkin varsin haastavaksi Ophelian ollessa ruuan suhteen äärimmäisen nirso. Kun ruokavaliomuutoksista huolimatta ihottuma ei lähtenyt parantumaan, heräsi epäilys atooppisesta ihottumasta ruoka-allergian ohella. Sijaiskodissa Ophelian naamaihottumaa onkin lääkitty muun muassa antihistamiinilla ja kortisonitablettikuurilla, jotka ovat selvästi parantaneet neidin oloa ja vähentäneet ihottumaa sekä kutiavan alueen rupeutumista. Tämän ihottuman lääkinnän lisäksi neidille on suunniteltu ruokavalion vaihdos tukemaan allergian hoitoa. Ruokavalio on tarkoitus vaihtaa riistapainoitteiseen ruokaan, jonka on tarkoitus vähentää Ophelian oireita entisestään. Tämä vaihdos tulee kestämään todennäköisesti kauan, sillä Ophelia on erittäin nirso, eikä uusi ruokavalio ole saanut suurta kannatusta neidin puolelta. Herkkuna tarjoiltu kissanmaito on sen sijaan ollut suosiossa.

 

Allergiaihottuma todennäköisesti vaivaa Opheliaa loppuiän, joten uuden kodin tulisi olla kärsivällinen ja sitoutua panostamaan kissan oikeanlaiseen ruokavalioon sekä ihottuman hoitoon. Ophelia on asunut aiemmin toisen kissan kanssa, mutta on sopeutunut nopeasti myös ainoaksi lemmikiksi, joten kissakaveri uudessa kodissa ei ole välttämätön.

 

 

 

 

Kulukorvaus

Kulukorvaus 160 €. Kulukorvauksella kissa on saanut vähintään yhden kolmoisrokotteen (calici, herpes ja kissarutto), tunnistemikrosirun, se on leikattu ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kissa on eläinlääkärin pintapuolisesti tarkastama, FIV-/FeLV-testattu negatiiviseksi (ellei toisin kerrota kissan kuvauksessa) ja vähintään kertaalleen madotettu. Kissan mikrosiru on rekisteröity Siruhaku.fi-palveluun.

Tiedustelut

Emmi / 0452171719

Soittoajat: Sopimuksen mukaan

emmihrekkurescue.com

Yhteydenotot mieluiten ensin tiedustelulomakkeella. Palaan asiaan niin pian kuin suinkin kykenen.

Avaa lomake

Tiedustelu kissasta Ophelia

    Olen lukenut Rekku Rescue ry:n ohjeet kissan adoptioon: Kissan Adoptio

    Tarkista, että kirjoititi sähköpostiosoitteen varmasti oikein. Saat vastauksen tähän osoitteeseen.


    Eläin luovutetaan vain 20 vuotta täyttäneelle.


    Tiedusteluita vain varauksessani olevista eläimistä, ei muiden varaajien eläimistä.

    Emme vastaa tekstiviesteihin, soittopyyntöihin tai tuntemattomasta numerosta soitettuihin puheluihin! Muistathan, että tämä on meille VAPAAEHTOISTYÖTÄ opiskelun, palkkatyön ja muun elämän lomassa. Emme siis voi aina olla tavoitettavissa soittoaikoinakaan. Yritäthän tällöin myöhemmin uudestaan, vastaamme kyllä heti, kun voimme. Mikäli et saa meiltä vastaussähköpostia, tarkistathan roskapostikansiosi.