Ophelia

20.03.2017

Alkuperä: Suomi

Nelivuotias Ophelia on hurmaava ja kiltti kissa, joka etsii sen erityistarpeita huomioivaa kotia.

 

30.5.2022 Ophelia sai loppuelämän kodin sijaiskodistaan Helsingissä.

 

19.1.2022

Ophelia on asettunut yhä paremmin sijaisperheeseen. Hänestä on tullut hellyydenkipeä sylikissa, joka tulee mielellään nukkumaan syliin heti, kun ihminen asettuu hetkeksi aloilleen. Ophelian ruokavalio koostuu pääsääntöisesti vain Viltgårdenin peuran jauhelihasta. Pakastettu kanan sydän ja kissamaito kelpaavat myös ajoittain. Eliminaatiodieetti ei ole näyttänyt vaikuttaneen allergiaan, eli päivittäinen kortisonilääkitys on jatkunut. Ophelia kaipaa kotia, jossa voidaan panostaa sen päivittäiseen lääkitykseen sekä erikoisruokavalioon. Mikäli talossa on jo toinen kissakaveri, niin on hyvin tärkeää varmistaa, että Ophelia saa varmasti sille kuuluvan annoksen, eikä tämä kissakaveri tule Ophelian apajille.

 

1.10.2021

Ophelian allerginen ihottuma on parantunut silminnähtävästi ahkeran lääkinnän tuloksena. Aiemmin ruvelle raavittu karvoitus on kasvanut kauniisti takaisin ohimolle ja leuan alle. Eliminaatiodieetti peuraan on edistynyt myös pilkkuhiljaa; pelkkä peuranliha ei vielä kelpaa, mutta nautasekoituksena ruoka maistuu taas. Ophelian iloksi sijaiskotiin hankittiin kissankokoinen keinutuoli, jossa Ophelia pääsee rentoutumaan kotiväen kanssa olohuoneessa.

 

19.8.2021

Ophelia on hyvin siisti ja hiljainen kissaneiti. Luonteeltaan Ophelia on kiltti ja rauhallinen, joskin välillä hieman arka. Enimmäkseen Ophelia nauttii lintujen katselusta ja loikoilusta. Hän ei ole kovinkaan kiinnostunut hurjasta leikkimisestä. Hän tulee mielellään ihmisten lähelle ja jalkoihin nukkumaan – sillä ehdolla että ihminen ei yritä häntä kovasti kosketella. Ophelia pyytää usein pienenpienellä naukaisulla rapsutuksia, mutta hän on rapsutuksistaankin tarkka: jos häntä rapsuttaa liian kauan tai väärällä tapaa, hän lähtee herkästi karkuun. Ophelia antaa nätisti kiinni ja sietää kaikenlaisia hoitotoimenpiteitä.

 

Ophelia saapui sijaiskotiin pahan allergiaihottuman kanssa. Ihottumaa hoidettiin aluksi pelkällä ruokavalion muutoksella. Tämä osoittautui kuitenkin varsin haastavaksi Ophelian ollessa ruuan suhteen äärimmäisen nirso. Kun ruokavaliomuutoksista huolimatta ihottuma ei lähtenyt parantumaan, heräsi epäilys atooppisesta ihottumasta ruoka-allergian ohella. Sijaiskodissa Ophelian naamaihottumaa onkin lääkitty muun muassa antihistamiinilla ja kortisonitablettikuurilla, jotka ovat selvästi parantaneet neidin oloa ja vähentäneet ihottumaa sekä kutiavan alueen rupeutumista. Tämän ihottuman lääkinnän lisäksi neidille on suunniteltu ruokavalion vaihdos tukemaan allergian hoitoa. Ruokavalio on tarkoitus vaihtaa riistapainoitteiseen ruokaan, jonka on tarkoitus vähentää Ophelian oireita entisestään. Tämä vaihdos tulee kestämään todennäköisesti kauan, sillä Ophelia on erittäin nirso, eikä uusi ruokavalio ole saanut suurta kannatusta neidin puolelta. Herkkuna tarjoiltu kissanmaito on sen sijaan ollut suosiossa.

 

Allergiaihottuma todennäköisesti vaivaa Opheliaa loppuiän, joten uuden kodin tulisi olla kärsivällinen ja sitoutua panostamaan kissan oikeanlaiseen ruokavalioon sekä ihottuman hoitoon. Ophelia on asunut aiemmin toisen kissan kanssa, mutta on sopeutunut nopeasti myös ainoaksi lemmikiksi, joten kissakaveri uudessa kodissa ei ole välttämätön.