Onni-Pekka

11v (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

16.6.2022 Onni-Pekka muutti Turkuun viettämään eläkepäiviä.

***

9.5.2022 Onni päätyi takaisin yhdistykselle etsimään uutta kotia koska se pelkäsi kerrostaloasunnossa kuuluvia ääniä ja miehiä.

Sijaiskodissa seinänaapureita ei kuule ja Onni on ollut ihan normaali kotikissa, myös miehen seurassa, sen sijaan usean ihmisen läsnäolo saa papan hämilleen ja menemään piiloon. Hakusessa olisi siis hiljainen, mahdollisesti yhden ihmisen koti hyvin äänieristetyssä asunnossa tai omakotitalossa. Ikäisekseen virkeää Onnia on helppo innostaa leikkiin, vaikka tietenkin suuremmat hötkyilyt ovat jo takanapäin. Pienen aktivoinnin lisäksi Onni toivoo elämäänsä rauhallista syliä ja maltillisesti seurustelua, toki niin että aikaa jää myös omassa rauhassa patterin tai auringon lämmittämässä pesässä makoiluun. Kiipeilypuiden tasot ovat mieluisia makuupaikkoja, joskin puu saa olla Onnin isoihin raameihin sopiakseen tukevampaa mallia. Pitkäkarvaisen Onnin turkki vaatii jotakuinkin päivittäistä harjaamista, mutta onneksi turkinhoito on Onnin mielestä mukavaa. Onni on edellisessä elämässään tottunut liikkumaan vapaasti ulkona, ja välillä se ilmoittaa suljetun oven edessä että ulos tekisi edelleen mieli. Lasitettu parveke tai verkotettu ulkotarha olisikin varmasti mieluinen.

6.8.2021 Onni-Pekka löysin oman kodin.

***

Onni on 10-vuotias komistus joka etsii uutta kotia koska vanhempi omistajansa ei enää hänestä pystynyt huolehtimaan.

2.7.2021 Onni on iso ja erittäin kiltti, silloin tällöin leikkisä mutta ennen kaikkea seurallinen jo seniori-ikään ehtinyt muhkea kolli, joka tykkää maata hoitajan sylissä hiljaa kehräten (ja hieman kuolaten). Turkin harjaaminenkin on Onnin mielestä mukavaa puuhaa, mikä onkin kätevää sillä turkki vaatii päivittäistä huoltoa pysyäkseen takuttomana. Välillä harjaus-karsta alkaa Onnin silmään näyttää hyvältä painilelulta, ja silloin on fiksuinta keskeyttää turkinhoito ja tarjota tilalle potkutinta.

Ruoka on maistunut Onnille maltillisen hyvin, mutta vettä uppoaa niin vähän että on koettu parhaaksi jättää kuivaruoka ruokavaliosta kokonaan pois. Edellisessä elämässä Onni on saanut ulkoilla omatoimisesti, ja vaikka ulos ei hoitopaikassa ole kerjätty niin rauhallisen herran kanssa valjasulkoilu voisi hyvinkin olla mielekästä puuhaa. Kiipeilypuussa Onni ottaa yleensä sen parhaan lintubongaripaikan – ja Onnin suurehkon koon vuoksi kiipeilypuu saakin mielellään olla tukevaa tekoa.

Onnin suhtautumisesta lapsiin ei ole tietoa, mutta on vaikea kuvitella etteikö tämä lutuinen pappa pärjäisi ainakin kouluikään ehtineiden kaksijalkaisten kanssa mainiosti.

Onni on käynyt hammaslääkärissä, jossa nypättiin pois yksi hammas, muuten hampaat olivat kunnossa. Myös veriarvot olivat kunnossa, mutta tietysti vanhemman kissan kanssa täytyy muistaa että se ei ole enää nuori, vaan tarvitsee vuosittaiset senioritarkastukset eläinlääkärissä.