Omar

01.04.2023

Alkuperä: Suomi

24.2.2024 Omar muutti siskonsa Sinin kanssa omaan kotiin.

***

Omar on erittäin vauhdikas, kultainen ja nappisilmäinen nuori poika, joka etsii yhteistä kotia siskonsa Sinin kanssa. Tutustuthan myös Sinin ilmoitukseen.

7.1.2024

N. 9kk iän saavuttaessa Omar on alkanut hieman rauhoittumaan. Vaikka terve uteliaisuus kissasta löytyy, on hänet tavattu sijaiskodin ihmisten vierestä köllöttelemässä. Hän koiramaisesti tunnistaa nimensä ja luokseen kutsuttaessa tulee. Omar nauttii paljon ihmisen huomiosta, sillä kehräykselle ei loppua kuulu. Hän antaa ihmisten tutkia, lääkitä, harjata ja leikata kynsiään, mikäli malttaa olla paikallaan.

Sekä Omar että Sini voisivat sopia kouluikäisten lapsiperheisiin, sillä eivät säiky minkäänlaisia ääniä. Ei uudenvuoden raketteja, ei aivastuksia, ei mitään. Uusia ihmisiä tullaan heti tapaamaan, eikä heitä jännitä ollenkaan.

12.10.2023

“Minä jaksan hypätä ilmaan ainakin 2 metriä!” Huudahtaisi Omar, jos se osaisi puhua. Hän rakastaa ihmisten kanssa leikkimistä ja tarttuu kaikkeen kiinni, mitä hänen edessään heilutetaan. Hän syö kaikkea, mikään ei aiheuta nirsoilua, kuten ei sisaressakaan.

Omar mielellään vie leluja ne saadessaan kiinni. Usein hän kantaa “saalinsa” toisen sijaiskoti-ihmisen tykö ikään kuin ylpeänä. Omaria on myös pidettävä silmällä, sillä kotihoitajan kyykistyessä, ponkaisee poika selkään. Siellä hän viihtyisi tovin. Hänessä myös on potentiaalia naksutin-/namikoulutukseen, joka myös voisi olla oiva aktiviteetti sekä ajanvietettä. Omar usein nauttii myös ihmisen lämpimästä sylistä ja ottaakin kaikki hoitohuoneessa heti vastaan intoa puhkuen.

Omar saapui yhdistykselle kissalaumasta, jossa on Scottish fold -geeniperimää. Tällä rodulla esiintyvä luppakorvaisuus on seurausta ruston kehitykseen vaikuttavasta geenimutaatiosta, joka myös samalla aiheuttaa osteokondrodysplasia-nimistä, koko kehon luustoa, rustoa ja niveliä rappeuttavaa sairautta. Yleisesti ottaen normaalit korvat omaavilla kissoilla ei myöskään ole osteokondrodysplasiaa, mutta joissain harvinaisissa tapauksissa myös näin voi käydä, joten tämän vuoksi kissan terveydentilaa tulee uudessa kodissa seurata ja huomioida osteokondrodysplasian pieni mahdollisuus.

Omarin kissalaumassa todettiin yhdistykselle saapuessa sieni-infektio, joka hoidettiin asianmukaisesti (kaksi negatiivista testitulosta saatu).