Olwi

Lisätty sivulle: 2007-07-18

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Olwi*
1.12.2007 OLWI JA NATE MUUTTIVAT YHTEISEEN KOTIIN HELSINKIIN

****

KUULUMISIA omasta kodista:

13.12.2007 Olwi ja “veljensä” Nate muuttivat uuteen omaan kotiin Helsingin Kannelmäkeen lauantaina 1.12. Matka Tampereelta sujui rauhallisesti, tasaisen säännöllistä vuorolaulu-naukumista lukuunottamatta, ja uuteen kämppään päästyä paikat tutkittiin reippaasti saman tien. Ekat leikit aloitettiin jo tunnin sisään saapumisesta, ja ihmisoliot otettiin haltuun parin tunnin sisään. Myös vessankäyttö sujui ongelmitta jo ensi metreiltä.

Olwi on habitukseltaan paimentolaismatto – pehmeä, pörröinen, lämmin ja yleensä litteänä vaakatasossa joko lattialla tai sylissä :D Poika rakastaa ihmiskontaktia, sylittelyä ja rapsutuksia – sekä hyvää ruokaa. Mieluisia leluja ovat erilaiset narunpätkät ja paperitollot, joita kanniskellaan saaliin lailla ympäri kämppää. Omistajan kukkaroa tämä sälli ei pahemmin rasita – miksi ostaa kalliita design-leluja lapselle, joka rakastaa mm. isoa kumilenkkiä, lyijykynää ja pahvista leikattua hämähäkkiä :D Pitää vain olla tarkkana, ettei Olwi erehdy nielemään mitään luvatonta. Ekoina päivinä kaikki rapiseva muovi kiinnosti kovasti, mutta nyt kun saatiin kissanruoho kasvamaan, on muovinpureskelusta luovuttu onneksi.

Olwissa lienee paimentolaisverta muutenkin, koska sillä on hirveä hinku päästä ulos. Heti kun joku alkaa laittaa kenkiä jalkaan, paikottaa poika itsensä ulko-oven luokse ja ilmoittaa äänekkäästi lähtöaikeistaan. Ovesta kulkemista alkaa tulla oma taiteenlajinsa kun yritetään keksiä erilaisia keinoja olla päästämättä herraa rappuun. Joulupukki on luvannut tuoda molemmille kisuille valjaat, joiden käyttöä aletaan harjoitella pikimmiten, että sinne ulkomaailmaan sitten päästään tutustumaan.

Olwi rakastaa myös korkeita paikkoja – ikävä kyllä. Siinä missä veljensä on siro ja atleettinen, Olwi on enempikin mallia Mr. Bean. Hypyt päätyvät usein ihan muualle kuin oli tarkoitus, ja sitten kun sinne ylös viimein päästään, alastulo ei olekaan niin helppoa kuin voisi kuvitella. Sitten huudetaan ihmisiä apuun nostamaan Tarzan alas puusta.

Olwi on erityisesti poikien (12 ja 10 v) suosiossa lempeän luonteensa ja hyvän sietokykynsä ansiosta. Olwi jaksaa myös leikkiä loputtomiin poikien kanssa narunpätkän tms. pyydystämistä – ja tätä liikunnallista aktiviteettia pitänee kannustaa enemmänkin, koska Olwin ruokahalusta päätellen se haluaa isona Karviseksi.

Tälläkin sankarilla on jo monta nimeä: Olwi, Oliwer, Olmi, Ölppä, Rontti sekä Kiksu (koska sehän on pelkkää kiksukarvaa koko kissa!). Ja aika usein tätä kissaa puhutellaan myös nimellä
“Tule-nyt-heti-alas-sieltä-ennen-kuin-putoat-tai-rikot-jotain!” :D

****

UROS, noin 6 kk (marraskuussa 2007) / Tampere

7.11.2007 Naten, Nannon, Ineksen ja Olwin kuulumisia

Nämä neljä hurmuria ovat olleet luonani nyt reilu pari viikkoa ja pikkuhiljaa alkavat jokaisen kissan ominaispiirteet paljastua. Erityisesti vapaapäivät, jolloin on aikaa olla kotona enemmän ovat riemastuttavia tätä kissameininkiä seuratessa.

Olen sopinut yksipuolisen sopimuksen hoitokissojeni kanssa, että yön vietän ylhäisyydessä yksinäisyydessäni makuuhuoneessa ja katit saavat pärjätä yksin olkkarissa. Nämä kissat tietävät, mitä herätyskellon ääni tarkoittaa: lisää viihdykettä, kun kaksijalkaiset nousevat ylös! Makkarin ovea avatessa, Nate on jo vastassa äänekkäine kommentteineen (Nate ja Olwi juttelevat monta kertaa päivässä, harmi ettei tuo kissakieli vain aukea…) ja toivottamassa tervetulleeksi uuteen päivään. Siitä hetkestä lähtien Natesta saa seuraa koko päiväksi, sillä tämä kissa seuraa kerta toisenta jälkeen suurella mielenkiinnolla niin suihkussa käynnin, hampaiden pesun kuin kahvin keitonkin. Siis aivan kaiken.

Olwi on toinen seuralainen, vaan ei aivan yhtä hanakka. Olwikin on kiinnostunut hampaiden pesusta, vessan lavuaari kiehtoo kerta toisensa jälkeen huolimatta siitä, että siinä oleskelun jälkeen on turkki märkä sieltä sun täältä. Kukaan kissoissa ei pelkää vettä, vaan tulevat mielellään ihmettelemään avointa vesihanaa eikä väistyminen veden tieltä ole suinkaan itsestäänselvyys. Olwin erikoisuus on sylissä nukkuminen tenttiin lukiessa tai sanomalehtiä selatessa, onpa tämä kisuli nähnyt untakin sylissä! Kavereita ollessa käymässä, Olwi kiertää mutkattomasti kaikki sylit vuoronperään ikään kuin etsien parasta paikkaa maata.

Ines on päässyt jo alku-ujoudestaan ja menee muiden mukana erityisesti muovipussien ja sanomalehtien parissa. Aina ei ole ihan varmaa, ovatko lehdet ja pussit mukavaa ajankulua vai arkkivihollisia, sellaista kyytiä ne toisinaan Ineksen käsittelyssä saa. Ineksen erikoisuus on sydäntä hellyyttävä puskeminen, josta saa osansa jo vieraammatkin ihmiset, tosin pienen harkinnan jälkeen. Ineksen puhdas mustavalkoisuus on silmää miellyttävän kaunis ja muutenkin tämä kissaneiti on kauniin siro. Porukan pienikokoisin on ehdottomasti porukan ketterin ja kissamaisin, Nanno voisi ottaa toveristaan mallia. Nannon pentumainen pyöreys yhdistettynä hetkellisiin kömpelyyksiin saa väkisinkin välillä hymyilemään tai sitten peräti nauramaan… Nanno on muutenkin pehmeiden arvojen ja itsenäisyyden ystävä. Kun kaikki kolme kattia ottaa sängyssä yhdessä läjässä päikkäreitä, Nanno löytyy joko mikron päältä, pyykkikorista, kirjahyllystä tai jostain vastaavasta omalaatuisesta paikasta. Tosin mikro lakkasi kelpaamasta siinä vaiheessa, kun Olwi ja Nate alkoivat käyttämään vastaavaa paikkaa…

Naten uusin lempipuuha on peiton alle syöksyminen ja siellä tunnelointi ja torperointi. Samaa huvia harrastaa Olwi petauksen yhteydessä hakeutumalla peittojen alle ja ryömimällä sieltä pois. Jonkun uusi harrastus on myös vessapaperin retuuttaminen ja repiminen ja lopputulosta voi ihailla sitten pitkin vessan lattiaa. Vielä en ole itseteosta tätä otusta tavannut (näillä kaikilla on omat temppunsa) ja nyt vessan ovi onkin sitten pysynyt tiukasti kiinni näiltä veijareilta.

Päivänkään päätteeksi Natea ei väsytä. Siinä vaiheessa kun Olwi on viettänyt jo muutaman tunnin sylissä, Nanno pyykkikorissa ja Ines jaloissa, niin Nate on vielä valmis tutkimaan, touhuamaan ja leikkimään. Ja saahan se usein Olwin ja Ineksen mukaan, mutta Nanno leikkii muiden kanssa vain jos ei parempaa tekemistä keksi. Ja parempi tekeminen on usein jonkin tavaran kanniskelu suussa ympäri kämppää (mielellään pyörivä esine, viimeisin hitti oli muotovaahopullon korkki, jotta välillä voi pysähtyä itseään viihdyttämään).

Olwin ilvesmäinen kova jätkä -ulkomuoto pettää täysin. Tämä kissa toivottaa päivän jälkeen kotiin tervetulleeksi puskemalla, kiehnäämällä jaloissa ja naukumalla. Myös saattajan saa siinä vaiheessa kun vetää takkia ja kenkiä päälle ja usein jää haikean näköinen kissa ovelle seisomaan. Tähän toimintaan Natella ei kiinnostus riitä, sillä eteenkin kotiin tullessa sillä on usein jokin oma touhu niin päällä, ettei toisarvoista ehdi huomaamaan.

Tällaisista seuraneideistä minä nautiskelen tällä hetkellä:)

****

25.10.2007 Ines, Olwi, Nate ja Nanno ovat siirtyneet samaan yhteiseen hoitopaikkaan.

Kotihoitajan kertomaa: Ihan yllätyin miten kivoja kissoja noi kaikki on. Olwi on utelias puuhaaja, jolta mikään uusi asia ei jää huomaamatta. Energiaa riittää, kunnes on kiva tulla syliin päiväunille. Seurallinen niin kissojen kuin ihmisten suhteen ja juttua riittää. Olwi ja Nanno ois tosi hieno kaveruspari, Olwi varsinkin on juttelevainen ja todella seurallinen kissa, sitä ei mielellään antais ainoaksi kissaksi.

2.10.2007 Olwin hoitopaikassa on todettu kalikki/herppes viirus, joten eläinlääkärit suosittelivat että saman hoitopaikan kissat muuttavat joko ainoiksi kissoiksi tai saman hoitopaikan kissojen kanssa yhdessä. Ei ole tappava virus,korkeintaa ikävä ja saattaa puhjeta stressistä (kuten ihmisenkin herpes). Herppeksen oireina silmätulehdusta ja rohisevaa hengitystä/yskää. Kumpikaan ei siis vaarallinen ja suurinosa jää vain kantajiksi, joten mitään oireitakaan ei välttämättä koskaan edes tule.

Samassa hoitopaikassa ovat: Pilkku, Iines, Inka, Kaveri, Kisu, Nanda, Nando, Nappula, Nasse, Nate, Olwi ja Simo Silmu.

Lisätietoja löytyy netistä esim. http://www.clinivet.fi/artikkelit/kissa_artikkelit/artikkeli_15.html

18.7.2007 D-terminaalin alueelta kiinni otettu Oliwia-neiti odottaa omaa kotia kotihoidossa Tallinnassa.

KULUKORVAUS leikatusta aikuisesta kissasta on 100€ ja leikkaamattomasta pennusta 90€. Kulukorvauksella kissa on saanut matolääkkeet, ulkoloishäädön, rabiesrokotuksen, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun sekä sille on tehty sienitesti. Yli 6kk ikäiselle kissalle on tehty lisäksi myös fel- ja fiv -testit. Kissalla on oma virallinen eu-passi josta toimenpiteet käyvät ilmi.