Oltsu

2019 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

23.1.2024 Oltsu muutti omaan kotiinsa.

***

Ihastuttava Oltsu on seurallinen ja utelias herra, joka on etevä ratkomaan pulmapelejä ja avaamaan ovia. Oltsu kaipaa erittäin paljon aktivointia ja tekemistä, hän etsii nyt loppuelämän kotia ainoana kissana.

7.12.2023

Oltsu on utelias ja päättäväinen kissa. Päättäväisyys  näkyy etenkin ovien kanssa: jos jokin ovi on kiinni, se täytyy saada auki. Myös herkkuja tavoitelleessaan Oltsu pääsee läpi vaikka harmaan kiven, ja osaa ovien lisäksi availla kätevästi myös kaappeja. Myös kaikenlaiset pulmapelit sujuvat Oltsulta hienosti, ja hän kaipaakin paljon tekemistä ja aktivointia niin älypelien kuin muidenkin virikkeiden kautta. Oltsu on kiltti ja toisinaan puhelias, mutta tykkää välillä pureskella muun muassa kenkiä. Hän herättää ihmisen aina ensimmäiseen herätyskelloääneen kävelemällä päällä ja maukumalla lujaa. Oltsu on myös kova kehräämään.

Oltsu on seurallinen kissa, joka hakeutuu mielellään ihmisen seuraan mutta ei välttämättä syliin asti. Hän kiipeilee ketterästi minne haluaa, toisinaan vähän uhkarohkeastikin, ja seurailee sieltä ihmisten touhuja. Oltsu tykkää nukkua ihmisen kanssa samassa sängyssä, ja saattaa myös saalistaa varpaita peiton alta. Muita lempileikkejä ovat kaikenlaiset höyhentikut ja kissanminttulelujen kanssa kiehnääminen. Pallot taas eivät juurikaan Oltsua kiinnosta. Märkäruoat kastikkeessa ovat olleet Oltsun lempiruokia. Hän on myös kiinnostunut ihmisten ruuista, ja saattaa tunkea ihmisen lautaselle. Oltsu ei pelkää vieraitakaan ihmisiä, mutta saattaa alkuun tarkkailla tilannetta hieman kauempaa ennen kuin päättää tulla itse tekemään tuttavuutta. Hän ei ole erityisen säikky, mutta säikähtäessään saattaa vetäytyä hetkeksi piiloon ennen kuin uteliaisuus taas voittaa.

Oltsu on iso kokoinen poika, joka pissaa välillä tahtomatta reunan yli, joten korkeareunainen hiekkalaatikko on ehdoton. Kynsien leikkaaminen sujuu silloin kun Oltsu on sillä tuulella, ja turkin harjaamisesta hän nauttii. Oltsulla on ollut välillä ummetusta, jota on hoidettu ummetuslääkkeellä.

Oltsu etsii kotia, jossa ei ole lapsia, sillä hän saattaa ilmaista väärän kosketuksen hellästi hampailla.