Okotta (nyk. Mana)

aikuinen, 3-5 v (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

Okotta on lumoavan kaunis rouvakissa, jolla on valtavat keltaiset silmät. Sen pennut ovat nyt maailmalla ja Okotta ansaitsisi nyt sitä hellyyttä ja rakkautta osakseen, jota se voimiaan säästelemättä itse jakoi pennuilleen. Ihmiseltään se kaipaa aikaa ja kärsivällisyyttä voittaa sen luottamus.

3.10.2018

Okotta sai kodin Helsingistä Whisky-kissan kaverina.

5.9.2018

Viisas Okotta-mamma teki toukokuussa pesän turvalliseen paikkaan talon alle ja synnytti sinne neljä pentua Hayain, Kurun, Osoren ja Osoin. Kun pennut olivat viikon iässä, perhe pakattiin autoon ja matka kohti pääkaupunkiseutua ja kotikissan elämää alkoi.

Pennut auttoivat ihmisiin varautuneesti suhtautunutta Okottaa rentoutumaan ihmisten kanssa. Vielä on kuitenkin tekemistä ujouden voittamiseksi. Se hakee kyllä ihmisen huomiota ja pitää silityksestä ja erityisesti kaulan rapsuttamisesta, mutta äkilliset liikket ja äänet saavat sen säikkymään. Tästä syystä sopiva koti Okotalle on rauhallinen aikuiskoti.

Okotta on erittäin kiinnostunut hoitopaikan muista kissoista ja tarvitseekin seurakseen ihmisiin rohkeasti suhtautuvan kissakaverin.