Obelix

13v (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

4.9.2022 Obbe muutti omaan kotiin Tampereelle.

***

5.6.2022 Obelix on asunut nyt kuukauden sijaiskodissa ainoana kissana ja on viihtynyt ihmistensä kanssa mainiosti. Pissailuvaivat ovat jääneet taakse, kun stressiä muista eläimistä ei ole, ja kilpirauhaslääkkeen Obbe ottaa edelleen hienosti. Vaikka herralla on jo ikää, hän silti tykkää leikkiä ja aktiivisesti seurata ihmisten päivätouhuja ja osallistuu niihin innokkaasti. Obelix on myös tottunut olemaan yksin, ja hän on iloisena ovella vastassa kun ihmiset palaavat kotiin.

Obelix on hyvin ihmisrakas kissa, ja öisin hän tulee nukkumaan sänkyyn ihmisten viereen tai mahan päälle. Hän on myös älykäs kissa, ja erilaiset aktivointilelut ovat suuressa suosiossa. Kilpirauhasarvot ovat myös pysyneet tasaisina, ja sairaus on hyvässä hallinnassa. Turkin nyhtäminen on loppunut lähes kokonaan sen jälkeen, kun häneltä leikattiin takkuja.

3.5.2022 Obelix vietti pääsiäislomaa sijaiskodissa jossa ei ole omia kissoja. Ja kappas, siellä kaikki pisut menivät sievästi laatikkoon ja herra oli muutenkin paremmalla tuulella ja antautui jopa syliteltäväksi. Eli nähtävästi Obbe stressaa muita kissoja sekä eristystä, joten hän onkin nyt siirtymässä sijaiskotiin jossa ei ole muita kissoja, eikä niitä tulisi siis olla uudessakaan kodissa.

5.4.2022 Obbe odottelee edelleen sijaiskodissa että hänelle löytyisi se oma eläkekoti. Hän nauttii edelleen satunnaisista hellyyshetkistä ja heikoimmilla hetkillä on jopa tullut sijaiskotimamman mahan päälle hurisemaan. Pissailu laatikon ohi on ollut satunnaista ja yhdistyy yleensä hetkiin kun hänen pitää olla eristyksissä omassa huoneessaan. Eli voi olla että hän myös stressaa kun ei saa olla koko ajan ihmisten kanssa. Myös maksa-arvot käytiin kontrolloimassa ja ne olivat normaalien rajoissa. Hieman äreästä ulkomuodostaan huolimatta hän on kuitenkin hyvin rakastettava pappakissa.

9.3.2022 Obelix on 13-vuotias pitkäkarvainen omanarvonsa tunteva leijonakuningas.

Obbe ei ole mikään klassinen ”sylikissa”, mutta on aina läsnä. Hän tykkää olla mukana arjen askareissa ja seuraa sijaiskodin asukkaita hyvin usein selän taakse. Obelix on mukana niin imuroinnin aikana, kuin ruoan laitossa.

Hänellä on loppuelämän lääkitys kilpirauhasen liikatoiminnan vuoksi. Lääkkeen anto ruiskulla suoraan suuhun menee kuin unelma, mutta kynsien leikkaus tai tassujen koskettelu menee hänellä tunteisiin. Pitkän kauniin turkin harjaus on todettu onnistuvan ruokailujen yhteydessä tiettyyn pisteeseen asti. Hän myös itse hoitaa turkkiaan niin että nyhtää siitä karvoja – syytä tähän ei ole löydetty eikä kipulääkekuuristakaan ole ollut apuja. Obelixilla on myös todettu hieman koholla olevat maksa-arvot, joita tulee kontrolloida lääkärissä seuraavan kerran parin-kolmen kuukauden kuluttua. Toki kun ikääkin on 13 vuotta niin lääkärissä tulisi muutenkin käydä vähintään kerran vuodessa, mieluusti puolivuosittain tarkistamassa että kaikki on kunnossa, sillä kuten meillä ihmisillä niin kissoillakin iän myötä yleensä tulee kaikenlaista pientä ja isompaa kremppaa.

Vanha herra vaatii kahta hiekka-astiaa, sillä hän ei voi sietää sitä, että palvelija ei olisi huomannut siivota edellisiä käyntejä. Tällaisen erheen hän saattaa ilmoittaa merkkaamalla huoneen nurkan. Mitään pissavaivaa herralta ei lääkärissä löydetty.

Yleisluonteeltaan hän on hyvin rauhallinen ja iltaisin nauttii ihmisten seurasta nukkumalla omassa pesässä. Päivisin hän tarkkailee mielellään ikkunasta luonnoneläinten liikkeitä kunnon penkkiurheilijan tapaan. Obelix on aika ”laiska” leikkimään, joten suurta aktivointia hän ei kaipaakkaan päivän aikana. Kun leluun sitten tartutaan, sille saatetaan sähistään muristaan kovin. Kissoihin tottuneet tietävät, että kyse on leikkiaggressiosta, jota ei kannata säikähtää.

Hänen viestintänsä on selkeää. Matala pieni murina kertoo, kun mahdollista rajaa ollaan ylittämässä, ja sen perään loogisesti sähinä ja lopuksi tassu. Kuljetusboxiin mennään pienellä kannustamisella ja liikkuessa autolla hän ilmoittelee itsestään maukumalla.

Ruokaorientoutuneena hän rentoutuu ja osoittaa hellyyttään puskemalla jalkoihin ruoka-astiaa täyttäessä. Ja ruuan suhteen herra ei ole nirso vaan kaikki kelpaa. Hän on myös hyvin älykäs ja tykkää ratkoa erilaisia pulmapelejä, niin eläimille tarkoitettuja kuin myös ei-tarkoitettuja, kuten kaappien ja huoneiden ovet, jotka hän availee omia aikojaan.

Kaiken kaikkiaan Obelix etsii eläkekotia, jossa olisi kissakokemusta, ymmärrystä vanhan herran oikuille ja sairastelulle sekä resursseja hoitaa niitä tarpeen mukaan. Muut eläimet ja pienet lapset eivät nauti Obelixin suosiota, joten semmoisia ei soisi uudessa kodissa olevan.