Nuuhku

03/2019 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

21.4.2020 Nuuhku sai oman kodin Vantaalta.

***

Nuuhku on vekkuli kissapoika, jolla on aina joku oma pikku projekti menossa.

3.2.2020

Nuorella Nuuhkulla riittää virtaa leikkimiseen ja kepposten suunnitteluun. Se saattaa väijyä koiria nurkan takana, pelata pallopeliä itsekseen tai vahtia pihan tapahtumia ikkunasta. Kaikki kelpaa leluksi aina mandariineista hiuslenkkeihin.

Nuuhku rrrrakastaa ihmisseuraa, vähintään omiensa. Ja jos on vieraampia tyyppejä, saa Nuuhkun puolelleen lyhyellä leikittelyllä. Kun olet päässyt Nuuhkun sisäpiiriin, se kieppuu, kiehnää ja kehrää sinut pyörryksiin. Ja siinä samassa välillä myös itsensä.

Nuuhkun hoitopaikassa on koiria, mutta niiden suhteen Nuuhku on varovainen ja valikoivakin. Se saattaa välillä itse mennä tekemään tuttavuutta ja sitten läimäistä koirapoloa päähän kynsillä. Jos tulevassa kodissa olisi koira, olisi sillä oltava pitkä pinna ja hyvin vähän reaktiotarvetta. Nuuhku ei myöskään sovellu ihan pienten lasten perheeseen, sillä se ei pidä äkkinäisistä liikkeistä, mutta alakoulun ylemmillä luokilla olevat ja sitä isommat lapset voisivat olla Nuuhkun mielestä kivoja. Lajitoveri uudessa kodissa on Nuuhkulle ehdoton! Sopiva kaveri olisi nuori ja leikkisä kolli, joka on tottunut kissakaveriin.

Nuuhkulla on epäilty kalikia eli kissaflunssaa, joka saattaa oireilla silloin tällöin. Flunssan oireisiin kuuluu myös ientulehdusta. Kerromme oireista ja mahdollisesta tartunnasta mieluusti lisää.