Nutella

2014 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

Sijainti: Suomi, Espoo (sijaiskodissa)

Varattu

Nutella on ihana pallopäinen neiti, joka etsii kotia ainoana kissana. Rapsutuksia rakastava ja hieman höpö tätikissa pitää säntillisesti huolen, että omat ihmiset muistavat päivittäiset rentoutushetket sohvalla lökötellen. Nutskulla on diagnosoitu astma, joka vaatii uudelta omistajalta sitoutumista lääkitsemiseen.

18.8.2021

Emme tällä erää ota Nutellasta vastaan enempää hakemuksia.

6.7.2021

Nutella on ihastuttava 6-7-vuotias kodinvaihtaja. Alun arkuuden jälkeen Nutella on sopeutunut sijaiskotiinsa täydellisesti ja on nyt osa perhettä. Nykyään ainoat pelon aiheet ovat ovikello ja imuri. Silloin tällöin täti saattaa höristää korviaan ulkomaailman äänille, mutta ei niistä kummemmin hätkähdä, sillä läheisen urheilukentän ansiosta Nutella on tottunut pieneen hälinään.

Tätikissana Nutella osaa rentoutumisen jalon taidon, eikä enää ole koko aikaa leikkien perään. Nutella saattaakin ajoittain tarvita houkuttelua leikkiin. Leikit saattavat hetken innostaa, mutta sitten kelliminen mittarimadon lailla lattialla voittaa ihan kaiken.

Nutella nauttii hellyydenosoituksista, mutta ei ole sylikissa. Rapsutuksia täti rakastaa todella paljon ja siitä saa ihanan seuralaisen sohvalla köllöttelyyn. Nutella myös mielellään kellii parinsängyssä ihmispalvelijoiden vieressä. Nutellalla on vahva omanarvontunto ja vaatii palveluskunnalta kunnioittavaa käytöstä. Jos ihminen erehtyy pöllähtämään liian riehakkaasti ihan Nutellan viereen, niin saattaa olla, että rouva väistää toisaalle nyrpeästi. Viereen kannattaa siis mennä varovasti ja hitaasti, jos haluaa pysyä Nutellan hyvissä kirjoissa.

Ruoan, erityisesti märkäruoan, suhteen Nutella on hieman ronkeli. Nappulaa täti tykkää narskuttaa ja herkut maistuvat liiankin ahnaasti. Nutellan saa piilosta pois alta aikayksikön rapisuttamalla namipussia. Kuuluu vain tassujen töminää ja se on vieressä niin nopeasti, ettei kerkeä edes kissaa sanoa.

Edellinen omistaja adoptoi Nutellan noin 2 vuotta sitten löytöeläintalosta. Nutella kuitenkin piti edellistä omistajaansa jatkuvasti hereillä öisin, joten hän joutui luopumaan kissasta. Sijaiskodissa Nutella ei useimpina öinä ole pitänyt minkäänlaista ääntä. Toisinaan se mouruaa vähän ja leikkii palloilla. Jos palloleikit menevät yöaikaan liian äänekkäiksi, on tädiltä otettu lelut yön ajaksi pois, jolloin se rauhoittuu. Vaihtoehtoisesti sitä voisi kokeilla leikittää reippaasti juuri ennen nukkumaanmenoa ylimääräisen energian purkamiseksi.

Nutellaa ei kiinnosta toisten kissojen seura, joten etsimme sille kotia ainoana lemmikkinä. Sijaiskodissa se on pärjännyt kouluikäisen lapsen kanssa hienosti. Muuten Nutella toivoo kodiltaan paljon yhdessä oloa, rapsutuksia ja sohvalla köllimistä. Nutellalla on diagnosoitu astma, jota lääkitään kortisonilla. Täti ottaa lääkityksensä reippaasti herkkupalan sisällä, joten lääkkeenanto itsessään on helppoa. Kortisonia on tabletin sijaan mahdollista jatkossa antaa myös inhalaattorin kautta.

Summary in English

We are no longer accepting inquiries about Nutella.

  • 6-7 years old
  • Kept her previous owner up at nights meowing so they decided to give her up
  • Has adapted to the foster family, is easy going and relaxed
  • Is not a lapcat but loves scratchies and hanging out on the sofa with humans
  • Not really playful but sometimes likes to get busy when foster family is trying to sleep (calms down when they take away her toys)
  • Really picky with food but loves treats
  • Doesn’t care about other cats so doesn’t need a cat friend at the new home
  • Has been diagnosed with asthma which is being treated with cortisone. The new family needs to continue the treatment or learn to treat her with inhaler.