Nuppu

2014 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

21.12.2018

Nuppu muutti toisen kissan kaveriksi Helsinkiin.


25.11.2018

Nuppu on seurallinen ja puhelias tapaus. Oletettavasti se on vielä melko nuori, mutta ulkona vietetyn kovan elämän seurauksena sen korvanpäät ovat ehtineet paleltua ja tipahtaa matkan varrelle. Nykyään Nupun ilme on siis varsin persoonallinen.

Uudessa paikassa Nuppu on vähän hitaasti lämpiävä, ja sillä kestää hetki tottua uusiin kuvioihin. Liikkuvat ja kovalla äänellä puhuvat ihmiset ovat vielä outoja ja jännittäviä, mutta rauhassa paikallaan istuttaessa Nuppu könyää pian viereen kiehnäämään tai hengailemaan, sekä rapsuteltavaksi. Rapsuttaminen onkin Nupun mielestä parasta ikinä, eikä se helpolla kyllästy siihen. Sylikissana olemisesta Nuppu ei ole vielä aivan päässyt jyvälle, mutta yritys on kova; aina välillä kuitenkin tapahtuu vahinko, ja liian huolettoman kellimisen seurauksena tyttö meinaa tipsahtaa alas. Nuppu on hauska tyyppi, ja sen pään yläpuolella voi melkein nähdä puhekuplassa kissan ajatukset. Hämmentävässä tilanteessa Nupulle tulee “tuumaustassu”, eli toinen etutassuista nousee ilmaan samalla kun se miettii mitä tekisi seuraavaksi.

Nuppu on todella sosiaalinen ja kertoo kyllä heti tylsyydestä tai nälästä huutelemalla, välillä suhteellisen kovallakin äänellä. Kotiin joku tulee kotiin, Nupun huoneesta kuuluu aina ensimmäisenä isoon ääneen “Kurrr-mäy!” Ylimääräinen huutelu on vähentynyt, kun Nuppu pääsi kontaktiin ensikodin omien kissojen kanssa verkko-oven läpi. Nuppu suhtautuu ensikodin poikakissoihin ystävällisen kiinnostuneesti ja innokkaasti. Halu päästä oven toiselle puolelle olisi kova, ja selvästi Nuppu kaipaa itselleen kissakaveria jonka kanssa puuhastella. Reipas kissakaveri voisi myös rohkaista Nuppua rentoutumaan ihmisen seurassa enemmän. Nuppu tahtoisikin muuttaa uuteen kotiin jossa sille olisi mukava tyttökissa kaverina.

Nupun ruokahalu on lähes pohjaton, mutta sen vatsa ei kestä viljoja. Ruokansa suhteen Nuppu ei ole millään asteella nirso, vaan kaikki katoaa kupista mukisematta.

Olisiko sinun kotonasi paikka tälle suurelle persoonalle?