Nuppu (nyk. Minttu)

08/2018 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

Nuppu on ihastuttava ja reipas vajaa vuoden ikäinen tyttönen, joka etsii uutta kotia edellisen omistajan sairastumisen vuoksi. Nuppu pitää ihmisten seurasta kovasti ja rakastaa hellyydenosoituksia. Nuorena kissana Nupulla riittää energiaa ja kiinnostusta monenlaiseen puuhailuun. Nuppu on innostunut valjasulkoilusta ja toive olisi, että tyttönen pääsisi aktiivisten ihmisten kotiin, perheen sydänkäpyseksi.

4.7.2019

Nupun vatsaongelmiin löytyi selitys sisäloisesta. Valitettavasti tätä loistyyppiä ei pystytä täydellisesti häätämään lääkkeillä, vaan ajan kanssa ja kissan elimistön vahvistuessa se hiljalleen poistuu. Oireita voidaan helpottaa mm. erilaisilla kuituvalmisteilla ja lääkityksellä.

Loistartunnasta johtuen Nuppu etsii nyt kotia ainoana lemmikkinä. Myöhemmin, kun tauti on poistunut Nupun elimistöstä, voi uusi koti halutessaan harkita muita lemmikkejä.

20.6.2019

Nuppu otti hetken taukoa kodinetsinnästä, jotta hänen vatsaongelmia voitiin vielä kertaalleen tarkastella. Nupun vatsaongelmat ovat pitkäaikaisia, vaikkakaan eivät vaarallisia. Tällä hetkellä ainoa oire on löysähkö vatsa, jonka vuoksi Nuppu välillä tarvitsee apua pepun pyyhkimisessä. Hiljalleen ajan kanssa ongelmat toivottavasti häviävät. Erikoisruokavaliolla oireet ovat helpottuneet hieman ja myös raakaruokaa voisi kokeilla jatkossa.

Nuppu on täysin hurmannut sijaiskodin ihmisväen. Veikeä ja toimelias neiti keksii kaikenlaista puuhaa itselleen, leikkii innokkaasti ja on mielellään ihmisten seurassa. Suloinen Nuppu nauttii myös silityksistä ja muista hellyydenosoituksista.

Nuppu on kehittynyt valjaiden käytössä huimasti ja nykyään hän ulkoilee sekä jopa matkustaa kiltisti junassa valjaat päällä. Nuppu ei paljoa paikan vaihdoksista hätkahdä, viikonloppureissu mummolaankin onnistui tuosta vain. Hoitotoimenpiteet Nuppu hoitaa kuin ammattilainen. Kynsienleikkuun läpi hän nukkuu ja myös hampaiden harjausta on päästy hiljalleen aloittelemaan sijaiskodissa.

5.5.2019

Nuppu saapui Rekku Rescuen hoitoon huhtikuussa. Nuppu on touhukas ja seurallinen nuori neiti, joka tykkää uusiin ihmisiin tutustumisesta ja antaa jopa uusien tuttavien rapsuttaa vatsaa, ellei ole leikkisällä tuulella. Sijaiskodissa Nuppu on tykännyt seurata talon ihmisiä ja haluaa usein huomiota ja leikkiseuraa. Leikityksestä huolimatta hän tylsistyy herkästi, joten lajitoverin seura olisi erittäin toivottavaa. Uteliaana tyttönä Nuppu on myös tehnyt tuttavuutta kodin huonekasvien kanssa, mitkä sijaiskodin hoitajat ovatkin joutuneet siirtämään pois Nupun maistelevan suun tieltä.

Nuppu nauttii silityksistä, rapsutuksista ja muista hellyydenosoituksista eikä pelkää syliäkään. Leikkisällä päällä Nuppu saattaa käydä hellittelyhetkessä painimaan. Nuppu on sijaiskodissa totutellut käyttämään valjaita ja hän on ulkoillut niiden kanssa kodin parvekkeella. Jatkossa uuden kodin ollessa siihen valmis, saattaisi Nuppu tykätä valjaiden kanssa ulkoilusta turvallisessa ja rauhallisessa paikassa.

Nupulla on vatsaongelmia, joiden alkuperää ja hoitoa on selvitetty eläinlääkärissä. Herkkävatsaisuus luultavasti johtuu huonosti kehittyneestä suolistosta ja heikosta vastustuskyvystä. Myös paikan vaihdosten aiheuttama stressi on voinut lisätä oireilua, joten elämäntilanteen vakiintumisella voi hyvin olla positiivinen vaikutus suoliston kuntoon.

Nupun mahaa hoidetaan erityisruokavaliolla ja päivittäisillä lisäravinteilla. Lisäravinteet menevät reippaasti alas kuivamuonan seuralaisena kädestä ruokittuna. Vatsan kuntoa tulisi seurata uudessa kodissa ja tarvittaessa käydä eläinlääkärissä, jos vointi jostain syystä muuttuu. Nupun mukana tulee useammaksi kuukaudeksi erityisruokaa ja muita tarvikkeita.