Nugget

2009 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

17.11.2021 Nugget sai oman kodin

***

Nugget on rauhallinen ja kiltti senioriherra, joka etsii rauhallista kotia ainoana kissana.

14.9.2021

Nugget on rauhallinen, ilmeikäs ja hellyydenkipeä seniori, joka nauttii tutun ihmisen seurasta ja rapsutuksista. Nuggetilla on ikää jo kunnioitettavat 13 vuotta, ja vauhdikkaimmat rallivuodet ovat jo takana päin. Silloin tällöin kuitenkin tämä hyväkuntoinen paappa innostuu mätkimään leluja ja ottamaan juoksuvetoja ympäri asuntoa kuin nuoriso konsanaan.

Hellyyttä ja huomiota Nugget kaipaa kovasti, jolloin se tulee juttelemaan ja pyytämään rapsutuksia tutuilta ihmisiltä. Nugget ei ole ujo tai arka, mutta hidas lämpenemään ihan uusille ihmisille. Tutustuttuaan se kuitenkin tulee tarinoimaan mukavia ja pyytämään rapsutuksia. Se rakastaa nukkua lempi-ihmisensä vieressä ja ottaa paljon kontaktia maukumalla ja puskemalla. Nuggetille sopiva koti olisi rauhallinen aikuiskoti, jossa se saisi olla kodin kuningas ainoana kissana. Jos kodissa on lapsia, varttuneemmat rauhallisemmat lapset  olisivat varmasti tämän pojan mieleen, koska se tarkoittaa kuitenkin enemmän puskettavia naamoja ja silittäviä käsipareja.

Nugget tuli sijaiskotiin kissakaverinsa kanssa, mutta sen itsenäisen luonteen takia parivaljakko erotettiin. Nuggetilla on aiemmassa kodissa ollut vaikeita stressioireita, jotka johtuivat toisesta kissasta. Viimeisenkin kissakaverin lähdettyä sijaiskodista Nugget on piristynyt huomattavasti ja sen täytyy siis ehdottomasti olla ainut nelijalkainen tulevassa kodissaan. Nugget opettelee vielä märkäruuan ihanuuksien saloja, ja kuivaruokaa tuleekin antaa tälle papalle vain herkkuina, sillä muuten märkäruuat jäävät lautaselle. Hammasongelmien ehkäisemiseksi laadukkaan (märkä)ruokavalion noudattaminen olisi tulevassa kodissa tärkeää. Kopitus ja hoitotoimenpiteet ovat Nuggetille ihan ok, mutta ei se niistä erityisemmin nauti. Matkustelu (esim mökkeily kesäisin) Nuggetin kanssa ei kuitenkaan ole suotavaa muuten kuin pakon edessä, koska Nuggetilla menee aikansa tottua uuteen ympäristöön ja se stressaantuu ympäristön vaihdoksesta.