Nova

3.5.2018 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

Nova on reipas ja suloinen tyttökissa, jonka elämän ensimmäiset kuukaudet menivät tyttösen kampurajalkojen hoidossa. Hyvän hoidon ja fysioterapian myötä Novan tassut oikenivat ja kotona toteutettavan jatkofysioterapian kanssa tämä sitkeä neiti nauttiikin nyt normaalista pikkukissan elämästä.

25.8.18

Nova sai kodin sitä hoitaneen eläinfysioterapeutin luota kahden koiran kaverina.

***

Nova ja sen emo ovat lähtöisin Sulkavalta erään talon pihapiiristä, rekkujen hoitopaikkaan ne saapuivat 27.5.2018. Emo oli puolivilli, se sai nimekseen Stella, sen pentu oli pienen pieni kampurajalkainen kissalapsi ja se sai nimekseen Nova sen otsassa olevan tähtikuvion mukaan.

Nova pääsi heti eläinfysioterapeutin vastaanotolle, jossa sen kampurajalkoja tutkittiin ja todettiin että lastoittamalla tassut, olisi toiveita saada ne asettumaan oikeaan asentoon. Minkäänlaisia valmiita lastoja ei miniatyyrikissalle ollut saatavilla. Lastojen piti myös olla helposti irrotettavat ja uudelleen kiinnitettävät, koska niitä ei saisi pitää koko aikaa. Yrityksen ja erehdyksen kautta sopiva ratkaisu löytyi ja pikkukissan jalat saatiin tuettua.

Novan etutassut alkoivat oieta hoidon myötä ja nyt elokuun myötä on neiti valmis aloittamaan oman kodin etsinnän. Eläinortopedi on tutkinut Novan tassut eikä jalkojen luustossa näkynyt röntgenkuvissa mitään poikkeavaa, mutta Novan ranteiden liikeradat on hieman rajoittuneet, Nova ei arista jalkojaan ja käyttää niitä, kuten pitääkin. Nova sai myös eläinfysioterapeutilta ohjeet tassujen jatkokuntoutukseen, ja tätä kuntoutusta on neidin tulevan kodin hyvä jatkaa. Uuden kodin on hyvä varautua siihen, että etutassuihin voi Novan ikääntyessä kehittyä nivelrikkoa, joka vaatii säännöllistä hoitoa ja kipulääkitystä. Toisaalta on yhtä lailla mahdollista, että nivelrikkoa ei muodostu.

Tällä hetkellä Nova on terve, reipas ja melkoisen riiviömäinen pikkukissa.