Nori

2022 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

23.2.2023 Nori muutti yhdessä Mison kanssa uuteen kotiin.

9.3.2023

Kuulumisia uudesta kodista:

“Nori oli jo ensimmäisenä iltana uteliaana tutkimassa uutta kotiaan. Meistä muista asukkaista piti vielä pienen turvavälin, mutta leikit ja ruoka maistuivat alusta asti. Misolla meni muutama päivä toipua kodinvaihdon järkytyksestä, ja pysyikin visusti piilossa sohvan takana. Nori kävi toisinaan hengailemassa mison seurana, ettei raukan yksin tarvinnut piileskellä. Kolmannen päivän iltana näimme ensimmäisen vilauksen Misosta, ja siitä lähtien poju on reipastunut päivä päivältä harppauksittain. Nyt turvapaikkaa tarvitaan enää erityistapauksissa tai nukkumistarkoituksiin.

Nori on kaksikosta selkeästi uteliaampi ja leikkisämpi. Miso pitää enemmän paijauksista ja ruoka-ajan lähestyessä kehrää taukoamatta. Sopivan hetken tullen Misokin intoutuu kyllä varsin raisuihin leikkeihin. Yhteiset hipat ovat jo jokailtainen rutiini. Myös käsittelyharjoituksissa ollaan edistytty, tänään Misolta leikattiin ensimmäinen kynsi.

Nori on vielä varautuneempi kosketukselle, mutta sille päälle sattuessaan nauttii hännän juuresta rapsuttelusta ja saattaa silloin tällöin pienen kehruunkin päästää. Uteliaana kisuna tarkkailee kyllä kaikkea mitä talossa tapahtuu.

Kaiken kaikkiaan meillä on siis mennyt tosi hyvin, valtava kehitys on kummassakin tapahtunut lyhyessä ajassa.”

***

Leikkisä kissaneiti Nori etsii loppuelämän kotia yhdessä veljensä Mison kanssa. Ujo Nori tarvitsee tulevalta kodiltaan kärsivällistä ja ymmärtäväistä asennetta.

17.1.2023

Nori saapui sijaiskotiin säikkynä ja ujona pentuna, joka ei ollut ensimmäisinä elinkuukausinaan tottunut ihmisiin tai viettänyt aikaa sisätiloissa. Reilun kahden kuukauden aikana on Nori ottanut isoja harppauksia ja viettää nyt mielellään aikaa ihmisten kanssa, vaikka silityksistä ei (vielä) nautikaan.

Vaikka tätä veijaria ei vielä pääsekään silittämään, niin aikaa Norin kanssa pääsee viettämään tuntitolkulla yhteisten leikkien parissa. Nori nauttii erityisesti palloleikeistä ja onkilelun perässä hyppimisestä. Kaikkein parasta taitavat kuitenkin olla yhteiset leikit velipoika Mison kanssa.

Nori on todella utelias pikkukissa ja pyörii mielellään siellä missä tapahtuu tai missä muut ovat. Nappisilmillään Nori seurailee lähietäisyydeltä ihmiskavereita ja tulee nappaamaan herkut käsistä. Nori haluaisi kodin jossa olisi kärsivällinen uusi perheenjäsen, joka on tottunut kissoihin ja jaksaa totuttaa Noria vielä enemmän ihmisiin. Nori ei sovi perheeseen, jossa on pieniä lapsia, mutta rauhalliset teini-ikäiset voisivat olla Norille sopivia perheenjäseniä. Nori rimpuilee vielä käsiteltäessä, eivätkä eläinlääkärikäynnit ole olleet herkkua.

Nori osaa myös rauhoittua, ja loikoilee rennosti sohvalla tai sängyllä suuren osan päivää. Illalla alkaa energinen puuhailu, ja Noria kannattaakin leikittää reippaasti ennen nukkumaan käymistä.

Vaikka Noria vielä vähän ujostuttaakin ihmisten seurassa, saa tästä kaunottaresta varmasti hyvinkin seurallisen kaverin itselleen. Muutama lisäkuukausi kärsivällisen ihmisen ja turvallisen ympäristön vaikutusta niin tämä kisu varmasti unohtaa elämän karun alkutaipaleen.

Tämän populaation kissoilla on todettu keuhkomato, johon Norikin on saanut loishäädön. Keuhkomatotartunta saattaa kuitenkin jättää keuhkoihin vaurioita.