Nopsa

Lisätty sivulle: 2007-06-14

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Nopsa
7/2007 NOPSA PÄÄSI OMAAN KOTIIN

****

UROS, noin 4kk (heinäkuussa 2007) / Helsingissä

9.7.2007 Nopsa on nimensä mukaisesti nopsa. Se on valloittavan eloisa vilistäjä,
joka ehtii joka paikkaan ennen ajatusta. Se tuli perille päästyään pikapikaa ulos kantokopasta ja alkoi hääriä uudessa kodissaan ja sähistä kaikelle –
jopa kantokopalleen, johon se itse törmäsi. No, vuorokaudessa Nopsalle meni
perille, että sähisemisen voi lopettaa – kaikki ympärillä oleva on vaaratonta ja henkilökunta jopa ystävällistä.

Luonteeltaan Nopsa on peloton seikkailija, joka tekee ensin ja ajattelee vasta sitten, jos yleensä on tarpeen. Se sähisee ja pörhistelee isommilleen ja haluaa tutkia kaikki paikat heti. Tällä hetkellä parasta ajanvietettä näyttää olevan samanikäisen Sennan kanssa peuhaaminen. Leikeissä se saa itsensä pian hengästymään, koska sen on ihan pakko juosta kaiken liikkuvan perässä eikä se anna periksi.

Tämä poika on siis vilkas, kun sille päälle sattuu mutta kyllä sille myös ihmisen seura ja syli kelpaavat ainakin, jos ei ole muuta kiinnostavaa tarjolla. Kehräysvaihteen Nopsa saa helposti päälle ja se luottaa ihmisiin.

Nopsa on sisäsiisti ja kaikkiruokainen. Erityisominaisuus on kohtelias odottaminen, että muut ovat syöneet ja sitten vasta oma ruokailu ja lautasen
putipuhtaaksi nuoleminen. Nopsasta kasvaa todella upea kolli, turkki on pehmeä ja vähän pidempi, niskassa korvien takana on pienet karvatupsut. Hännästä tulee varmasti kohtalaisen muhkea ja sen huippu on valkoinen. Olemmekin määritelleet Nopsalle “roduksi” maatiais-norjalainen metsäkissa.

****

14.6.2007 Pikkuinen Nopsa-poika odottelee sitä omaa ja oikeaa kotia kotihoidossa Senna kissan kanssa.

****

KULUKORVAUS leikatusta aikuisesta kissasta on 100€ ja leikkaamattomasta pennusta 90€. Kulukorvauksella kissa on saanut matolääkkeet, ulkoloishäädön, rabiesrokotuksen, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun sekä sille on tehty sienitesti. Yli 6kk ikäiselle kissalle on tehty lisäksi myös fel- ja fiv -testit. Kissalla on oma virallinen eu-passi josta toimenpiteet käyvät ilmi.