Noppa

5-7 v. (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

10.9.2020 Beea ja Noppa löysivät pitkä odotuksen jälkeen ikioman kotinsa, jossa saavat jatkaa yhteiseloaan.

***

Beea ja Noppa ovat suloinen, toisiinsa hyvin kiintynyt tyttöduo. Lempeä ja rauhallinen Noppa on Beean perävaunu ja saa tukea ja turvaa sydänystävästään.

28.6.2020

Nopan kesäkuulumisia: Sijaiskotiin hankittiin parvekelasit kesäkuun alussa, ja erityisesti Noppa tuntuu nauttivan parvekkeella olosta, päivisin ottamalla tirsat auringossa lökötellen ja iltaisin katsellen kaupungin elämää. Nopalle on tullut tavaksi kiehnätä iltaisin kotihoitajien vieressä ja rouva makoilee vuorotellen molempien ihmisten päällä, kunnes painautuu kylkeen tai jalkoihin nukkumaan.

Nopan vatsan tilanne on selkeästi parempi erikoisruokavalion myötä; vessakäynnit ovat normaaleja ja Nopalla ei vaikuta olevan kipua vatsan alueella. Erikoisruuat myös maistuvat Nopalle pääsääntöisesti hyvin.

Sijaiskodin hoitajat jaksavat edelleen ihmetellä, miten kilttejä nämä kissaneidit voivat olla!

20.5.2020

Noppa on arvonsa tunteva, mutta vähän arka kissarouva. Sijaiskodissa Noppa vietti aluksi hyvän tovin piilossa hyllyn päällä, kunnes rauhallisesti opettamalla rohkaistui ihmisten seuraan. Vieläkin Nopalla on hetkiä, jolloin hän haluaa vetäytyä syrjempään tarkkailemaan tilannetta. Ajoittaisesta vetäytymisestä huolimatta Noppa on hyvin kiltti ja lempeä, eikä ole käyttäytynyt kertaakaan aggressiivisesti ihmisiä kohtaan. Rohkaistuttuaan ja rentouduttuaan kissa on usein pyytämässä rapsuttelua ja tulee istumaan syliin tai nukkuu päällä.

Leikkiminen kiinnostaa Noppaa, etenkin laserin jahtaaminen, mutta joskus leikki menee liian jännäksi ja Noppa vetäytyy hetkeksi piiloon. Itsenäisesti Noppa ei juuri tunnu leikkivän. Beean kanssa Noppa välillä ottaa pieniä jahteja ympäri asuntoa, tosin harvemmin kuin leikkisämpi Beea ehkä haluaisi. Parasta maailmassa Nopalle on auringossa lojuminen.

Syliin nostaminen tai muuten kiinnipitämiseltä tuntuva käsittely on Nopalle vielä turhan kuumottavaa ja Noppa pyrkii tilanteesta heti pois. Uudessa kodissa Noppaa olisi hyvä totuttaa toimenpiteisiin ja sylissä pitoon, jotta jos rouva joskus tarvitsisi säännöllistä lääkitystä, sujuisi se ilman suurempaa stressiä. Myös kantokoppaan meno on Nopalle pelottavaa, joten uuden kodin tulisi paneutua siihen, että kopasta saataisiin Nopalle mukava paikka, minne on helppo mennä.

Nopalla on ollut sijaiskodissa vatsaongelmia, joiden syyksi selvisi eläinlääkärin tutkimuksissa paksusuoliperäinen ripuli. Vaivan ensisijainen hoito on erikoisruokavalio ja Nopalle aloitettiinkin Royal Canin Gastrointestinal Fibre maärkä- ja kuivaruoat. Ruokavalion muutos yhdessä maitohappobakteerin kanssa on parantanut Nopan vointia huomattavasti ja tällä hetkellä näyttää siltä, että nämä keinot riittävät pitämään tilanteen tasapainossa.

Luultavasti vatsaongelmista johtuen Noppa oli sijaiskotiin tulleessaan nirso syömään, kun se on yhdistänyt ruokailun huonoon vointiin. Rouva olikin tästä johtuen hieman alipainoinen, mutta on alkanut nyt saada taas massaa kun oikeanlainen ruokavalio on löytynyt. Noppaa on kuitenkin usein vähän suostuteltava syömään ja ruuan pitää olla esillä hieman pidempään. Tämä tuottaa ajoittain haasteita ja vaatii ihmisen tarkkaavaisuutta ruoka-aikoina kaverikissa Beean kanssa, koska Beea puolestaan haluaa syödä kaiken mitä on tarjolla ja heti.

Vieraat ihmiset hieman jännittävät Noppaa, mutta aikuisten seuraan hän tulee nykyään melko nopeasti, tosin hyvin varuillaan. Lasten vierailu puolestaan oli aivan liian kova koettelemus, Noppa hautautui silloin piiloonsa pitkäksi aikaa vierailun jälkeenkin. Lapsiperhe ei siis ole Nopalle sopiva koti.

Beea ja Noppa tulivat Rekku Rescuelle kodinvaihtajina itsestään rippumattomista syistä. Etsimme tytöille yhteistä loppuelämän kotia, jossa löytyy aikaa huomioida ja helliä tätä ihanaa kissakaksikkoa. Beealle ja Nopalle sopivin koti olisi aikuiskoti, jossa on ainakin jo jonkin verran kokemusta kissoista ja halua oppia lisää.

Summary in English

Noppa is a kind and gentle lady, who at times can be a bit sensitive and timid. Every so often she likes to retreat to a safe and quiet place, but when she is feeling relaxed she comes to ask for petting. Noppa very much enjoys cuddles, sleeping on top of her humans and sitting in their lap.

Noppa needs a lot of time and support getting used to new things, people and places. At the moment, she doesn’t like being held and is quite scared of going into her carrier box. In her new home, Noppa will need consistent training with both of these things using positive reinforcement.

Noppa has had some gastrointestinal issues, mainly diarrhea, and has seen a vet regarding this problem. A special diet was recommended and now that Noppa has been on it for a few weeks, it seems to be the right course of action. Noppa will need to continue the diet in her new home and in the future any changes to her diet should be made very carefully.

Noppa loves her best friend Beea and gets a lot of encouragement and support from her. Together they are looking for a loving home with a calm environment and lots of time and affection to give. They both get scared around children, so it would be best if their new home is with adults only. We also would like the new owners to already have some experience with cats and especially with sensitive cats as well as caring for cats with health problems.