Noppa

5-7 v. (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

Sijainti: Suomi, Helsinki (sijaiskodissa)

Beea ja Noppa ovat suloinen, toisiinsa hyvin kiintynyt tyttöduo. Lempeä ja rauhallinen Noppa on Beean perävaunu ja saa tukea ja turvaa sydänystävästään.

20.5.2020

Noppa on arvonsa tunteva, mutta vähän arka kissarouva. Sijaiskodissa Noppa vietti aluksi hyvän tovin piilossa hyllyn päällä, kunnes rauhallisesti opettamalla rohkaistui ihmisten seuraan. Vieläkin Nopalla on hetkiä, jolloin hän haluaa vetäytyä syrjempään tarkkailemaan tilannetta. Ajoittaisesta vetäytymisestä huolimatta Noppa on hyvin kiltti ja lempeä, eikä ole käyttäytynyt kertaakaan aggressiivisesti ihmisiä kohtaan. Rohkaistuttuaan ja rentouduttuaan kissa on usein pyytämässä rapsuttelua ja tulee istumaan syliin tai nukkuu päällä.

Leikkiminen kiinnostaa Noppaa, etenkin laserin jahtaaminen, mutta joskus leikki menee liian jännäksi ja Noppa vetäytyy hetkeksi piiloon. Itsenäisesti Noppa ei juuri tunnu leikkivän. Beean kanssa Noppa välillä ottaa pieniä jahteja ympäri asuntoa, tosin harvemmin kuin leikkisämpi Beea ehkä haluaisi. Parasta maailmassa Nopalle on auringossa lojuminen.

Syliin nostaminen tai muuten kiinnipitämiseltä tuntuva käsittely on Nopalle vielä turhan kuumottavaa ja Noppa pyrkii tilanteesta heti pois. Uudessa kodissa Noppaa olisi hyvä totuttaa toimenpiteisiin ja sylissä pitoon, jotta jos rouva joskus tarvitsisi säännöllistä lääkitystä, sujuisi se ilman suurempaa stressiä. Myös kantokoppaan meno on Nopalle pelottavaa, joten uuden kodin tulisi paneutua siihen, että kopasta saataisiin Nopalle mukava paikka, minne on helppo mennä.

Nopalla on ollut sijaiskodissa vatsaongelmia, joiden syyksi selvisi eläinlääkärin tutkimuksissa paksusuoliperäinen ripuli. Vaivan ensisijainen hoito on erikoisruokavalio ja Nopalle aloitettiinkin Royal Canin Gastrointestinal Fibre maärkä- ja kuivaruoat. Ruokavalion muutos yhdessä maitohappobakteerin kanssa on parantanut Nopan vointia huomattavasti ja tällä hetkellä näyttää siltä, että nämä keinot riittävät pitämään tilanteen tasapainossa.

Luultavasti vatsaongelmista johtuen Noppa oli sijaiskotiin tulleessaan nirso syömään, kun se on yhdistänyt ruokailun huonoon vointiin. Rouva olikin tästä johtuen hieman alipainoinen, mutta on alkanut nyt saada taas massaa kun oikeanlainen ruokavalio on löytynyt. Noppaa on kuitenkin usein vähän suostuteltava syömään ja ruuan pitää olla esillä hieman pidempään. Tämä tuottaa ajoittain haasteita ja vaatii ihmisen tarkkaavaisuutta ruoka-aikoina kaverikissa Beean kanssa, koska Beea puolestaan haluaa syödä kaiken mitä on tarjolla ja heti.

Vieraat ihmiset hieman jännittävät Noppaa, mutta aikuisten seuraan hän tulee nykyään melko nopeasti, tosin hyvin varuillaan. Lasten vierailu puolestaan oli aivan liian kova koettelemus, Noppa hautautui silloin piiloonsa pitkäksi aikaa vierailun jälkeenkin. Lapsiperhe ei siis ole Nopalle sopiva koti.

Beea ja Noppa tulivat Rekku Rescuelle kodinvaihtajina itsestään rippumattomista syistä. Etsimme tytöille yhteistä loppuelämän kotia, jossa löytyy aikaa huomioida ja helliä tätä ihanaa kissakaksikkoa. Beealle ja Nopalle sopivin koti olisi aikuiskoti, jossa on ainakin jo jonkin verran kokemusta kissoista ja halua oppia lisää.

Kulukorvaus

Kulukorvaus 160 €. Kulukorvauksella kissa on saanut vähintään yhden kolmoisrokotteen (calici, herpes ja kissarutto), tunnistemikrosirun, se on leikattu ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kissa on eläinlääkärin pintapuolisesti tarkastama, FIV-/FeLV-testattu negatiiviseksi (ellei toisin kerrota kissan kuvauksessa) ja vähintään kertaalleen madotettu. Kissan mikrosiru on rekisteröity Turvasiru.fi-palveluun.

Tiedustelut

Emmi / 0503071740

Soittoajat: Ma klo 20-21 / phone inquiries Mon 8-9 pm

Yhteydenotot mieluiten ensin tiedustelulomakkeella. Palaan asiaan niin pian kuin suinkin kykenen.

Avaa lomake

Tiedustelu kissasta Noppa

Olen lukenut Rekku Rescue ry:n ohjeet kissan adoptioon: Kissan Adoptio

Tarkista, että kirjoititi sähköpostiosoitteen varmasti oikein. Saat vastauksen tähän osoitteeseen.


Eläin luovutetaan vain 20 vuotta täyttäneelle.


Tiedusteluita vain varauksessani olevista eläimistä, ei muiden varaajien eläimistä.

Emme vastaa tekstiviesteihin, soittopyyntöihin tai tuntemattomasta numerosta soitettuihin puheluihin! Muistathan, että tämä on meille VAPAAEHTOISTYÖTÄ opiskelun, palkkatyön ja muun elämän lomassa. Emme siis voi aina olla tavoitettavissa soittoaikoinakaan. Yritäthän tällöin myöhemmin uudestaan, vastaamme kyllä heti, kun voimme. Mikäli et saa meiltä vastaussähköpostia, tarkistathan roskapostikansiosi.