Nöpö

06.06.2009

Alkuperä: Suomi

15.10.2022 Nöpö muutti omaan loppuelämän kotiinsa, jossa hän saa nauttia huomiosta perheen ainoana kissana. 

***

Seuraa rakastava seniorikissa Nöpö etsii omaa kotia ainoana kissana.

15.9.2022

Nöpö tuli Rekkujen sijaiskotiin kodinvaihtajana yhdessä Tytti-kissan kanssa. Tytti ja Nöpö olivat läheisiä, mutta valitettavasti Tytti menehtyi anestesiakomplikaatioon. Nöpö jäi sijaiskotiin yhdessä kotihoitajan omien kissojen kanssa. Nöpö ei ole erityisen läheinen sijaiskodin nuorten kissojen kanssa, vaan hän viihtyy ihmisten seurassa paremmin. Tämän takia Nöpö etsii kotia ensisijaisesti ainoana kissana sellaisesta kodista, jossa ihmiset voisivat antaa Nöpölle paljon hänen tarvitsemaansa huomiota ja rapsutuksia.

Nöpö on erittäin sosiaalinen ja seuraa rakastava kissa. Joka aamu hän säntää kotihoitajan etätyöpisteelle odottamaan koska aloitetaan työt. Myös viikonloppuisin Nöpö odottaa kovasti etätyöpisteellä, että ryhdyttäisiin hommiin. Lähes koko päivän Nöpö nukkuu tai istuskelee läppärin päällä ja välillä änkeää näppäimistön eteen vaatimaan rapsutuksia. Nöpön rutiineihin kuuluu, että jossain vaiheessa päivää hän vetäytyy omiin oloihinsa vähäksi aikaa nukkumaan, mutta illalla on taas päästävä sijaiskodin ihmisten seuraan katsomaan telkkaria. Telkkarin katsomisen lomassa Nöpö vaatii ihmisiltä silityksiä naukumalla. Nöpö tykkää myös seurailla asunnossa puuhailevia ihmisiä ja olla tekemisissä mukana.

Vaikka Nöpö ei ole enää mikään nuorukainen, niin hänellä riittää virtaa leikkiä muutamia kertoja päivässä. Nöpö ilmoittaa kovaan ääneen naukumalla, kun tylsistyttää ja tarvitaan leikkikaveria. Kun on aika rapsutuksille ja huomiolle, Nöpö naukuu hellemmin ja katsoo ihmistä tiukasti suoraan silmiin.

Hoitotoimenpiteet sujuvat Nöpön kanssa muuten hyvin, mutta tassuihin koskemisesta Nöpö ei tykkää. Nöpö ei kuitenkaan pure tai raavi, vaan yrittää vain vastustella kovasti. Nöpö on perso kuivaruualle ja hän onkin hieman pulleassa kunnossa. Nöpöllä on säännölliset ruoka-ajat ja ruoka on lihapitoista, viljatonta ja sokeritonta. Kuivaruokaa Nöpö saa ainoastaan herkkuina, aktivointileluista tai pitkin asuntoa piilotettuna ja heiteltynä. Uudessa kodissa Nöpön tulee jatkaa terveellisen ruokavalion noudattamista.

Eläinlääkärissä Nöpön oikeassa korvassa todettiin hiivatulehdus, jota on lääkitty sijaiskodissa. Korva ei ole enää oireillut, mutta uudessa kodissa tilannetta tulee seurata. Pintapuolisessa tutkimuksessa Nöpön oikea takajalka vaikutti jäykältä, mutta sijaiskodissa Nöpön liikkumisessa ei ole ollut mitään ongelmaa, vaan rouva juoksee ketterästi ympäri asuntoa ja kiipeilee raapimapuuhun. Eläinlääkärin tutkimuksissa Nöpö ei aristanut esimerkiksi selän tunnustelua, joten voi olla että takajalan jäykkyys johtui vain siitä, että Nöpöä jännitti eläinlääkärissä. Nöpön hampaat on puhdistettu ja kuvattu. Röntgenissä havaittiin lievää parodontiittia, minkä takia Nöpö täytyy käyttää jatkossa 1-2 vuoden välein hampaiden puhdistuksessa ja tarvittaessa röntgenkuvauksessa. Eläinlääkärin mukaan Nöpöllä on kuitenkin ikäisekseen hyväkuntoiset hampaat.

Nöpö pelkää vieraita ihmisiä eikä hän pidä pienistä lapsista. Hän ei myöskään tykkää viettää aikaa yksin, vaan tarvitsee omien ihmistensä seuraa. Uuden kodin tulisi siis olla sellainen, missä ei olisi muita eläimiä eikä pieniä lapsia, ja missä rauhalliset aikuiset tykkäävät viettää aikaa kotosalla.