Noomi

28.02.2014

Alkuperä: Suomi

8.9.2019 Noomi muutti kollipojan kaveriksi Helsinkiin.

***

Noomi on 5-vuotias kissaneiti, jolla on melko kollimainen luonne. Tämä veikeä persoona todella rakastaa touhuamista ja muiden seuraa.

1.10.2019

Noomi odottelee edelleen omaa kotia sijaiskodissa. Kotihoitajan mukaan Noomi oppii koko ajan uutta edelleen, muun muassa miten saada hoitajan täyden huomion. Noomi myös viihtyy vieressä nukkumassa. Terveys on pysynyt tasaisena eikä oksentelua ole juurikaan ilmennyt enää.

16.5.2019

Noomi on ollut koko pienen ikänsä todella energinen ja keksii kaikki kujeet. Kaiken hän kuitenkin hyvittää olemalla mitä rakastavin pikkukissa taas hetken päästä. Aivan sylissä hän ei viihdy, mutta tulee viereen hakemaan rapsutuksia hellyyspulan iskiessä, sekä nukkuu mielellään ihmisen vieressä tai peiton alla sängyssä. Lisäksi tyttö on todella älykäs ja hänen kanssaan on hauska opetella naksutintemppuja.

Noomi syö vatsaoireiden vuoksi raakaruokaa ja on sillä voinut sijaiskodissa melko hyvin. Vatsaoireina hänellä on ollut oksentelua ja närästystä, ja sitä on tutkittu eläinlääkärissä ultraamalla. Kuvauksissa ei ole löydetty mitään huolettavaa ja vatsaa on hoidettu oireiden mukaan kortisonilla ja närästyslääkkeellä. Lääkkeiden antaminen onnistuu helposti ja Noomi on tottunut myös säännölliseen kynsien leikkaamiseen. On kuitenkin syytä varautua, että vatsaoireet lisääntyvät stressaavissa tilanteissa. Muovit ja pienet tavarat tulee piilottaa uteliaan nenän edestä, koska niitä tämä neiti syö yhtään seurauksia miettimättä.

Noomi on kasvanut muiden kissojen seurassa, mutta hän tuli etsimään uutta kotia Rekkujen kautta, koska perheen toinen kissa ei hyväksynyt Noomia. Raskas päätös Noomin muuttamisesta tehtiin pitkän yrittämisen jälkeen. Noomille kuitenkin sopii todennäköisesti kaveriksi toinen aktiivinen kissa, joka jaksaisi paini- ja jahtausleikkejä. Noomin koon ja energisyyden vuoksi kaveriksi sopisi parhaiten ehkä kollikissa. Uuteen kaveriin tutustuminen täytyy kuitenkin tehdä rauhallisesti.