Noki

2-3 vuotta (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

Sijainti: Suomi, Helsinki (sijaiskodissa)

Aktiivinen ja seurallinen Noki kaipaa paljon ihmisen huomiota, ja rakastaa leikkimistä.

 

5.1.2020

Noki on lopettanut jalkoihin hyökkäilemisen, ja on nyt sijaiskodissa tasapainoinen, leikkisä ja kodin touhuissa mukana oleva oma itsensä. Nokilla on esiintynyt ajoittain kissojen hyperestesian oireita, jotka vaikuttavat rauhoittuneet feliway-haihduttimen ja ruokavalion muutoksen avulla. Hyperestesiakohtaus on vaaraton, oletettavasti stressin tai esimerkiksi ruoka-aineallergian aiheuttama väliaikainen ihon herkkyystila, joka aiheuttaa kissalle epämukavan tunteen iholle ja esimerkiksi selän nykimistä tai hännän jahtaamista. Kun kohtauksen aiheuttaja saadaan tietoon, on se ennaltaehkäistävissä. Tällä hetkellä näyttää, että ruokavalio ja yhden märkäruoan pois jättäminen on auttanut Nokia. Nokin aikaisempi jalkoihin hyökkäily saattaakin olla liittynyt juuri hyperestesiaan.

17.12.2019

Noki on parivuotias siro poika, joka loikkii ja säntäilee riemulla lelujen perään ja sen jälkeen käpertyy kainaloon torkuille. Se tarvitsee paljon läheisyyttä ja hakeutuu mielellään syliin lähes koska tahansa, kun näkee jonkun istuutuvan tai makaavan sängyllä. Sille on kuitenkin tärkeää, että se saa itse päättää syliintuloajat. Nokissa voi huomata vielä hieman pentumaisuutta, mutta siitä on kehittymässä hyvää vauhtia fiksu aikuinen. Noki oppisi varmasti helposti temppujakin, jos sille löytyisi kärsivällinen ja kekseliäs opettaja. Se tietää jo hyvin mitä peruskäsky “Ei” tarkoittaa, vaikka välillä sitä ei aivan heti viitsisi totella, kun esimerkiksi vaatekaappiin hyppääminen olisi vaan niiiin kivaa. 

Nokin taustasta ei ole tietoa, mutta kotihoitopaikassa se on vaikuttanut kaikin puolin avoimelta ja uteliaalta tyypiltä, joka tulee reippaasti tervehtimään vieraita. Toisten kissojen tai koirien kanssa Nokia ei ole vielä testattu, mutta leikkisän luonteensa perusteella se tulisi hyvin toimeen toisen sosiaalisen nuoren kissan kaverina, kunhan ne saavat tutustua toisiinsa rauhassa. Noki etsiikin kotia toisen aktiivisen poikakissan kaveriksi.

Seurallisesta luonteestaan huolimatta Nokin tulevalla kodilla olisi hyvä olla kissakokemusta, sillä muutamia yksittäisiä kertoja stressaantuessaan se on purkanut energiaansa hyökkäämällä ihmisten jalkoihin kiinni. Tämä ei tee pahasti kipeää, mutta toki säikäyttää, ja se olisikin syytä opettaa tästä stressinpurkutavasta pois. Kissan uuden kodin olisikin sitouduttava aktivoimaan Nokia paljon, jotta tylsistyminen ja turhautuminen eivät voimistaisi epätoivottua käytöstä. Hyökkäilytilanteissa määrätietoiset, rauhalliset liikkeet, sekä kissan huomion välitön ohjaaminen johonkin muuhun on tarpeen. Kissakaverin esimerkki, riittävä aktivointi, turvallinen, rauhallinen arki sekä riittävän virikkeinen koti auttavat varmasti asiaan. Nokia ei satunnaisen hyökkäilyn takia luovuteta lapsiperheeseen.

Noki kastroitiin 11.12. ja odottelee nyt sopivia ehdokkaita loppuelämän kodikseen.

 

Kulukorvaus

Kulukorvaus 130 €. Kulukorvauksella kissa on saanut vähintään yhden kolmoisrokotteen (calici, herpes ja kissarutto), tunnistemikrosirun, se on leikattu ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kissa on eläinlääkärin pintapuolisesti tarkastama ja vähintään kertaalleen madotettu. Kissan mikrosiru on rekisteröity Turvasiru.fi-palveluun.

Tiedustelut

Mette / 0503825439

Soittoajat: Sovittaessa

Yhteydenotot mieluiten ensin tiedustelulomakkeella. Palaan asiaan niin pian kuin suinkin kykenen.

Avaa lomake

Tiedustelu kissasta Noki

Tarkista, että kirjoititi sähköpostiosoitteen varmasti oikein. Saat vastauksen tähän osoitteeseen.


Eläin luovutetaan vain 20 vuotta täyttäneelle.

Tiedusteluita vain varauksessani olevista eläimistä, ei muiden varaajien eläimistä.

Emme vastaa tekstiviesteihin, soittopyyntöihin tai tuntemattomasta numerosta soitettuihin puheluihin! Muistathan, että tämä on meille VAPAAEHTOISTYÖTÄ opiskelun, palkkatyön ja muun elämän lomassa. Emme siis voi aina olla tavoitettavissa soittoaikoinakaan. Yritäthän tällöin myöhemmin uudestaan, vastaamme kyllä heti, kun voimme. Mikäli et saa meiltä vastaussähköpostia, tarkistathan roskapostikansiosi.