Nirppu (nyk. Mini)

Lisätty sivulle: 2010-11-18

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Nirppu (nyk. Mini)
20.6.2013 Mini sai uuden kodin yhdessä Nanon kanssa Helsingistä.

***

Kuulumisia kodista:

12.8.2013 kirjoittelen nyt viimein Minin ja Nanon kuulumisista. Tytöthän tulivat
meille juuri ennen juhannusta, eli yhteiseloa on jo puolitoista kuukautta takana.

Kotiutuminen sujui lopulta helposti. Ensimmäiset päivät Mini ja Nano viihtyivät lähinnä sängyn alla ja tulivat sieltä esiin syömään ja hiekkalaatikolle vain meidän ihmisten ollessa poissa huoneesta tai pimeän aikaan. Vähitellen ne alkoivat kuitenkin tehdä pieniä retkiä sängyn vierelle ja lopulta jopa sängyn päälle. Makuuhuoneesta ne uskaltautuivat olohuoneen puolelle noin viikon täällä asuttuaan, ja nykyään ne viettävätkin aikaa lähinnä olohuoneessa. Nano on vallannut sohvan, Mini taas tykkää erityisesti kiipeillä kirjahyllyssä ja nukkua kirjojen takana.

Molemmat kissat (meidän perheen kesken “pimut”) ovat olleet todella hyväkäytöksisiä. Huonekalujen raapimisesta on tarvinnut varoittaa vain muutaman kerran, tarpeet on tehty sinne minne pitääkin ja pimut ymmärtävät myös, että keittiön pöydälle ei ole sopivaa kiivetä, vaikka Hesarin päällä makoilu onkin mukavaa.

Kuten jo aiemmin tiedettiin, luonteeltaan Mini on Nanoa selvästi rohkeampi ja jonkin verran hyperaktiivisempikin. Mini tulee monta kertaa päivässä syliin ja kaipaa selvästi huomiota, Nano taas viihtyy tarkkailijana vähän sivummassa ja saattaa lähteä karkuun, jos sitä lähestyy liian nopeasti. Nano on kuitenkin tykästynyt ihmisten vieressä makoiluun ja on muutaman kerran jopa laskenut päänsä ihmisen olkapäälle – kainaloon se siis uskaltaa jo tulla. Nano pitää paljon rauhallisesta silityksestä ja käy sitä myös pyytämässä, joten eiköhän se vielä reipastu tulemaan syliinkin. Minin käytöksessä ja olemuksessa on paljon pentumaisuutta (eikä pelkästään pienen koon takia), Nano taas on selvästi aikuinen ja rauhallinen kissa.

Molempien pimujen uuteen kotiin sopeutumista on ollut ilo seurata. Nano on tosiaan jo paljon luottavaisempi kuin meille tullessa. Minissä muutos ei ole ollut yhtä dramaattinen, mutta on sekin selvästi sosiaalisempi. Hauskaa on myös, että Mini on alkanut puhua – aluksi se lähinnä kähisi hiljaa, mutta nykyään se maukuu ja visertää vapautuneesti.

Kaiken kaikkiaan meillä on siis mennyt tosi hyvin uusien perheenjäsenten kanssa, suuret kiitokset sinulle kun saatoit meidät yhteen!

***

Leikattu naaras, noin 2,5v. kotihoidossa Helsingissä

Kuulumisia kotihoidosta:

13.6.2013 Mini ja Nano ovat nyt käyneet tehosterokotuksilla ja alkuviikosta pääsivät kylppärieristyksestään muualle asuntoon. Tämä maailman avartuminen reipasti kovasti tyttöjä ja Nanokin on uskaltautunut mm. valtaamaan omien kissojeni kiipeilypuun sekä makoilemaan rennosti matolla. Mini puolestaan kiehnää suloisesti sohvalla vieressäni ja välillä innostuu jopa heittämään kuperkeikkaa, kun rapsutukset on niin kivoja. Kaverukset tulevat yllättävän hyvin toimeen omien kissojeni kanssa ja niitä kiinnostaa kovasti toisten leikit :)

31.5.2013 Mini ja Nano ovat olleet luonani nyt vajaan viikon. Tytöistä Mini on selvästi reippaampi ja kun sen saa tulemaan ulos kuorestaan, saa sitä rapsutella mahasta ja puskee ja kehrää kovasti. Leikkisäkin se on, mutta paikan vaihdoksesta johtuva alkujännitys vielä vähän vaivaa sen verran, että mitään hurjia leikkejä en ole saanut nähdä. Mini on nimensä veroisesti todellinen minikissa ja voisi mennä vielä pennusta. Omat tyttökissani (joiden olen kuvitellut olevan melko pieniä myös), näyttävät aika isoilta Minin rinnalla. Mini on tosi kiltti kissa ja helppo käsitellä. Hieman vielä ujostuttaa, mutta omassa kodissa varmasti reipastuu pian. Mini on edellisessä kodissaan myös ulkoillut valjaissa.

Nano on arka ja vaatii varmasti paljon aikaa, että sen saa luottamaan ihmiseen. Se on nyt tämän vajaan viikon ollut todella kauhuissaan paikan ja ihmisten muutoksista. Se ei ole tottunut käsittelyyn ja ilmeisesti sitä ei ole arkuutensa vuoksi kauheasti käsitelty. Olen nyt kuitenkin sitä pidellyt sylissä ja kyllä se siihen rauhoittuu kun puhelee rauhassa ja silittelee. Luulisin, että sille tekisi hyvää totuttaa sylittelyyn, mutta pienissä erissä, sillä stressaantuu helposti. Entisessä kodissa Nano on kumminkin itse hakeutunut omistajansa siliteltäväksi ja tykkännyt kovasti leikittämisestä, joten uskon että ajan kanssa Nano reipastuu uudessakin kodissa. Nano nauttii harjauksesta kumisualla ja sen avulla olenkin saanut sen kerran kehräämään oikein kovalla äänellä. Kumisuka lahjoitetaankin siis uuteen kotiin mukana, on se niin toimiva juttu!

Kaksikko etsii yhteistä kotia, sillä tukeutuvat toisiinsa kovasti. Erityisesti Nanolle on tärkeää, että sillä on Mini turvanaan. Tytöille paras paikka olisi lapseton, rauhallinen perhe, jotka ymmärtävät arkaa kissaa ja ovat valmiita odottamaan ja antamaan aikaa. Muutokset ovat Nanolle rankkoja, joten se kaipaisi nyt kotia, jossa saisi olla loppuelämänsä ja jossa olisi mahdollisimman vähän muutoksia. Omia kissoja ovat nähneet ja ovat hyvin kiinnostuneita. Joten ei välttämättä olisi ollenkaan huono, jos ne saisivat mallia reippailta kissoilta.

25.5.2013 Nirppu siirtyi Helsinkiin kotihoitoon. Kuulumisia ja kuvia tulossa, kunhan kotihoitaja neitiin ensin tutustuu.

2.5.2013 Nirppu ja Nami etsivät uutta yhteistä kotia. Tytöt siirtyvät toukokuun lopussa Helsinkiin kotihoitoon.

NANON JA MININ YHTEISKULUKORVAUS ON 180€. Haluamme tällä erityiskulukorvauksella tukea kissojen yhteisen kodin löytymistä.

Kulukorvauksella kissa on saanut matolääkkeet, perusrokotukset, tunnistemikrosirun ja kissa on leikattu. Kissa on eläinlääkärin tarkastama, ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kissan mikrosiru on rekisteröity joko Kissaliittoon tai Turvasiru-palveluun.

***

9.12.2010 Nirppu muutti omaan kotiin Tampereelle.

***

Naaraspentu, noin 2,5kk (marraskuun puolivälissä)/ Helsingissä

18.11.2010 Nirppu ja Kirppa on loukutettu talteen Satakunnan suunnalta ja nyt tämä kaksikko on yhteisessä hoitopaikassa Helsingissä opetelemassa kotikissan elämää.

Nirppu on kaksikosta kesympi ja rohkeampi. Nirpun voi ottaa syliin ja tyttö alkaa jopa kehräämään sylissä. Sähäkkyyttä silti vielä riittää, mutta parempaan suuntaan ollaan koko ajan menossa. Ei ainakaan toistaiseksi perheeseen jossa on pieniä lapsia.

Kulukorvaus kissapennusta on 100 euroa. Kulukorvauksella kissanpentu on saanut matolääkkeet, ulkoloishäädön, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun.