Nipa

Lisätty sivulle: 2009-11-25

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Nipa
24.1.2010 NIPA MUUTTI OMAAN KOTIIN HELSINKIIN

*****

KUULUMISIA omasta kodista:

12.2.2010 Nyt on Nipa ollut 3 viikkoa omassa kodissaan. On jo isompi ja
painavampi kuin 10-vuotias Nöpö- kissani. Nöpö ei ehkä siten ymmärtänytkään, että on pentu kyseessä. Murisee edelleen, mutta nukkuu jo välillä levollisesti.

Siitä olen iloisesti yllättynyt ettei Nöpö- kissani ole alkanut Nipan tulon myötä paikkoja merkkailemaan virtsalla, vaikka tähän on ollut taipumusta. Nöpö kun on myös löytökissa ja löydettäessä todella huonossa kunnossa ja ilmeisesti oli lyötykin, kun ei antanut ensimmäisen puolen vuoden aikana edes koskea. Nipaan rakastuin heti ja on rakkaudella odotettu lapsi. Syliin ja kainaloon tulee nukkumaan. Painaa päänsä poskea vasten ja pitää äänekästä hyrinää. Älykäskin on. Itse keksii kaiken näköisiä leikkejä esim. Pelletti-paloilla. Lelut on tuhonnut nopeassa tahdissa. Olen säästänyt Nöpöllä useamman vuoden olleen lelu-hiiren, mistä nyt Nipan jäljiltä on enää muovinen runko ja hiiren pää..

Toivon, että pentujen äiti Nati pääsee hyvään kotiin, koska on ollut uuremmoinen emo lapsilleen ja varmasti erittäin älykäs. Itselle tulee tietysti tunne, että haluaisi ottaa kaikki maailman kissat, mutta eihän se ole mahdollista. Rekku-Rescue tekee hienoa työtä ja todella upeaa, että todella valikoivat minkälaisiin koteihin kissat päätyvät. Ei voi muuta kuin arvostaa todella paljon! Haluaisin kuulla mitä muille Nipan sisaruksille kuuluu. Ovat aivan varmasti yhtä ihania tapauksia kuin Nipa! T.Virva

26.1.2010 Nyt on sitten 2 vrk Nipa ollut omassa kodissa. Kuvittelin, että kyyhöttäisi arkana ensimmäiset päivät jossakin nurkassa. Toisin kuitenkin kävi. Samantien tutki koko asunnon läpi ja heittäytyi tämän jälkeen syliin puskemaan. On ihan uskomattoman rohkea pentu! 10-vuotias Nöpö kissani ei kylläkään ollut mielissään riiviön tulosta. Välillä käynyt vähän haistamassa, mutta pitänyt samalla murinaa. Alkuun murisikin jatkuvasti. Nyt enää kun Nipa tulee lähelle. Nipa ei ole murinasta kuitenkaan moksiskaan. Olen nyt hoitovapaalla eli otin palkatonta töistä. Yöunet onkin jääneet lähes olemattomiksi murinan takia ja viime yönä pentu ei nukkunut ollenkaan vaan riehui läpi yön. Ensimmäisenä yönä laitoin kissat eri huoneisiin, mutta pian oli ovi aukaistava, kun vanhempi kissa raapi ovea. Kova ruokahalu on Nipalla! 30 min. asunnossa oltuaan oli jo syönyt palmusta alimman oksan irti! Nöpölle on ollut omat ruuat ja Nipalle penturuuat, mutta Nipa on vedellyt molemmat. Ilmankos Nöpö on suivaantunut, kun ruuatkin syödään! Nipa käyttää mallikelpoisesti hiekkalaatikkoa ja kävi jopa peittämässä Nöpön sinne mielenosoituksellisesti tekemät ulosteet. Kovin vaikuttaa älykkäältä kaverilta. Sain sitten sellaisen sylivauvan kuin olin toivonutkin.

Väsynyt, mutta onnellinen! Virva

****

UROS, noin 2,5kk (marraskuussa 2009)

25.11.2009 Sisarusparvi Nakke, Nipa, Nami, Nelli ja Naali odottavat omaan kotiin pääsyä joko yhdessä tai erikseen.

Kertomus Tallinnasta: Hylätty kotikissa synnytti pennut kerrostalon ulko-oven kuistin alle. Reikä muurattiin kiinni siinä toivossa että kissat kuolevat nälkään. Mutta Larissa kävi montaa viikkoa joka ilta ruokkimassa emo-kissaa ulko-oven edessä olevan jalka-ristikon kautta (kuistin alus on noin 1 m syvä). Tietysti kaikki talon ihmiset haukkuivat häntä, mutta se ei haittanut. Lopuksi emo-kissa toi Larissan eteen kaikki pennut, sitten Larissa siirsi ristikon ja korjasi kaikki pennut turvaan ja emokin pääsi samalla ansastaan pois. Emo-kissa löydettiin myöhemmin imettämässä yhtä pikku pentua hylätyn mielensairaalan luota huonossa kunnossa hädin elossa.

Naali / Mustanaamainen “siiamilainen”-naaras
Nakke / Valkeanaamainen “siiamilainen”-uros
Nelli / Mustavalkoinen-valkoinen rinta-naaras
Nami / Mustavalkoinen:oikea suunpuoli-valkoinen,vasen-musta-naaras
Nipa / Mustavalkoinen-valkoinen suu-uros, se on perheen pää

KULUKORVAUS kissasta on 100€. Kulukorvauksella kissa on saanut matolääkkeet, ulkoloishäädön, rabiesrokotuksen, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun sekä sille on tehty sienitesti. Kissalla on oma virallinen EU-passi, josta toimenpiteet käyvät ilmi.