Ninja

2011 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

23.1.2020 Ninja löysi oman kodin Helsingistä.

30.1.2020

Kuulumisia kodista:

“Ninjalla on mennyt ihan hyvin ensimmäiseksi viikoksi. Ninja uskaltaa liikkua valosassakin hieman ja tutkii valtakuntaa mielellään. Ninjalla on jo muutama turvapaikka missä tykkää levätä. Muutamana yönä Ninja tykkäsi nukkua minun jaloissa kehräten. Ninjalle ruoka maistuu todella hyvin ja on vessalaatikotkin löytynyt. Pidämme toista laatikkoa olkkarissa ja toista vessassa. Tykkää käyttää mielummin olohuoneessa olevaa laatikkoa. Ninja on edelleen säikky, mutta uskaltaa tosiaan liikkua kunhan on vain rauhallista eikä sitä katso. Ninja myös tykkää seurata meidän touhuamista keittiössä tuolien päältä. Antaa rapsuttaa eikä juokse enää pakoon jos ojentaa kättä sille, herkkuja ei kädestä halua syödä. Ninja on pariin otteeseen nukahtanut minun syliin, jos olen maannut sohvalla ja rapsutellut tämän päätä. Kovat äänet aiheuttavat pienen paniikin, samoin äkkinäiset liikkeet.”

***

Ninja on kiltti ja hyväluonteinen, vielä ajoittan ihmistä ujosteleva kissapoika.

10.01.2019

Ninja on upeaturkkinen, ujo kissa, joka sijaiskotiin saavuttuaan vietti ensimmäisen kuukauden visusti sängyn alla ja sohvan takana katseilta piilossa. Aluksi se uskaltautui liikkeelle vain pimeän tullen, mutta nyt Ninja on jo reipastunut siinä määrin, että piiloutumisreaktion laukaisevat vain yllättävät, kovat äänet kuten imuri tai naapurista kantautuvat remontin äänet. Ihmisen lähestyminen jännittää Ninjaa vielä jonkin verran. Etenkin suoraan kohti ojentuvat ihmiskädet ovat sille liikaa, ja niitä Ninja luikkiikin liukkaasti karkuun. Poika nauttii kuitenkin kovasti rapsutteluista varsinkin ruoka-aikaan, joka vaikuttaakin olevan sen lempiaika päivästä. Lempipuuhiin kuuluu myös lämpimän patterin päällä loikoilu sekä säännöllinen valtakunnan tutkiminen sekä paikkojen läpikäyminen.

Ninja on tottunut kotielämään ja sijaiskodin hoitajaan riittävästi käpertyäkseen yöllä sängyn jalkopäähän unille. Ilta-aikaan Ninja tuntuukin näyttävän parhaita puoliaan, ja välillä tuntuukin, ettei kehräämisestä ja peiton “leipomisesta” tule loppua lainkaan. Yökaverina Ninja on kuitenkin rauhallinen; yöllisillä touhuilla ei ole vielä onnistuttu herättämään hoitajaa kesken unien.

Ninja nauttii myös leikkimisestä ihmisen kanssa, kunhan leikittäjä muistaa pitää riittävän hajuraon, ettei tilanne äidy liian jännittäväksi. Ninjasta vaikuttaisi olevan kehittymässä oikea sylienvaltaaja, kunhan sille uudessa kodissa osataan antaa riittävästi aikaa, rakkautta ja ymmärrystä. Ninja haluaa päättää itse, milloin huolii ihmisen läheisyyttä, ja milloin on parempi vetäytyä omiin oloihinsa.

Vessa-asiat sujuvat alun parin hutipissan jälkeen pojalta hienosti, eikä vahinkoja ole enää tapahtunut. Kynnetkin Ninja osaa teroittaa sille varatuille paikoille, ja jättää hienosti huonekalut rauhaan.

Ninja etsii kotia ainoana lemmikkinä menneisyytensä huonojen kissakokemusten vuoksi. Lapset voivat olla pojalle liian kova pala nieltäväksi, ja parhaiten Ninja pärjäisi aikuisessa, rauhallisessa kodissa. Kodissa olisi hyvä olla useampi huone, jotta Ninja voi halutessaan vetäytyä syrjään katseilta ja hälyltä.