Nette

2017-2018 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

24.6.2020 Nette löysi oman kotinsa Mölli- kissan ja kahden ihmisen luota.

10.7.2020

Kuulumisia uudesta kodista:

“Nette on kotiutunut hyvin ja ystävystynyt Mölli-neidin kanssa vallan mainiosti. Neten aamut alkavat nykyään yleensä bed and breakfast -tyyppisesti. Hän hyppää sänkyyn sanomaan huomenta ja ilmoittaa aamiaisen olevan jo ajankohtainen. Tätä seuraa aamuriehu, leikki ja laukka ympäri asuntoa. Päivisin on mukava nukkua nokosia sohvalla, parvekkeella auringossa tai tarkkailla keittiön pöydältä ikkunasta pihan tapahtumia. Nette on oppinut kiipeämään raapimispuuhun, hiiri- ja pallolelut ovat parhaita. Iltaisin on hyvin levätyn päivän jälkeen taas energiaa riehua. Yöt menevät hyvin raapimispuun pesässä nukkuen, välillä toki pitää tarkistaa yövuorossa pihalla liikkuvat jänikset ja oravat ikkunasta ja pelata palloa.

Tyttömme tulevat tosi hyvin toimeen. Neten energia on saanut Mölli-neidinkin piristymään. Tytöt ihmettelevät sujuvasti samoja leluja, juoksevat yhdessä ympäri asuntoa, mahtuvat samaan raapimispuuhun, syövät vierekkäin, ottavat nokkaunia rauhassa lähietäisyydellä toisistaan ja tervehtivät nuuskuttaen. “Eat, play, love” -metodilla ollaan edetty ja kuten uskalsimme olettaa, Mölli on ollut seurasta pitävä ja rento oma itsensä ja he ovat Neten kanssa hyvin samanlaisia, sosiaalisia, kilttejä ja rentoja. Samalla kun Nette on kotiutunut, Mölli on pitänyt omat tutut rutiininsa, eikä ole vaikuttanut yhtään siltä, että Mölli olisi kokenut uutta kaveria tunkeilijana. Välillä Möllimme tarkastelee Neten energianpuuskia varttuneemman kissan rauhallisuudella, sillä energiaahan Netellä todella riittää :)

Nette on ollut alusta asti luottavainen, rennon oloinen, tykkää leikkimisestä ja läheisyydestä, eikä ole hermostunut rapsutuksiin kertaakaan.  Yhteiselo on siis lähtenyt oikein suloisesti täällä. Olemme onnellisia, että Nette on perheessä.”

***

Onko se Batman? Onko se lakritsia? Vaiko musta aukko? Eeeeiiii! Se on Nette- suloinen ja siro kissaneiti, jonka kiltti, hellä ja leikkisä luonne ihastuttaa jokaista, joka neitiin tutustuu.

5.6.2020

Ihana Nette etsii vieläkin omaa kotiaan, jossa olisi sille toinen tyttökissa lajitoveriksi. Alla olevasta tekstistä löytyy kuvaus, minkälainen kissaneiti sopisi Neten ystäväksi. Koska Nette on nuori ja leikkisä kissa, emme mielellämme luovuta sitä ainoaksi kissaksi.

16.5.2020

Nette on nuori tyttökissa, joka rakastaa läheisyyttä ja rapsutuksia, kunhan saa niitä omaan tahtiinsa. Nette usein jopa juoksee kutsusta syliin paijattavaksi. Nette on myös aktiivinen ja kaipaa paljon leikittämistä. Lempileikkejä ovat valon jahtaaminen, erilaiset tunnelit, palloleikit, lintujen katsominen ja ilta-/yöaikaan spurttien ottaminen asunnon päästä päähän. Aamulla Nette odottaa sijaiskodin ihmisten heräämistä ja hyppää heti moikkaamaan ja pyytämään ruokaa. Neten leikki-into ajoittuu kissamaisesti iltaan, joten päivisin neiti tykkää viihdyttää itseään katselemalla ulos ikkunasta tai lintuvideoita telkkarista.

Nette on luonteeltaan herkkä ja hieman arka, joten sen uudessa kodissa tulisi olla kokemusta arempien kissojen kanssa toimimisesta ja osaamista kissan elekielen tulkitsemiseen. Nette esimerkiksi saattaa välillä näykätä mikäli silittäjä tulee varomattomasti paijaamaan ja joskus harvoin myös kesken paijauksen, jos ihminen ei ole tajunnut lopettaa ajoissa. Vieraat ihmiset Nette kokee pelottaviksi ja pyrkii olemaan piilossa sen ajan, kun vieraat ovat paikalla. Tyttö myös pelästyy helposti äkkinäisiä ääniä ja isoja liikkeitä, joten rauhallinen aikuiskoti olisi Netelle sopivin loppuelämän kodiksi. Nette ei siis sovellu lapsiperheen kissaksi.

Koska Nette on nuori ja aktiivinen neiti, olisi hyvä, että sen uudesta kodista löytyisi leikkikaveriksi toinen kiltti tyttökissa. Toivomme, että Neten kissakaveri olisi luonteeltaan reipas ja sosiaalinen, jotta Nette saisi hänestä tukea arkuuden voittamiseen. Nette ei sovi dominoivan taikka hyvin voimakastahtoisen kissan kanssa samaan talouteen, koska voi olla, että Nette joutuisi herkkyytensä vuoksi helposti alistettuun asemaan. Kissakaverilta toivotaan siis hellyyttä ja lempeyttä toisia kissoja kohtaan.

Nette on sijaiskodissa osoittautunut kasvien ystäväksi ja olisi innolla syömässä kaikenlaisia huonekasveja. Myös johdot kelpaavat puruleluksi paremman puutteessa. Kasvit ja johdot tulee siis laittaa Neten ulottumattomiin ja sen lisäksi Netelle olisi hyvä tarjota sallittuja järsimiskohteita. Sijaiskodissa Netellä on ollut ohraruohoa, mistä tyttö on pitänyt paljon. Myös muunlaisten, monipuolisten virikkeiden tarjoaminen kissalle vähentää epäsopivien asioiden pureksimista.

Nette on sisäsiisti eikä pääsääntöisesti raavi huonekaluja. Nette syö hyvin ja sen lempiruokaa ovat kastikkeelliset märkäruuat. Myös kananmunan keltuainen on erityinen herkku, jolla sijaiskodin hoitajat ovat Netteä välillä hellineet. Netellä on taipumusta ahmia ruokansa, joten sille paras ruokarytmi on pieniä annoksia useamman kerran päivässä.

Netelle ei olla tehty fiv- ja felv- testiä.