Neppi-Nappi

Lisätty sivulle: 2009-09-07

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Neppi-Nappi
10.1.2010 NEPPI-NAPPI JA BAMBI MUUTTIVAT OMAAN YHTEISEEN KOTIIN HELSINKIIN

****

KUULUMISIA omasta kodista:

15.11.2010 Bambi ja Neppi-Nappi viettävät kissanpäiviä Helsingissä. Neppi-Nappi haluaa kiivetä olkapäälle ja panna kuononsa piiloon hiuksiin. Se on jo aika kookas kissa. Bambi on pienempi. Arkajalka on oppinut kehräämään ja sitä saa pitää silloin tällöin sylissä. Unesta, heräämisen jälkeen, sillä on herkkä hetki, jolloin se viihtyy hetken sylissä ja nojaa leukaansa käsivarteen. Bambi ei ääntele toisin kuin Neppi-Nappi, jolla on usein asiaa. Neppi naukuu hillityllä äänellä milloin ihmiselle, kaverilleen Bambille tai kukkakärpäselle, jonka se haluaisi syödä suuhunsa.

Kirjahyllystä on tehty kissahylly. Hyllyyn on kiinnitetty narulla päällystetty puutolppa kiipeämistä varten. Tolppa on kiinnitetty hyllyn päätyyn kolmella tukevalla ruuvilla. Tolpan ympärille on kierretty narua, joka ei saa olla liian ohutta eikä ihan köyttäkään. Narun kiertämiseen tarvitaan kaksi henkeä niin se sujuu vaivattomasti. Narun alku- ja loppupää lyödään esim. huonekalunupilla kiinni tolppaan. Hyllyt on päällystetty kissaystävällisellä pehmeällä kankaalla. Kisut teroittavat kynsiään narutolppaan ja kiipeävät sitä pitkin vauhdilla suoraan ylimmälle hyllylle. Tolppa, 2×4 tuumainen, on rautakaupasta ostettu kuten narupakettikin. Naru ei kestä kynsien teroitusta kovin hyvin, ja puolen vuoden kuluttua tolpan naru oli uusimiskunnossa. Kiipeämisestä se on vähän löystynytkin, kuten kuva kertoo. Mutta hyllystä on kissoille suurta iloa ja ne kiipeävät hyllylleen vuorotellen monta kertaa päivässä. Narulla päällystetty kakkosnelonen on kovasti niiden mieleen ja ilmeisesti helppo tarttua kynsillä ja kiivetä. Hyllyn toiseenkin nurkkaan pystytettiin tolppa. Se oli poikkileikkaukseltaan neljäsenttinen ja pyöreä, ja siihen kierrettiin naru tiiviisti ympärille kuten edelliseenkin. Pyöreän tolpan naruttaminen kävi nopeammin, mutta kapeampana, ja kun narukin on ohuempaa, tämä tolppa ei ole yhtä mieleinen kiivettävä kuin kulmikas tolppa.

Päivät kuluvat ikkunoista maisemia katsellen, sohvalla torkkuen ja välillä reippaasti painien. Kun ihmiset asettuvat työpöydän ääreen tai nojatuoliin, kisut ovat siinä lähellä. Uloslähtijää tullaan eteiseen ihmettelemään silmät suurina: Kuinka voit jättää meidät? Kotiin tulijaa ollaan vastassa, paitsi jos tulija on vieras. Silloin ampaistaan kirjahyllyihin. Bambi suosii tietosanakirjahyllyä olohuoneen perällä, Neppi-Nappi lähempänä olevaa hyllyä, josta ylettyy kurkkimaan eteiseen. Neppi-Nappi kävi kesällä pari kertaa valjaissa kävelyllä pihalla. Bambi ihmetteli kovasti lähtöä ja tuloa, mutta se ei ole valjaita käyttävää kissatyyppiä, eikä kyllä Neppikään. Kotona paras.

20.1.2010 Bambi ja Neppi-Nappi ovat nyt olleet uudessa kodissa kymmenen päivää. Paikkaan totuttiin pian kun kaikki nurkat oli katsastettu. Ihmiset otetaan kalustoon kuuluvina, mutta ollaan vähän pidättyväisiä. Kirjahyllystä on löydetty turvallinen piilopaikka. Neppi lymyilee mielellään kukkaruukkujen takana ja Bambi uskaltaa istua jopa keinutuolissa, ei ole merisairasta lajia. Yhdessä juosta tömistellään huoneesta toiseen. Välillä makoillaan ikkunalaudalla ja katsellaan ihmisten toimia. Unesta herännyt Neppi on antanut silitellä kylkiään ja oikein nauttikin ihmiskäden kosketuksesta. Bambi pitää vielä etäisyyttä. Mielenkiintoisin leikki on hiirimäisesti liikkuvan ja ilmaan hyppivän narusolmun jahtaaminen. Sentin kokoinen narupallukka on sidottu (melkein) näkymättömällä langalla keppiin, jota ihmiskäsi liikuttelee. Hyvin on totuttu uusiin oloihin, ruoka maistuu ja asiat toimitetaan niin kuin pitääkin. Kissankiipeilyhylly on rakenteilla, saa nähdä ottavatko sen omakseen vai pitävätkö tietosanakirjahyllyä parempana.

****

LEIKATTU UROS, noin 7kk (joulukuun 2009 alussa)/Helsingissä

27.12.2009 Neppi-Nappi on kastroitu ja sen leikkikaverina on kotia etsivä Bambi kissa. Olisikin mainio juttu jos tämä nuoripari pääsisi yhdessä omaan kotiin!

30.11.2009 Lisätty uusia kuvia Neppi-Napista, kotoisammin Neppiksestä:)

11.10.2009 Upeat valkoiset veljekset Gino, Gomi ja Neppi-Nappi ovat olleet vähän aikaa Suomessa kotihoidossa. Ujoista arkajaloista on alkanut tulla esiin leikkisiä ja kehrääväisiä nuoria pojankoltiaisia! Veljeksistä rohkein, Gino, tunnetaan myös nimellä ‘Pilkku’, tulee jo uteliaasti leikkimään kanssani narun päässä olevalla pallolla. Gomi -toiselta nimeltään ‘Viiru’, on toistaiseksi pojista vielä harkitsevaisin. Kooltaan kahta veljeään hieman pienempi Neppi-Nappi, eli kotoisasti ‘Läiskä’, löytyy usein jommankumman isoveljen kyljestä kiehnäämästä.

Keskenään pojat leikkivät jo aktiivisesti. Syliinkin pojat saa ottaa, mutta itse eivät vielä ihan lähelle uskalla tulla. Sylissä silitykset ja rapsutukset saavat aikaan suloisen kehräyksen. Joka päivä uteliaisuus ja rohkeus on kasvanut. Nämä suloiset, sirot ja ketterät pojat etsivät omaa, rakastavaa kotia joko yhdessä tai erikseen. Mielellään saisi näillä aktiivisilla pennuilla olla toinen kissa kaverina, sohvaperunoiksi näistä ei ole! :D

Veitikat nukkuvat mielellään kylpyhuoneen lavuaarissa – välillä jopa kaikki kolme, yhtäaikaa!! Gino ensin otta lavuaarin omaksi lekottelupaikakseen. Kun tämän havaitsin, laitoin ‘petiin’ pehmusteita ja lämmikkeitä ja johan siellä oli kohta koko veljessarja. ;) Ruoka maistuu näillekin murrosikäisille pojille loistavasti, ja vessaa osataan käyttää erittäin mallikkaasti.

Ai niin, nuo lempinimert, ‘Pilkku’, ‘Viiru’ ja ‘Läiskä’, mistäkö ne tulevat?Näillä muuten kokovalkoisilla kollinpojilla on kaikilla vaaleanharmaa ‘hattu’ päässään. Lempinimet ilmaisevat väriläiskän muotoa – muutoin en aluksi osannut erottaa näitä lähes identtisiä kolmosia toisistaan. Tunnista kuvista, kuka kukin on! ;D

29.9.2009 Neppi-Nappi on samassa kotihoitopaikassa Ginon ja Gomin kanssa.

7.9.2009 Nekku-Nakku ja Neppi-Nappi on löydetty hylätyn mielisairaalan alueelta ja kotihoitajan mukaan ne ovat vähän ujot mutta silittää ja ottaa syliin saa.

KULUKORVAUS leikatustakissasta on 115€. Kulukorvauksella kissa on saanut matolääkkeet, ulkoloishäädön, rabiesrokotuksen, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun sekä sille on tehty sienitesti. Kissalla on oma virallinen EU-passi, josta toimenpiteet käyvät ilmi.