Nelli

2-4 v (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

8.1.2021 Nelli sai oman kodin.

***

Nelli on nuori aikuinen neiti, jonka lempiasioita ovat ruoka ja omat ihmiset. Huomionkipeänä hän nauttii ollessaan omistajansa ainoa lemmikki ja unikaveri.

17.12.2020

Nelli odottaa edelleen omaa ihmistään. Sijaiskodissa hän on alkanut viihtymään jo sohvalla hoitajan sylissä. Myös uusien ruokien maistelua on aloitettu, ja Nelliä onkin helppo motivoida ruualla.

16.11.2020

Nelli saapui Rekkujen sijaiskotiin Savosta, josta se on peräisin populaatiosta. Vaikka omat ihmiset ovat kivoja, väistää Nelli vielä liikkuvia ihmisiä ja inhoaa kiinnipitämistä, jonka vuoksi hoitotoimenpiteet vaativat vielä harjoittelua. Hän viihtyy ihmisen kyljessä, vaikkei aivan sylikissa olekaan.

Nellin vatsa on oireillut koko sijaiskotiajan ripuloiden, mutta raakaruokavaliolla vatsa on saatu jo parempaan kuntoon. Hän onkin hyvin ruokaorientoitunut ja painonkehitystä täytyy seurata, ettei sitä tule liikaa. Ripulista huolimatta Nelli on ollut koko ajan sisäsiisti.
Viime aikoina Nelli on innostunut sijaiskodissa myös leikkimään, varsinkin naruilla. Nellin jalat ovat hieman lyhyet, jonka vuoksi hän ei mielellään hyppele korkealle, mutta etsii mielellään jokaisen piilopaikan lepohetkiin. Nivelet saattavat myös naksua esimerkiksi leipoessa ja niiden kuntoa kannattaa iän myötä kontrolloida eläinlääkärikäyntien yhteydessä. Vielä ne eivät näytä vaivaavan kissaa itseään.

Nelli etsii rauhallista aikuiskotia, jossa hän saisi olla ainoa lemmikki ja huomion keskipiste. Osittaisen arkuuden vuoksi hän tarvitsee kokeneen omistajan, joka opettaa hänelle kynsienleikkuuta ja muuta käsittelyä rauhassa.

Summary in English

Nelli is young female cat, who was born in a larger cat population. She loves to cuddle and hang out with her own humans, but still needs some teaching with treatments like cutting nails. She doesn’t like to be held, is very shy to visitors and is afraid of sudden movements, but often hangs out with humans and sleeps next to them. Lately she has started playing, but overall she’s quite calm and nice.

Nelli is looking for a home where she could be only pet and center of attention, and owner who has experience of cats to socialize her more. She’s not suitable for a family with young children. She eats raw food, which has been good to her stomach after long lasting diarrhea. She loves food, but she shouldn’t gain more weight. Her legs are a bit shorter and her joints tend to make cracking sounds, which should be controlled in her health check ups when she gets older.