Nelli

2-4 v (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

8.1.2021 Nelli sai oman kodin.

***

Nelli on nuori aikuinen neiti, jonka lempiasioita ovat ruoka ja omat ihmiset. Huomionkipeänä hän nauttii ollessaan omistajansa ainoa lemmikki ja unikaveri.

17.12.2020

Nelli odottaa edelleen omaa ihmistään. Sijaiskodissa hän on alkanut viihtymään jo sohvalla hoitajan sylissä. Myös uusien ruokien maistelua on aloitettu, ja Nelliä onkin helppo motivoida ruualla.

16.11.2020

Nelli saapui Rekkujen sijaiskotiin Savosta, josta se on peräisin populaatiosta. Vaikka omat ihmiset ovat kivoja, väistää Nelli vielä liikkuvia ihmisiä ja inhoaa kiinnipitämistä, jonka vuoksi hoitotoimenpiteet vaativat vielä harjoittelua. Hän viihtyy ihmisen kyljessä, vaikkei aivan sylikissa olekaan.

Nellin vatsa on oireillut koko sijaiskotiajan ripuloiden, mutta raakaruokavaliolla vatsa on saatu jo parempaan kuntoon. Hän onkin hyvin ruokaorientoitunut ja painonkehitystä täytyy seurata, ettei sitä tule liikaa. Ripulista huolimatta Nelli on ollut koko ajan sisäsiisti.
Viime aikoina Nelli on innostunut sijaiskodissa myös leikkimään, varsinkin naruilla. Nellin jalat ovat hieman lyhyet, jonka vuoksi hän ei mielellään hyppele korkealle, mutta etsii mielellään jokaisen piilopaikan lepohetkiin. Nivelet saattavat myös naksua esimerkiksi leipoessa ja niiden kuntoa kannattaa iän myötä kontrolloida eläinlääkärikäyntien yhteydessä. Vielä ne eivät näytä vaivaavan kissaa itseään.

Nelli etsii rauhallista aikuiskotia, jossa hän saisi olla ainoa lemmikki ja huomion keskipiste. Osittaisen arkuuden vuoksi hän tarvitsee kokeneen omistajan, joka opettaa hänelle kynsienleikkuuta ja muuta käsittelyä rauhassa.