Neksu

Lisätty sivulle: 2007-05-18

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Suomi

Neksu
9.9.2007 NEKSU SAI KODIN HELSINGISTÄ

****

KUULUMISIA omasta kodista:

16.9.2007 Tässä pari kuvaa Neksusta. Se on sopeutunut mielestäni hurjan hyvin, on tosi seurallinen eikä arista juuri yhtään. Luulen, että asiaa on auttanut ainakin Feliway sekä eräs pieni ihana huiska, jota Neksu ei voi vastustaa (kiitos vinkistä!). Ja ehkä vielä kauppahallista ostamani naudan paisti, jonka jälkeen taisin viimeistään saada anteeksi, että olin raahannut sen niin epämiellyttävästi autolla ihan uuteen paikkaan. Se kyllä yleensä sähisee, kun tulen kotiin, mutta tulee heti sitten silitettäväksi, kai kun huomaa että tulija onkin tuttu ihminen. Vieraitakaan se tosin ei alkupiilottelua enempää vierastanut, vaan meni nopeasti puskemaan ja leikkimään. Paljon meillä varmaan vielä on työtä ja huiskaleikkiä edessä, ennen kuin se ihan kunnolla oppii luottamaan, mutta toistaiseksi se on osoittautunut ihanammaksi kuin osasin toivoakaan!

Purrut se ei juurikaan ole, mutta silittelyn päätteeksi saattaa kyllä yhä näykkästä. Toivotaan että se siitä oppisi vielä pois. Ja emäntää tietysti ilahduttaa, että se on ehdottoman sisäsiisti ja jättänyt kodin irtaimistonkin (mukaan lukien viherkasvit), jos nyt ei ihan rauhaan, niin ainakin jota kuinkin entisille paikoilleen. Lempipesän Neksu löysi itselleen kirjahyllyn virkaa toimittavasta vanhasta nukkekodistani (kuva ohessa), vaikka tulee joskus nukkumaan yöllä jalkopäähänikin. Minulla on sille kaveri hakusessa, toivottavasti pian löytyisi joku kiva koditon kissa, joka sopisi meidän kanssa asumaan. Kauheasti harmittaa aina jättää se yksinään kotiin, kun se on niin sosiaalinen.

****

6.9.2007 Kuulumisia Turusta: Neksu on tosi ihana kissa nykyään. Se kiehnää ihmisten ympärillä, puskee jaloissa kahdeksikkoa, kerjää rapsutuksia ja kehrää huomiota saadessaan. On se niin suloinen. Omanarvontuntoinen Neksu on kyllä, se ilmoittaa kevyellä hammaskosketuksella, kun silitykset riittävät, ja sitten me kuuliaasti lopetamme. On ollut niin hieno huomata, miten Neksu meihin hoitajiinsa nykyään luottaa. Leikkasin tänään Neksun pitkät kynnet, ei mitään ongelmaa. Valjaita kokeilin Neksun päälle eilen, ne vaativat runsaasti rauhallista lisätotuttelua. Neksu on muuten harvoilla matkoillamme kärsinyt matkapahoinvoinnista, sitä voi opetella pois.

21.8.2007 Hienoja edistysaskeleita Neksun kanssa tullut! Se uskaltaa nauttia siitä, kun kaulaa ja päätä silitetään ja antaa syliinkin ottaa. Ihan rauhassa on sen kanssa otettu. Sen jälkeen kun muut hoidokit olivat lähteneet, otimme projektiksimme Neksu-kakaran kesyttämisen ja tuloksia alkoikin tulla heti. Varmasti on enemmänkin luvassa. Vaikka vähän väärältä tuntuu puhua kesyttämisestä, ei tämä nyt mikään villikissa ole ollut. :) On ollut tosi hauskaa huomata, miten pikku Neksu Nyrkkeilijä antaa tilaa muille kissoille, jopa puskee niitä, ja varsinkin tämä ihmisten kanssa kaveeraaminen on erityisen mukavaa. Meillä käyneet vieraat ihastelevat aina poikaa, se on niin komea ja persoonallinen!

3.8.2007 Neksu-pojulla menee kivasti. Aiemmin Neksu oli vähän liian pomottava muiden kissojen mieleen, mutta nyt tilanne on muuttunut sellaiseksi, että Neksu saa muilta kissoilta puskemista ja läheisyyttä osakseen. Kuten kuvista näkyy, Neksu on hyväksytty porukkaan ja hengaileekin nyt mielellään TomTom-pojan ja hoitopaikan tyttökissan seurassa. Ne nukkuvatkin läjässä. Ja hoitopaikan vanhinta kissaa Neksu uskoo.
Meitä ihmisiä Neksu vielä hieman aristelee. Se tulee kyllä joskus ihan viereen sohvalle makaamaan ja antaa kevyesti sipaista. Vielä menee jonkin aikaa ennen kuin ihan sylikavereiksi päästään. Sitä nopeammin kaveruus vahvistuisi mitä enemmän Neksun kanssa leikkisi ja sosialisoisi. Meillä on nyt vielä sekin jännitysmomentti, että koira on Neksusta kiinnostunut, koska Neksu sähisee takaisin ja juoksee karkuun.

16.7.2007 Neksu kävi tänään eläinlääkärillä kastroitavana. Operaatio oli nopeasti hoidettu ja jo illalla Neksu oli oma vilkas itsensä. Neksu sai samalla eläinlääkärikäynnillä vahvisterokotukset, joten seuraava rokotuskerta on vasta vuoden kuluttua. Neksua sosiaalistetaan ihmisiin ruoan avulla. Neksun mielestä on ihan mälsää, kun kipan lähellä on joku. Tassulla läps, häivypäs siitä ihminen. :)

Kulukorvaus Neksusta 100e.

13.7.2007 Neksu on itseriittoinen kollipoika, joka ei vielä ole huomannut kaivata kotihoitajien antamaa hellyyttä. Hoitopaikan muihin kissoihin Neksu kyllä pitää yhteyttä… Kun ruokakipalle eksyy joku muu kuin Mister Neksu, niin joko toinen lähtee suosiolla tai muuten tulee etutassulla tämmäys päähän. Neksu pitää itseään kovana kundina ja muut kissat antavat sen pullistella itsekseen. Jos ei osaa käyttäytyä, niin olkoon sitten omissa oloissaan.
Neksun ulkonäöstä olen arvuutellut, josko taustalta löytyisi siamilaista rotua. Vinosilmäinen ja kiilamainen pää ei kuviin ole sopivassa kulmassa osunut, mutta livenä sellaisen voi Neksun harteilla havaita istuvan. Aina silloin siis, kun tuo notkea musta pantteri livahtaa ohi. Aivan pikimusta Macho-Neksu ei ole, sen rintamuksessa kasvaa kauniin suklaanruskeaa karvaa. Neksua voi sovittaessa tulla katsomaan.

1.7.2007 Neksu on Turussa samassa kotihoitopaikassa kuin TomTom ja Kattink. Neksu on utelias pikkujätkä, joka ei anna hoitopaikan koirankaan häiritä tutkimusmatkoja ympäri asuntoa.

5/2007 Neksu on kaunis musta noin 6 kk ikäinen kastroimaton uros. Neksu on utelias ja seurallinen kissapoika, istuu ihan edessä ja tarkkailee tekemistä. Joskus tulee ihan lähelle ja koskee käpälällä, katsoo silmiin. Mutta kun osoitat liian kiinnostusta, voi hermostua ja lentää pois. Samassa voit onnistua ottamaan syliin – se istuu hyvin mielellään. Neksu on ystävällinen ja selvästi kaipaa ihmisseuraa mutta on vähän ujo. Ruokahalu on hyvä ja se syö hyvin kaikkea: kalkkunaa, kanaa, sydäntä, lihaa, keitettyä kalaa, kuivaruokaa jne.