Neilikka

2-3 v. (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

23.9.2021 Neilikka ja Nelma muuttivat yhdessä loppuelämän kotiinsa.

***

Pienikokoinen tyttö Neilikka etsii omaa kotia yhdessä kaverinsa Nelman kanssa.

2.9.2021

Nelma ja Neilikka ovat varsinainen paita ja peppu, ja he etsivät yhä omaa yhteistä loppuelämän kotiaan. Molemmat tytöt ovat kesyyntyneet sijaiskodissa viime aikoina valtavasti. Neilikka antaa ottaa syliin, ja hoitotoimenpiteetkin onnistuvat moitteetta, kunhan niissä mennään kissan ehdoilla. Neilikan silmätulehdus ei ole uusinut kertaakaan sen jälkeen, kun se sijaiskodissa hoidettiin.

Nelma ja Neilikka saavat toisistaan paljon tukea ja turvaa. Tytöt ovat tulleet oikein hyvin toimeen toisten kissojen ja pienten lasten kanssa. Koiranpennunkin he ovat tavanneet, eikä siitäkään tarvinnut nostaa minkäänlaista älämölöä.

20.7.2021

Neilikka on rauhallinen kissa, joka tykkää viettää päivänsä rennosti köllötellen. Neilikka ei ole sylikissa, mutta hän antaa ihmisen silittää jonkin verran varsinkin ruoka-aikaan. Neilikalle ja Nelmalle etsitään yhteistä kotia, jossa ollaan tottuneita arkojen kissojen käsittelyyn. Molempien tyttöjen arkuus johtuu todennäköisesti populaatiotaustasta ja siitä, että pentuajan sosiaaliset kokemukset ovat jääneet vähiin.

Neilikka on lähtöisin kissapopulaatiosta. Hänellä on pientä rakenteellista vikaa luustossa, joka ei kuitenkaan haittaa Neilikan elämää mitenkään. Tyttö ei kuitenkaan missään nimessä saa päästä lihomaan, etteivät luustoon liittyvät ongelmat pääse pahenemaan. Neilikan toinen silmä on oireillut, ja sitä on hoidettu antibioottitipoilla ja kosteuttavilla silmätipoilla. Tulehduksen aiheuttajana on todennäköisesti kissan herpesvirus, joka on yleinen, ja joka saattaa oireilla esimerkiksi stressin seurauksena. Uudessa kodissa ihmisten tulee olla sitoutuneita siihen, että sekä Neilikan että Nelman kanssa harjoitellaan käsittelyä ja toimenpiteiden tekemistä.

Neilikka on tottunut muihin tyttökissoihin ja lapsiin. Mahdollisesti hän voisi tulla toimeen myös koiran kanssa, jos koira on luonteeltaan hyvin rauhallinen. Neilikka luovutetaan uuteen kotiin vain yhdessä Nelman kanssa.