Natale

Lisätty sivulle: 2007-12-27

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Natale
25.3.2008 NATALE PÄÄSI OMAAN KOTIIN AINOAKSI ELÄIMEKSI

****

KUULUMISIA omasta kodista:

28.8.2008 Lisätty uusia kuvia omasta kodista.

****

NAARAS, noin 6,5kk (maaliskuussa 2008)/Vantaalla

13.3.2008 Natalen kanssa käytiin tehosterokotuksilla helmikuussa. Natale on varsinainen tähtityttö! Se tahtoo huomiota ja välillä hakee sitä vähän väärinkin, eli jos ei muuten niin napataan ranteesta kiinni ja kyllähän alkaa ihmiin tulla eloa… Nyt ollaan opeteltu tuota ihmisten ja muiden eläinten kanssa olemista ja tyttö on rauhoittunut tosi paljon siitä mitä se oli tullessaan. Ei ollut raukka ymmärtänyt miten eletään normaalia kotikissan elämää.

Avomiehen kanssa ollaankin mietitty että ehkä Natale on vähän sellainen adhd tapaus tai ehkä vaan vähän kehityshäiriöinen tms. Kun Natale on kiltti, se on tosi kiltti ja tulee kehräten syliin puskemaan naamaa, mutta sitten kun se on tuhma niin se on tosi ilkeä ja muut kissat saa kyytiä ja ihmisellekin muristaan. Jos se olisi julma ja iso leijona niin sitä saattaisikin säikähtää, mutta nyt se tuntuu lähinnä kaipaavan rajoja ja rakkautta. Jos alkaa murista muille kissoille tai muuten isotella (olen tullut siihen tulokseen ettei se taidakaan pelätä vaan haluaisi olla koko kissaporukan kingi) täytyy Natalea kieltää ja keskeyttää väijytys. Meidän omat kissatkin tuntuu ymmärtävän että Natale on vähän omaan luokkaansa eikä kukaan tunnu ottavan sen isottelua niin tosissaan vaan sille annetaan paljon anteeksi vaikka välillä sen meno vähän päättämältä tuntuukin.

Natale on alkanut ymmärtää että ruokaa saa säännöllisesti, mutta tosi herkkujen kohdalla se edelleen omii ruokakipon itselleen ja muute pääsevät vasta sen jälkeen syömään. Eilen tosin huomasin että se tyytyväisenä, vaikkakin hieman nuristen söi meidän pikkukoiran kanssa samalta kupilta kun kissanruokakipon ruoka ei ilmeisesti ollut sen mielestä niin maukasta:)

7.2.2008 Natale oli alkuun kovin ihmeissään uudesta paikasta ja uusista ihmisistä, mutta parin päivän kuluttua oltiin jo ihan kavereita. Nyt se onkin oikea mun sylihiiri, tulee sohvalle hakemaan hellyyttä ja haluaa syliin.

Natale olisi varmasti tyytyväinen eloon ainoana kissana, sillä meillä se tuntuu välillä säikkyvän meidän omia koiria ja kissoja, ja koska hyökkäys on paras puolustus saattaa se yhtäkkiä yrittää läpsäistä jos joku sen säikäyttää. Toisaalta meillä vilinää riittää, joten jonkun kissan kaverina Natale saattaisi pärjätä hyvinkin, mutta mieluiten ehkä ainoaksi eläimeksi. Natalen historiaa tietäen on helppo ymmärtää sen käytöstä myös esim. ruokakupilla jota se suojelee muilta kunnes on saanut syötyä.

Välillä tuntuu että Natale on vähän jämähtänyt kehityksessä pentuasteelle, sillä se saatta yhtäkkiä alkaa leikkimään ihmisen käden kanssa puremaleikkiä, mutta tätä ollaan nyt kovasti yritetty opettaa pois ja yritetty selittää että leluillakin voi leikkiä. Leluista Natale tuntuukin pitävän, pallot ja leluhiiret saavat kyytiä. Muiden kissojen kanssa leikkimisestä Natale ei ymmärrä mitään ja kokee enemmänkin ne vähän uhkana kun ei niitä vielä paremmin tunne.

Kissakokemusta omaava ihminen / pariskunta joilla ei ole (pieniä) lapsia olisi varmaan Natalelle oikein mukava paikka.

21.1.2008 Natale on kaunotar, se on vielä vähän ujo, mutta upea. Natale muutti meidän makuuhuoneeseen jotta pääsee pikkuhiljaa opettelemaan normaalia perhe-elämää ja ehkä myös tutustumaan vähän muihin kissoihin ja koiriin. Natale osasi heti käydä hiekkalaatikolla ja ruokakin alkoi maistua kunhan uuteen paikkaan tottuminen lähti käyntiin.

27.12.2007 Natale on kasvanut pienestä reppanasta reippaaksi kissanpennuksi ja odottaa nyt omaan kotiin pääsyä

Kertomus: “Raidallinen kisu oli hylätty kadulle noin 1,5kk ikäisenä, se juoksenteli peloissaan talojen välissä ja itki kovalla äänellä, lopuksi löysi tien maanalaisen autotalliin ja meni piilon autojen alle. Etsime 3 päivää kunnes löysimme sen likaisena ja nälkäisenä. Tänään se on vallaton ja iloinen, ystävällinen ja leikisä kissaneiti.”

KULUKORVAUS kissasta on 100€. Kulukorvauksella kissa on saanut matolääkkeet, ulkoloishäädön, rabiesrokotuksen, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun sekä sille on tehty sienitesti. Yli 6kk ikäiselle kissalle on tehty lisäksi myös fel- ja fiv -testit. Kissalla on oma virallinen eu-passi josta toimenpiteet käyvät ilmi.