Nanno

Lisätty sivulle: 2007-09-05

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Nanno
19.11.2007 Nanno muutti omaan kotiin.

***

Naaras, noin. 6 kk (marraskuussa 2007) / Tampereella

7.11.2007 Naten, Nannon, Ineksen ja Olwin kuulumisia

Nämä neljä hurmuria ovat olleet luonani nyt reilu pari viikkoa ja pikkuhiljaa alkavat jokaisen kissan ominaispiirteet paljastua. Erityisesti vapaapäivät, jolloin on aikaa olla kotona enemmän ovat riemastuttavia tätä kissameininkiä seuratessa.

Olen sopinut yksipuolisen sopimuksen hoitokissojeni kanssa, että yön vietän ylhäisyydessä yksinäisyydessäni makuuhuoneessa ja katit saavat pärjätä yksin olkkarissa. Nämä kissat tietävät, mitä herätyskellon ääni tarkoittaa: lisää viihdykettä, kun kaksijalkaiset nousevat ylös! Makkarin ovea avatessa, Nate on jo vastassa äänekkäine kommentteineen (Nate ja Olwi juttelevat monta kertaa päivässä, harmi ettei tuo kissakieli vain aukea…) ja toivottamassa tervetulleeksi uuteen päivään. Siitä hetkestä lähtien Natesta saa seuraa koko päiväksi, sillä tämä kissa seuraa kerta toisenta jälkeen suurella mielenkiinnolla niin suihkussa käynnin, hampaiden pesun kuin kahvin keitonkin. Siis aivan kaiken.

Olwi on toinen seuralainen, vaan ei aivan yhtä hanakka. Olwikin on kiinnostunut hampaiden pesusta, vessan lavuaari kiehtoo kerta toisensa jälkeen huolimatta siitä, että siinä oleskelun jälkeen on turkki märkä sieltä sun täältä. Kukaan kissoissa ei pelkää vettä, vaan tulevat mielellään ihmettelemään avointa vesihanaa eikä väistyminen veden tieltä ole suinkaan itsestäänselvyys. Olwin erikoisuus on sylissä nukkuminen tenttiin lukiessa tai sanomalehtiä selatessa, onpa tämä kisuli nähnyt untakin sylissä! Kavereita ollessa käymässä, Olwi kiertää mutkattomasti kaikki sylit vuoronperään ikään kuin etsien parasta paikkaa maata.

Ines on päässyt jo alku-ujoudestaan ja menee muiden mukana erityisesti muovipussien ja sanomalehtien parissa. Aina ei ole ihan varmaa, ovatko lehdet ja pussit mukavaa ajankulua vai arkkivihollisia, sellaista kyytiä ne toisinaan Ineksen käsittelyssä saa. Ineksen erikoisuus on sydäntä hellyyttävä puskeminen, josta saa osansa jo vieraammatkin ihmiset, tosin pienen harkinnan jälkeen. Ineksen puhdas mustavalkoisuus on silmää miellyttävän kaunis ja muutenkin tämä kissaneiti on kauniin siro. Porukan pienikokoisin on ehdottomasti porukan ketterin ja kissamaisin, Nanno voisi ottaa toveristaan mallia. Nannon pentumainen pyöreys yhdistettynä hetkellisiin kömpelyyksiin saa väkisinkin välillä hymyilemään tai sitten peräti nauramaan… Nanno on muutenkin pehmeiden arvojen ja itsenäisyyden ystävä. Kun kaikki kolme kattia ottaa sängyssä yhdessä läjässä päikkäreitä, Nanno löytyy joko mikron päältä, pyykkikorista, kirjahyllystä tai jostain vastaavasta omalaatuisesta paikasta. Tosin mikro lakkasi kelpaamasta siinä vaiheessa, kun Olwi ja Nate alkoivat käyttämään vastaavaa paikkaa…

Naten uusin lempipuuha on peiton alle syöksyminen ja siellä tunnelointi ja torperointi. Samaa huvia harrastaa Olwi petauksen yhteydessä hakeutumalla peittojen alle ja ryömimällä sieltä pois. Jonkun uusi harrastus on myös vessapaperin retuuttaminen ja repiminen ja lopputulosta voi ihailla sitten pitkin vessan lattiaa. Vielä en ole itseteosta tätä otusta tavannut (näillä kaikilla on omat temppunsa) ja nyt vessan ovi onkin sitten pysynyt tiukasti kiinni näiltä veijareilta.

Päivänkään päätteeksi Natea ei väsytä. Siinä vaiheessa kun Olwi on viettänyt jo muutaman tunnin sylissä, Nanno pyykkikorissa ja Ines jaloissa, niin Nate on vielä valmis tutkimaan, touhuamaan ja leikkimään. Ja saahan se usein Olwin ja Ineksen mukaan, mutta Nanno leikkii muiden kanssa vain jos ei parempaa tekemistä keksi. Ja parempi tekeminen on usein jonkin tavaran kanniskelu suussa ympäri kämppää (mielellään pyörivä esine, viimeisin hitti oli muotovaahopullon korkki, jotta välillä voi pysähtyä itseään viihdyttämään).

Olwin ilvesmäinen kova jätkä -ulkomuoto pettää täysin. Tämä kissa toivottaa päivän jälkeen kotiin tervetulleeksi puskemalla, kiehnäämällä jaloissa ja naukumalla. Myös saattajan saa siinä vaiheessa kun vetää takkia ja kenkiä päälle ja usein jää haikean näköinen kissa ovelle seisomaan. Tähän toimintaan Natella ei kiinnostus riitä, sillä eteenkin kotiin tullessa sillä on usein jokin oma touhu niin päällä, ettei toisarvoista ehdi huomaamaan.

Tällaisista seuraneideistä minä nautiskelen tällä hetkellä:)

******

25.10.2007 Ines, Olwi, Nate ja Nanno ovat siirtyneet samaan yhteiseen hoitopaikkaan.

Kotihoitajan kertomaa: Ihan yllätyin miten kivoja kissoja noi kaikki on. Nanno on pehmeännäköinen ja -luonteinen kissa joka ei jätä ketään kylmäksi. Touhottaa kuin nuoret kissat yleensä, mutta parasta taitaa kuitenkin olla köllöttely ja rapsuttelu. Mun mielestä esim. Olwi ja Nanno ois tosi hieno kaveruspari.

2.10.2007 Nannon hoitopaikassa on todettu kalikki/herppes viirus, joten eläinlääkärit suosittelivat että saman hoitopaikan kissat muuttavat joko ainoiksi kissoiksi tai saman hoitopaikan kissojen kanssa yhdessä. Ei ole tappava virus,korkeintaa ikävä ja saattaa puhjeta stressistä (kuten ihmisenkin herpes). Herppeksen oireina silmätulehdusta ja rohisevaa hengitystä/yskää. Kumpikaan ei siis vaarallinen ja suurinosa jää vain kantajiksi, joten mitään oireitakaan ei välttämättä koskaan edes tule.

Samassa hoitopaikassa ovat: Pilkku, Iines, Inka, Kaveri, Kisu, Nanda, Nando, Nappula, Nasse, Nate, Olwi ja Simo Silmu.

Lisätietoja löytyy netistä esim. http://www.clinivet.fi/artikkelit/kissa_artikkelit/artikkeli_15.html

5.9.2007 Sisarusparvi Nasse, Nappula, Nanda ja Nanno etsivät omaan kotia joko yhdessä tai erikseen.

Kertomus: “Soitti joku nainen ja sanoi että halua antaa pois kulkukissan ladossa syntyneet pennut. Pennut ovat jopa 2 viikkoisia ja koirat voivat niitä vahingoittaa. Eihän noin pikkusia saa ottaa emolta pois- sanoimme. Nainen oli kovin pahoissaan ja tuskin suostui pitää niitä vielä viikoon ajan.

Me emme hyvin uskonut naisen tarinaa ja oikeassa olimme. Viikon kuluttua 4 pentua oli meidän oven takana: 2 isompaa taisivat olla 3 viikkoset mutta toiset olivat melkein 2 kertaa pienempi, silmät eivät ollut täysin avattu eikä kävellä osattu.

Alkoi ruokinta pullosta ja niin se kuukaus meni ohi.
– Kaikkein pienempi oli ja on sini-valkoinen tabby-kuvioinen hassunaamainen pikkukolli. Aluksi se jaksoi vain syödä ja nukkua. Viikon kuluttua se nousi ylös ja näytti ihan pallolta hienokaisilla käpälöillä, se värisi ja putosi mutta juoksi periin.

– Toinen pikkuinen on kaunis valkoinen-raidallinen iloinen ja hellä tyttönen.

– Kaikkein isompi porukassa on erittäin komea vaalea-kremeinen pikkukolli, peloton ja udelias.

– Sama kaunis vaalea-kremeinen tyttönen on veljestä vähän pienempi.

Aluksi toiset sisarukset- kaikki kolme- imivät sitä niin ahkerasti että raukka oli ihan märkä. Ja vielä tänänkiin ne roikkuat sen turkissa ihan kuin punkit, onneksi jopa harvemmin.

Kaikki pikkuiset ovat terveet, ystävälliset ja ihmisrakastavat. Totta kai ihminen se niitä kasvatti.

KULUKORVAUS leikatusta aikuisesta kissasta on 100€ ja leikkaamattomasta pennusta 90€. Kulukorvauksella kissa on saanut matolääkkeet, ulkoloishäädön, rabiesrokotuksen, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun sekä sille on tehty sienitesti. Yli 6kk ikäiselle kissalle on tehty lisäksi myös fel- ja fiv -testit. Kissalla on oma virallinen eu-passi josta toimenpiteet käyvät ilmi.