Nanda

Lisätty sivulle: 2007-09-05

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Nanda
5.12.2007 Nanda ja Nappula saivat yhteisen kodin.

***

Naaras, noin 4kk (lokakuussa 2007)

2.10.2007 Nandan hoitopaikassa on todettu kalikki/herppes viirus, joten eläinlääkärit suosittelivat että saman hoitopaikan kissat muuttavat joko ainoiksi kissoiksi tai saman hoitopaikan kissojen kanssa yhdessä. Ei ole tappava virus,korkeintaa ikävä ja saattaa puhjeta stressistä (kuten ihmisenkin herpes). Herppeksen oireina silmätulehdusta ja rohisevaa hengitystä/yskää. Kumpikaan ei siis vaarallinen ja suurinosa jää vain kantajiksi, joten mitään oireitakaan ei välttämättä koskaan edes tule.

Samassa hoitopaikassa ovat: Pilkku, Iines, Inka, Kaveri, Kisu, Nanda, Nando, Nappula, Nasse, Nate, Olwi ja Simo Silmu.

Lisätietoja löytyy netistä esim. http://www.clinivet.fi/artikkelit/kissa_artikkelit/artikkeli_15.html

5.9.2007 Sisarusparvi Nasse, Nappula, Nanda ja Nanno etsivät omaan kotia joko yhdessä tai erikseen.

Kertomus Tallinnasta: “Soitti joku nainen ja sanoi että halua antaa pois kulkukissan ladossa synnytetty pennut. Pennut ovat jopa!!! 2 viikkoisia ja koirat voivat niitä vahingoittaa. Eihän noin pikkusia saa ottaa emolta pois- sanoimme. Nainen oli kovin pahoissaan ja tuskin suostui pitää niitä vielä viikoon ajan.

Me emme hyvin uskonut naisen tarinaa ja oikeassa olimme. Viikon kuluttua 4 pennua olivat meidän oven takana: 2 isompaa taisivat olla 3 viikkoset mutta toiset olivat melkein 2 kertaa pienempi, silmät eivät ollut täysin avattu eikä kävellä osattu.

Alkoi ruokinta pullosta ja niin se kuukaus meni ohi.

– Kaikkein pienempi oli ja on sini-valkoinen tabby-kuvioinen hassunaamainen pikkukolli. Aluksi se jaksoi vain syödä ja nukkua. Viikon kuluttua se nousi ylös ja näytti ihan pallolta hienokaisilla käpälöillä, se värisi ja putosi mutta juoksi periin.

– Toinen pikkuinen on kaunis valkoinen-raidallinen iloinen ja hellä tyttönen.

– Kaikkein isompi porukassa on erittäin komea vaalea-kremeinen pikkukolli, peloton ja udelias.

– Sama kaunis vaalea-kremeinen tyttönen on veljestä vähän pienempi.

Aluksi toiset sisarukset- kaikki kolme- imivät sitä niin ahkerasti että raukka oli ihan märkä. Ja vielä tänänkiin ne roikkuat sen turkissa ihan kuin punkit, onneksi jopa harvemmin.

Kaikki pikkuiset ovat terveet, ystävälliset ja ihmisrakastavat. Totta kai ihminen se niitä kasvatti.

KULUKORVAUS leikatusta aikuisesta kissasta on 100€ ja leikkaamattomasta pennusta 90€. Kulukorvauksella kissa on saanut matolääkkeet, ulkoloishäädön, rabiesrokotuksen, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun sekä sille on tehty sienitesti. Yli 6kk ikäiselle kissalle on tehty lisäksi myös fel- ja fiv -testit. Kissalla on oma virallinen eu-passi josta toimenpiteet käyvät ilmi.