Naava (nyk. Naatti)

2016 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

Naava löysi oman kotinsa ainoana lemmikkinä. Uudessa kodissa nimeksi muotoutui Naatti. 

17.8.2021 Kuulumisia kodista:

“Naatin kanssa on menny tosi hyvin! Jo ekana päivänä hän tuntui tottuneen uuteen ympäristöönsä todella nopeasti! Nyt viikossa Naatista on kuoriutunut yks maailman hellyydenkipeimmistä kissoista. Hän nukkuu suurimman osan öistä vieressä ja toisinaan sängyllä maatessani Naatti tulee myös päälle makoilemaan. Oon kyllä tosi yllättyny että Naatti näinki nopeasti tottu uuteen ihmiseen ja ympäristöön, koska automatka Helsingistä Joensuuhun oli hälle maailman pahin painajainen (Naatti huus puolet matkasta täyttä kurkkua ja yritti raapia ittensä vapaaks häkistä, mutta onneks puolessavälin matkaa hän rauhottui jonki verra) ja aattelin että hän ei hetkeen siitä kauhusta elvy, mutta toisin kävi. Naatille on myös löytyny uus lempparilaatikko, jossa hän tuntuu viettävän suurimman osan ajastaan kun oon töissä (satuin yhtenä päivänä tulemaan lounaalle kotiin ja totesin tämän todeksi).”

***

Naava on arviolta 5-vuotias kissaneiti, joka on tullut Rekku Rescuen hoiviin kissapopulaatiosta. Naava on pienen alkututustumisen jälkeen sosiaalinen ja paijailusta pitävä kissa, mutta uudessa kodissa tulisi varautua rakentamaan luottamusta Naavan kanssa sen omaan tahtiin. Naava etsii kotia perheensä ainoana lemmikkinä, jotta luottamuksen rakentaminen uudessa kodissa onnistuu mahdollisimman rauhallisissa merkeissä.

11.6.2021

Uudessa kodissa pitäisi pystyä sitoutumaan Naavan melko tarkkaan ruokavalioon. Naavalla menee vatsa helposti sekaisin, jos ruokaa alkaa vaihtamaan. Naavalle sopineista ruuista kerrotaan uudelle omistajalle tarkemmin.

Naava on aktiivinen luonne, jota kaikki uudet asiat kiinnostavat. Naava saattaisi esim. tykätä valjaissa ulkoilusta, kunhan kotiutumisen jälkeen voi aloittaa valjaisiin totuttamisen Naavan tahtiin (sijaiskodissa tämä ei vielä ollut mahdollista).

Pientä varautumista ihmisiä (ja hoitotoimenpiteitä) kohtaan Naavalla edelleen on, joten uuden kodin tulee varautua luottamukseen rakentamiseen rauhassa. Kantokopassa matkustaminen on myös Naavalle kauhistus, joten tähänkin uuden kodin kannattaa varautua. Ajan ja kärsivällisyyden kanssa Naavasta kuitenkin varmasti tulee uuteen kotiinsa valloittava ja ystävällinen perheenjäsen.

9.6.2021

Naava tuli Rekku Rescuelle alkuvuodesta 2021, mitä ennen se oli ehtinyt viettää jo muutaman kuukauden toisessa sijaiskodissa. Alkujännityksen jälkeen Naavasta on kuoriutunut sosiaalinen kissa, joka ei meinaa saada paijailusta tarpeekseen. Totuttuaan uuteen ympäristöönsä, Naava on tykännyt nukkua yönsä sijakoti-ihmisensä kyljessä, kainalossa, päällä, tai muuten vaan mahdollisimman lähellä. Uuden kodin tuleekin varmistaa, että Naavalle löytyy riittävästi aikaa ja rakkautta.

Populaatiotausta näkyy Naavan ulkonäössä mm. normaalia lyhyempinä jalkoina ja persoonallisina, hieman harittavina silminä. Pienen kokonsa vuoksi Naava saikin sijaiskodissa lempinimen Tilli. Naavan takajaloissa on myös havaittavissa pientä jäykkyyttä, mutta se ei tämän kissan menoa haittaa! Naava on silti erittäin ketterä kissa, jonka jokaöisiin harrastuksiin kuuluu omat rallikisat ympäri asuntoa.