Myy

05/2022 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

Sijainti: Suomi, Vantaa (sijaiskodissa)

Myy on nuori ja herkkä tyttönen, jossa rankka alku elämälle vielä ajoittain näkyy ujoutena ja stressitaipumuksena. Samalla neiti on kuitenkin luonteeltaan utelias, leikkisä ja aktiivinen, muiden kissojen seurasta nauttiva sekä enenevissä määrin myös ihmisen läheisyyteen hakeutuva.

6.4.2024

Suloinen Myy saapui Rekkujen sijaiskotiin marraskuussa 2022 isommasta kissapopulaatiosta. Myy on rohkaistunut huomattavasti sijaiskodissa olon aikana, ja nykyään tykkää jo nukkua yöt sängyssä oman ihmisen kyljessä kiinni, ja silloin tällöin tulee myös sohvalle viereen. Uusia ihmisiä Myy vielä arastelee, joskin rauhallisille vieraille näyttäytyy.

Myy on kissasosiaalinen, ja on asunut sijaiskodissa ensin kahden, nyt yhden, samasta populaatiosta tulleen kissan kanssa, joiden kanssa leikkisi mielellään aktiivisesti päivittäin. Samantasoiseen leikkiin innostumattomaa kaveria vilkas Myy saattaa käydä jahtaamaan tai härnäämään. Myy myös uteliaana keksii jatkuvasti uusia tutkittavia paikkoja, ja hieman uhkarohkeastikin kiipeilee esimerkiksi kaappien päälle ja välillä keksii hyökätä verhojen kimppuun. Uudessa kodissa neidin virikkeistämiseen ja aktivointiin tulee panostaa. Myylle maistuu kaikki ruoka hyvin.

Sijaiskotiin saapuessaan Myy ei ollut juuri tottunut käsittelyyn, mutta nykyään perushoitotoimenpiteet onnistuvat herkkujen avulla jo ihan hyvin, vaikka Myy niitä jännittääkin ja helposti pinkaisee tilanteesta karkuun. Myytä on jouduttu sijaiskotijakson aikana jonkin verran myös pakkolääkitsemään terveysvaivojen kuntoon saattamiseksi ja tämän jälkeen Myyllä on esiintynyt välttämiskäyttäytymistä, joten jatkossa hänen kanssaan olisi hyvä vielä vahvistaa luottamusta ihmiseen, ja jatkaa sitten hoitotoimenpiteisiin sekä käsittelyyn totuttelua hissukseen Myyn tahtiin, positiivisen vahvistamisen keinoin. Myyn uudelta omistajalta tuleekin löytyä osaamista ja ymmärrystä aran kissan kanssa toimimiseen.

Myyn populaatiossa on todettu olleen mykoplasmaa, klamydiaa ja kalikia, ja sijaiskotiin saapuessaan Myyllä oli flunssaoireita. Mykoplasmaan ja klamydiaan Myy sai asianmukaisen antibioottikuurin, jolla ne on häädetty, mutta kissoilla hyvin yleistä kalikivirusta hän edelleen saattaa kantaa, joskin on tällä hetkellä ollut oireeton. Kalikin kannalta jatkossa stressittömyys, hyvä yleiskunto ja rokotesuojan ylläpito ovat avainasemassa oireiden pois pitämisessä, mutta uuden omistajan on hyvä myös varautua mahdolliseen oireiluun. Myy sairasti kesällä 2023 virtsatietulehduksen, sekä poti lyhyen jakson stressiperäistä virtsaamisoireilua murtuneen varpaan hoidon yhteydessä. Nykyisellään niin varvas kuin myös pissa-asiat ovat Myyllä mallillaan.

Myyllä on todennäköisesti juveniili parodontiitti, eli hampaiden kiinnityskudosten tulehdussairaus, ja häneltä jouduttiin hammashoidon yhteydessä poistamaan 6 hammasta helmikuussa 2024. Parodontiitti alkaa yleensä ientulehduksesta ja voi hoitamattomana levitä leukaluuhun saakka aiheuttaen kissalle myös kipua sekä hampaiden irtoamista tai poistamistarvetta. Jatkossa Myyn suun kuntoon tulee kiinnittää erityistä huomiota ja pyrkiä hyvään kotihoitoon mahdollisuuksien mukaan. Lisäksi Myy tulee tarvitsemaan säännöllisiä hammashoitoja (sis. röntgenkuvat) luultavasti noin kerran vuodessa.

Myy etsii rauhallista, kissojen sielunelämää ymmärtävää aikuiskotia, jossa kissojen lajityypillisten tarpeiden täyttämiseen sekä arjen stressittömyyteen kyetään panostamaan. Myy arvostaisi uudessa kodissaan erityisesti turvallisia, monipuolisia kiipeilymahdollisuuksia ja runsasta aktivointia. Myy nauttii kissakaverin kanssa leikkimisestä, hippailusta ja painista sekä yhdessä nukkumisesta ja hellyyshetkistä, joten hän tarvitsee seurakseen toisen nuoren, sosiaalisen ja aktiivisen, mutta myös kiltin, kissan. Lisäksi Myyn tulevan kissakaverin soisi olevan rento ja reipas persoona, jotta hän voisi toimia tukena toistaiseksi vielä stressiin ja ujouteen taipuvaiselle Myylle.

Kulukorvaus

Kulukorvaus 250 €. Kulukorvauksella kissa on saanut vähintään yhden kolmoisrokotteen (calici, herpes ja kissarutto), tunnistemikrosirun, se on leikattu ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kissa on eläinlääkärin pintapuolisesti tarkastama, FIV-/FeLV-testattu negatiiviseksi (ellei toisin kerrota kissan kuvauksessa) ja vähintään kertaalleen madotettu. Kissan mikrosiru on rekisteröity Siruhaku.fi-palveluun.

Rekku Rescue ry on rekisteröitynyt eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 17893077.

Tiedustelut

Emmi / 0503071740

Soittoajat: vain sovittaessa / please fill out the inquiry form below, or contact me via e-mail

emmirekkurescue.com

Yhteydenotot mieluiten ensin tiedustelulomakkeella.
Palaan asiaan niin pian kuin suinkin kykenen.

Avaa lomake

Tiedustelu kissasta Myy

    Tarkista, että kirjoititi sähköpostiosoitteen varmasti oikein. Saat vastauksen tähän osoitteeseen.    Eläin luovutetaan vain 20 vuotta täyttäneelle.    Tiedusteluita vain varauksessani olevista eläimistä, ei muiden varaajien eläimistä.

    Emme vastaa tekstiviesteihin, soittopyyntöihin tai tuntemattomasta numerosta soitettuihin puheluihin! Muistathan, että tämä on meille VAPAAEHTOISTYÖTÄ opiskelun, palkkatyön ja muun elämän lomassa. Emme siis voi aina olla tavoitettavissa soittoaikoinakaan. Yritäthän tällöin myöhemmin uudestaan, vastaamme kyllä heti, kun voimme. Mikäli et saa meiltä vastaussähköpostia, tarkistathan roskapostikansiosi.