Myrtti

Lisätty sivulle: 2006-12-30

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Myrtti
3.1.0.2006 Myrtti muutti omaan kotiin.

***

Kuulumisia kodista:

Heippa! Myrtti kissa muutti meille 3.10.2006. Myrtti oli hyvin arka alussa ja kotiutuikin omasta tahdostaan saunaamme. Pikku hiljaa teimme tuttavuutta Myrtin ehdoilla; reppana oli niin pelokas. Parin viikon päästä Myrtti rohkaistui ja alkoi tekemään tutuksi uutta kotiympäristöään ja tutustumaan Veikkoon (doberman). Myrtti alkoi pissailemaan milloin minnekin, otettuamme eläinlääkäriin yhteyttä, hän totesi, ettei pikkuisella ollut tulehduksia tms ja ehdotti leikkausta. Myrtti teräsneiti nousi 30min kuluttua leikkauksesta ylös, eikä tuntunut olevan moksiskaan operaatiosta, tosin menoa kotona rajoitti “kauluri”, josta Myrtti ei yhtään tykännyt.

Maaliskuun lopulla Myrtti sai pikkusisko Mimosan. Alkujaan Myrtti ja Mimosa vain murisivat ja sihisivät toisilleen, mutta parin päivän päästä olivat jo ylimmät ystävykset :) Tätä nykyä suurinta huvia on kaksikolla painella sata lasissa ympäri kotiamme, välillä hellivät toisiaan ja Mimosan korvien puhdistus tuntuu olevan Myrtille “elämäntehtävä”. Hienosti Myrtti hoivaa pikkusiskoaan :)

Myrtti on myös todellinen herkkusuu, kaikenlaiset herkut kelpaavat tälle kissaneidille. Intohimona “tavallisten” herkkujen lisänä ovat kärpäset joita Myrtti metsästää maukuen ja suutaan naksutellen sopivan kohteen löytäessään.

Myrtin 1 vuotis syntymäpäiviä vietettiin 1. 5 ja neiti nautti päivänä jos jonkinlaisia herkkuja :) toukokuun lopulla perheemme kasvoi jälleen kodinvaihtaja koira Raisalla (doberman). Uuden tulokkaan Myrtti otti ihmeissään vastaan, ikään kuin sanomalla “miten niitä nyt jo kaksi on?” Raisan sopeutuminen kävi todella nopeasti ja hyvin, vaikkei kissoja eläessään kotonaan ollut kohdannut.

Edelleen Myrtti on arka vieraita kohtaan (tosin pari hyvää tuttua, on joiden antaa rapsutella), mieluiten hän luikkii esim sohvan alle kurkkimaan ja ihmettelemään vieraita ääniä, mutta meihin kotolaisiin on tottunut hyvin :) Myrtti muuten rakastaa turkin harjaustaan, hän voisi olla harjattavana ties kuinka kauan.

Kiitos vielä rekkurescuelaisille Myrtistä, hän on aivan mielttömän kaunis ja upea persoona. Täydellinen kissa :) Ohessa muutama kuva Myrtistä perheen kera.

Terkuin omistaja Jenni

****

NAARAS, noin 3,5kk (elokuussa 2006)

“Kaunis puolipitkäkarvainen noin 3,5 kk kissatyttö, ollut selvasti kotikissa koska ei pelkaa ihmisiä ja tule syliin. On kokenut kauhean elämyksen. Kävellytin koiraa puistossa. Jokin poika meni pyorälla ohi. Yhtäkkiä huomasin että 2 poikaa usuttavat oma koiraa pyoräilijän jälkeen- selvästi haluavat satuttaa häntä. Mika nauha se on pyorän perässä? Apua! Nauhassa on kiinni pikkukissa- sen perässä ne pojat koiraa usuttavatkin! Minun koirani- suuri kaukaasian paimenen koira- aloitti ärjyä ja kyllä se osaa olla pelottava!

Komensin pojat päästämään kissan, ne repivat nauhan pois ja pakenivat. Pikkuinen ei liikuttellutkaan, mutta hengitti- onneksi me tulimme sopivaan aikaan. Mutta sillä olikin toveri jotta me emme ehdinyt pelastaa- sen pikkuinen palasiksi revitty ruumis oli lähellä. Kotona selvisi etta pennu ei ole viottunut, tosi se on vielakin kauhistunut ja stressissa mutta uskomme etta rakkaus parantaa kaikki haavat.” Myrtti on samassa samassa kotihoidossa Tallinnassa kissojen: OSMANI, RONJA, TIIKERI, ROOPE-kanssa.