Mutru

6/2021 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

21.11.2021 Mutru pääsi muuttamaan ikiomaan kotiinsa, missä hänellä on nuori tyttökissa leikkikaverina.

***

Mutru etsii kotia, jossa sillä olisi valmiiksi nuori aktiivinen tyttökissa leikkikaverina.

14.11.2021

Mutru etsii edelleen omaa kotia, jossa hänellä olisi ainakin yksi nuori ja aktiivinen tyttökissa leikkikaverina. Mutrun siskot Helmari ja Kuura muuttivat jo omaan kotiin, ja siskojen lähdön jälkeen Mutrusta on kuoriutunut todella huomionkipeä ja rapsutuksia rakastava pikkukissa. Sähinät ja näykkimiset ovat loppuneet, ja Mutru pyytää kotihoitajaltaan jatkuvasti huomiota ja silityksiä.

26.10.2021

Mutru (Mutris, Fisu, Flinstone) tuli sijaiskotiin elokuussa kahden siskonsa kanssa (Helmari & Kuura) noin 10-12 viikon ikäisenä ilman äitiään. Tytöt olivat alkuun arkoja ja suhtautuivat ihmisiin epäluuloisesti, mutta luottamus ihmisiin rakentui nopeasti ruoan ja leikin avulla.

Mutru sai nimensä alun käyttäytymisen perusteella; sähisi ja mökötti nurkassa, kun ihminen yritti lähestyä, mutta on sen jälkeen kasvanut hurmaavaksi ja persoonalliseksi kotikissaksi. Päivät ja yöt kuluvat nuorelle kissalle tyypillisesti pääosin nukkuen ja leikkien. Siskokset juoksevat ympäri taloa ja leikkivät yhdessä, mutta kaipaavat myös ihmisiä leikittämään ja aktivoimaan, ettei tylsyys iske. Mutru rakastaa erityisesti laukkuja, kenkiä, makaroneja, sulkakeppejä ja majoja (ohut kangas sohvapöydän tai raapimapuun päällä). Mutrun lempipuuhaa on piilottaa makaroni eteisessä kenkään ja kaivaa se sieltä esiin tai loikoilla laukkujen päällä. Nokkelammissa ja nopeaa reaktiokykyä vaativissa leikeissä Mutru ei ihan pärjää siskoilleen ja tassutkin osuvat välillä vähän sinne päin, mutta leikkiessään Mutru on supersuloinen, innokas ja vähän hömelökin.

Mutru lämpeni yllättäen silityksille siskoksista toisena sähisevästä mutruluonteestaan huolimatta ja sen jälkeen on sähinät jääneet. Mutru tulee häntä pystyssä ihmisten luo siliteltäväksi monta kertaa päivässä. Myös syliin istumakorkeudelle Mutrun saa jo nostaa pikaisesti, mutta yleensä hyppää siitä heti alas. Mieluiten paijailut vielä tassut kiinni lattiassa siis. Mutrulla on myös ainoana siskoksista silityskiintiö; ilmaisee hellällä näykkäisyllä, milloin on aika lopettaa.

Mutru nukkuu yleensä sohvalla, keittiön matolla, yläkerran sängyllä tai raapimapuun ylimmällä tasolla, välillä siskojen kanssa ja välillä yksin. Mikään sohvaperunaseuralainen hän ei vielä ole. Muutoin Mutru on kiinnostunut ihmisten touhuista ja tulee paikalle aina kun jotain uutta ja mielenkiintoista tapahtuu. Omiin ihmisiin Mutru luottaa jo niin paljon, ettei tarvitse piiloutua enää omien kanssa, mutta uusia ihmisiä hän vielä pelkää. Etenkin ovikellon soiminen, vieraiden ihmisten äänet ja imurointi saa sinkoamaan talon syvimpään piiloon, mutta sieltä tullaan esiin heti kun vaaratilanne on ohi.

Mutru on hurmaava nuori neiti ja palvelijoilleen helppo hoidettava. Niin märkä-, kuiva- kuin raakaruokakin maistuu hyvin, hiekkalaatikolla käynti sujuu moitteettomasti ja kynsien teroitus osuu pääsääntöisesti raapimapuuhun, joskus harvoin sohvaan. Toistaiseksi ei myöskään ole merkkejä tavaroiden tiputtelusta hyllyiltä, mutta ainakin yhdet verhot ja pari tyynynpäällistä on sijaiskodissa kiipeilty ja leikitty pilalle. Yöt Mutru touhuaa siskojensa kanssa, eikä herättele isäntäväkeä keskellä yötä (makkarin ovi on kiinni), paitsi toki leikkiääniin on välillä herätty. Mutru on vielä ollut hiljainen – vain muutamia vienoja kurnauksia ja maukaisuja on kuultu, mutta sen suuremmin oma ääni ei ihan vielä ole löytynyt. Kehräystä toki saadaan aina silittelyjen yhteydessä. Ulkona Mutru ei ole käynyt, eikä hänen kanssaan ole kokeiltu valjaita eikä kynsien leikkausta. Mutru on steriloitu, rokotettu ja madotettu. Eläinlääkärin lausunto tyttökolmikosta viimeisellä käynnillä oli ”terveitä tyttöjä”.

Koska Mutru on vielä nuori ja kaipaa paljon leikkiseuraa ja aktivointia, hänet luovutetaan vain sellaiseen kotiin, missä on jo valmiiksi nuori tyttökissa. Mutrun sopeutumisesta pieniin lapsiin, muihin kissoihin tai koiriin ei ole kokemusta, mutta hellän näykkäystaipumuksensa vuoksi perhe, jossa on vielä pieniä lapsia ei ehkä ole paras vaihtoehto.