Mustikka

21.11.2018

Alkuperä: Suomi

2.1.2021 Mustikka löysi oman kotinsa kahden kissakaverin kanssa. 

***

Mustikka on leikkisä ja energinen 3-vuotias persialainen uroskissa. Mustikka on pienen hetken uuden ihmisen seurassa hieman varuillaan, mutta melko pian tulee rohkeasti utelemaan ja tutustumaan. Mustikka etsii kotia Lily-kaverinsa kanssa tai toisen kissan kaverina.

29.11.2021

Mustikalle kelpaavat leikkeihin melkein mitkä lelut vain! Usein ihminen väsyy leikkiin nopeammin kuin Mustikka, joten Mustikka on opetellut myös hakemaan itse lelut kopasta ja osaakin hienosti keksiä mitä mielenkiintoisempia leikkejä. Mustikka tykkää myös todella paljon rapsutuksista ja osaa pyytää ihmiseltä huomiota sitä halutessaan. Mustikka tykkää nukkua ihmisen peiton alla ja käpertyä aivan jalkoihin kiinni. Usein Mustikka viettääkin nätisti koko yön ihmisen lähellä sängyssä.

Mustikan turkki on todella herkästi takkuuntuva ja sitä täytyykin harjata päivittäin ja pestä säännöllisesti. Harjaaminen ei ole Mustikan lempipuuhaa, mutta päivittäinen harjaaminen on auttanut Mustikkaa hieman tottumaan siihen. Nykyään Mustikan turkin pystyy harjaamaan kokonaisuudessaan melko helposti, mutta pienissä erissä. Mustikan turkki jouduttiin trimmaamaan sijaiskotiin tultua, sillä takkuja oli todella paljon. Karva on lähtenyt hienosti kasvamaan ja sitäkin ollaan totuttelun vuoksi harjattu päivittäin. Mustikka ei tykkää vedestä, joten turkin peseminen vaatii ihmiseltä kärsivällisyyttä ja pitkiä hermoja. Mustikan kynsiä ei ole aiemmin saatu leikattua, eikä Mustikka vieläkään pidä siitä. Kynsien leikkuu vaatii uudelta kodilta totuttelua ja harjoittelua. Mustikan korvia ja silmiä pitää myös putsata säännöllisesti.

Ruoan suhteen Mustikka on hyvin kaikkiruokainen. Mustikka syö mielellään kaikki omat ruokansa heti ja välillä käy varkaissa kissakaveri Lilyn ruokakupilla sekä sijaismamman lautasella, jos silmä hetkeksi välttää. Mustikan ruokailuiden suhteen pitääkin siis olla tarkkana, että Mustikka syö vain hänelle tarkoitetut ruoat. Mustikka tykkää raksuista pehmennettyinä ja lähes kaikki märkäruoka on Mustikan herkkua, mutta mousset ja pateet ovat Mustikan mielestä hieman epäilyttäviä. Mustikan naama on usein sotkussa ruokailun jälkeen ja Mustikka tarvitsee välillä hieman apua sen siistymisessä. Mustikka on myös melko herkkävatsainen, joten uusia ruokia tulee kokeilla varovaisesti. Myös stressiin Mustikan vatsa voi reagoida, joten tasaisen rauhallinen koti yhdessä Lily-kaverin tai muun kissakaverin kanssa olisi Mustikan mieleen. Uudessa kodissa Lilyn kanssa tulisi olla tarpeeksi tilaa molemmille kissoille saada myös omaa rauhaansa.