Muro

09/2021 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

18.1.2022 Muronen lähti reippaana uuteen kotiinsa toisen nuoren tyttökissan kaveriksi.

6.2.2022

Kuulumisia omasta kodista:

“Muron kotiutumisesta tuli tällä viikolla täyteen kaksi viikkoa. Muro valloitti suloisuudellaan heti uuteen kotiin saapumisen jälkeen ihmispalvelijoidensa sydämet ja sylit: jo ensimmäisenä iltana hän kiipesi päällemme pörräämään. Muro tutustui muutenkin rohkeasti uuteen ympäristöönsä ja leikki reippaasti alusta lähtien, hyvää ruokahalua unohtamatta. Nyt pari viikkoa myöhemmin hän on edelleen reipas ja aktiivinen pikkukisu. Paras lepopaikka on yhä luottoihmisten sylissä, mutta välillä ihmisrakas kissaneiti hakeutuu omaankin rauhaan nukkumaan. Päivittäiset leikkihetket ovat tietenkin Murolle tärkeitä, viimeiset riehut yleensä toteutetaan vielä myöhään illalla, minkä jälkeen kelpaa asettua palvelijoiden päälle koisimaan. Uuteen kissakaveriin on alettu pikkuhiljaa tutustumaan, kissojen omaan tahtiin. Toisen olemassaolo kiinnostaa, mutta myös jännittää, joten toistaiseksi he vielä asustavat omissa huoneissaan. Hiljaa hyvä tulee! Olemme iloisia, kun voimme tarjota Murolle oman kodin!”

***

Suloinen Muro on reipas pikkukissa, joka viettää ison osan päivästä oman ihmisensä sylissä tai jonkun sisaruksensa kyljessä kiinni. Muro myös nauttii vauhdikkaista leikeistä ja tomerana neitinä pyrkii olemaan kaikessa mukana.

18.1.2021

Tullessaan sijaiskotiin hyljätystä piharakennuksesta löydetty, Liiterikissoiksi ristitty pesue, oli aliravittu, kärsi loisista ja erilaisista tulehduksista. Muro on kuluttanut ensimmäiset kissanhenkensä jo elämänsä ensiviikkoina; sijaiskotiin tullessa murokulhon kokoinen, aliravittu ja loisten vaivaama pikkukissa sairasti sinnikästä vakavaa hengitystietulehdusta. Muro kuitenkin paljasti nopeasti sisukkaat kissankarvansa ja voitti taudit asianmukaisella hoidolla.

Nyt kissaneiti on yltiörohkea, hellyydenkipeä ja alati utelias pikkukissa. Muro tarvitsee leikkiseuraa joko oman pesueensa kissoista tai toisesta nuoresta, leikkisästä – ja kärsivällisestä kissakaverista. Muro voisi sopia hyvin myös perheeseen, jossa on kouluikäisiä lapsia. Muron sairastama hengitystievirus on todennäköisesti ollut kissoilla tavattoman yleinen herpes, joka voi stressitilanteissa, kuten kodinvaihdossa, laueta hetkellisinä hengitystietulehdusoireina tai silmävuotoina. Tämänkin vuoksi Muron kissakaverin rokotuksista on huolehdittava.