Murmiska

aikuinen (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

16.7.2018

Murmiskasta tuli kissaenkeli.

Murmiskan tuki- ja liikuntaelinten ongelmat pahenivat kuntoutuksesta huolimatta, ja kissalla oli selvästi kipuja. Mm. takajaloissa todettiin myös nivelrikko. Murmiskan kannalta paras vaihtoehto oli eutanasia.

21.4.2018

Murmiska on lempeä aikuinen kissaleidi, joka rakastaa ihmisseuraa yli kaiken. Se on heti alusta lähtien etsinyt turvaa sylistä, ja se onkin paras paikka maailmassa. Murmiska tuli kotihoitoon laihana ja sillä todettiin kovia selkäkipuja, joiden syyksi epäillään paranevaa vammaa. Aluksi kaveri olikin hyvin passiivinen, mutta kehräyksiä riitti silti.

Muutaman eläinlääkärikäynnin jälkeen Murmiska sai kipulääkettä ja pian olo alkoi paranemaan pikkuhiljaa. Ensin se hyppäsi vain matalille tasoille, mutta sekä liikkuvuus, että leikki-into kasvoivat ajan myötä. Nyt Murmiska onkin hyvin innokas jahtaamaan kaikenlaisia onkileluja ja maata pitkin liikkuvia saaliita ja leikkihetket ihmisen kanssa ovat hauskoja. Se on saanut myös laserhoitoa kipeisiin lihaksiin, eikä kipulääkitystä enää tarvita.

Murmiska suhtautuu ruokaan hyvin intohimoisesti ja vaatii sitä välillä kovaan ääneen. Sille kelpaakin mikä vaan ja ihmisten ruoat on hyvä pitää poissa ulottuvilta, sillä tältä kissalta löytyy odottamatonta nopeutta, mitä tulee ruoan varastamiseen ja nielemiseen. Nirsoilu ei tule olemaan ongelma, mutta kerjäämistä saa vastustella. Hyvä ruokahalu onkin Murmiskalle tarpeen, sillä lihasmassaa puuttuu vielä hieman.

Murmiskan seurassa ei tule yksinäistä ja se saa usein nauramaan pienillä omalaatuisilla tavoillaan. Kissa on hyvin puhelias, mutta ei jää huutamaan pitkäksi aikaa. Se hakeutuu usein ihmisiin kiinni ja leipoo tassuillaan jatkuvasti, koko ajan, kaikkialla. Myöskin huomiota hakiessa Murmiska saattaa käyttää tassujaan  vaikkapa kasvoja kohti kurotellessa. Siltä on poistettu toinen yläkulmahammas, jolloin vastaava alakulmahammas jää välillä näkyviin ja aiheuttaa suloisen mutruilmeen. Mahdollisesti samasta syystä Murmiska kuolaa melko paljon.

Syliriippuvuudesta huolimatta Murmiska ei pidä käsittelystä ollenkaan ja vastustaa kaikkea pitelyä huutamalla ja rimpuilemalla. Agressiivisuutta ei kuitenkaan ole yhtään. Juurikin tassujen, ja samalla kynsien, käytön takia Murmiskan kynnet on aina pidetty lyhyinä. Heti minkä tahansa toimenpiteen jälkeen alkaa taas kehräys ja kaikki on annettu saman tien anteeksi.

Murmiska etsii rauhallista aikuiskotia, jossa on kuitenkin aikaa ja intoa viettää paljon yhteistä aikaa kissan kanssa leikin ja rapsutteluhetkien parissa. Murmiska olisi mielellään kodin ainoa kissa.