Muksu

2014 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

5.6.2020 Muksu sai kodin Helsingistä.

***

Muksu on lempeä, mutkaton ja rauhallinen persoona. Se rakastaa ihmisten seuraa ja on perso ruoalle.

17.5.2020

Muksu on herättänyt runsaasti kiinnostusta, emmekä vastaanota siitä enää hakemuksia!

15.5.2020
Muksu tuli Rekku Rescuelle kodinvaihtajana, edellisen omistajan pahan allergian takia ja pitkän harkinnan jälkeen. Se oli koko perheen silmäterä ja rakastettu perheenjäsen. Muksusta saa aivan ihanan aikuisen kissakaverin vaikkapa jollekin, jolla ei ole vielä vuosikymmenten mittaista kissakokemusta.

Muksu tarvitsee päivittäin pari hellittelyhetkeä ja leikittämistä, mutta ei ole mikään raisu energiapakkaus. Muksu ei ole varsinaisesti sylikissa, mutta se vaatii läheisyyttä, paijailua ja tulee iltaisin kainaloon torkkumaan. Huonekasvien syöminen ja sohvanpäällisten raapiminen ei Muksua kiinnosta. Muksu tykkää toisista kissoista ja on avoin ja ystävällinen muita kissoja kohtaan. Muksulla oli aiemmin kissakaveri, mutta se on nykyisin sopeutunut elämään yksinkin. Muksu voidaankin luovuttaa myös ainoaksi kissaksi, mutta uuden omistajan on sitouduttava aktivoimaan sitä päivittäin runsaasti. Muksu palvoo harjaamista ja se lähes asettuu paikoilleen harjattavaksi. Sillä on paksu alusvilla, joten karvaa lähteekin paljon. Muutkin hoitotoimenpiteet sujuvat, ja se mm. antaa myös rauhallisen aikuisen leikata sekä etu- että takatassunsa kynnet tarvittaessa.

Muksu on perso ruualle ja painoa onkin hyvä seurata. Jos ei Muksun ääntä muuten pahemmin kuule, niin ruoka-aikaan sen kyllä kuulee! Muksu on hyvin ruokaorientoitunut, ja sitä on helppo aktivoida esimerkisi agilityllä.

Muksu on aina asunut aikuisten kanssa, mutta se sopeutuisi varmasti hyvin myös esimerkiksi kouluikäisten lasten kanssa saman katon alle, kunhan lapset osaavat antaa eläimelle omaa rauhaa. Se tarvitsee myös sopen minne se saa vetäytyä itsekseen, mikäli äänet ja meno yltyvät sille liian kovaksi. Muksun elämä on ollut aika tasaisen rauhallista, joten alussa kaikki varmasti jännittää uudessa kodissa ja ympäristössä, mutta se on luottavainen tyyppi, joka tulee kyllä luokse sitten, kun aina on sopiva.

Muksulta ei vielä ole testattu fiviä ja felviä, mutta ne tullaan testaamaan ennen uuteen kotiin luovuttamista.