Muhku-setä (nyk. Mauri Ernesti)

2010 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

24.7.2020 Muhku-setä sai oman kodin, missä se saa nauttia elämästään oman ihmisensä ainoana lemmikkinä. 

31.7.2020 kuulumisia kodista:

Muhku-sedän asettuminen uuteen kotiin on alkanut mainiosti, herra oli jo ensimmäisenä iltana kuin kotonaan. Muhku-setä sai myös uuden nimen: Mauri Ernesti (toisen nimen inspiraationa on Maurin polydaktylia, Ernest Hemingwaylla oli tunnetusti monivarpaisia kissoja). Mauri todella on rauhallinen kaveri, päivät kuluvat lähinnä pötköttelemällä ja paijattavana makoillen. Mutta myös huhut Maurin leikkimättömyydestä olivat ehkä ennenaikaisia, sillä laserlelun lisäksi vipinää kinttuihin on saatu ainakin paperitollon perässä juoksemiseen. Kovin pitkäksi leikit eivät pääse kuitenkaan venymään, Mauri hengästyy varsin nopeasti. Mutta eiköhän säännöllisellä leikittämisellä siihenkin saada parannusta. Mauri on myös todella sosiaalinen kaveri: päivällä hän nukkuu työpöydän vieressä sängyllä, iltaisin tulee viereen sohvalle rapsuteltavaksi ja yöt Mauri nukkuu sängyssä, välillä jalkopäässä, välillä ihan kainalossakin.

***

Muhku-setä on saanut nimensä muhkeasta olemuksestaan. Tämä setämies on kiltti kaveri, joka rakastaa paijauksia. Leikkiä Muhku ei oikein osaa, joten laihduttamishommat on Muhkun kanssa olleet vähän haasteellisia.

15.6.2020

Muhku-setä on rauhan ja rakkauden mies. Se tykkää viettää aikaa oman ihmisensä kanssa rauhallisessa ympäristössä, mutta hälinä ei tunnu yhtään kivalta. Oman ihmisen kanssa parasta on maharapsut ja sylissä kölliminen. Rapsuttelusta Muhku innostuuu välillä niin kovasti, että oikein kuola valuu, kun se kehrää niin kovasti. Myös yöt on Muhku-setän mielestä mukavinta viettää oman ihmisen vieressä.

Muhkun mielestä on myös ihanaa, kun saa ihan rauhassa istuskella katsomassa ikkunasta maailman menoa. Siitä Muhku-setä ei tykkää, että sitä nostetaan. Jos Muhkua kosketaan tavalla, josta se ei tykkää, tai jos se säikähtää, niin se voi vähän sähähtää varoitukseksi. Se ei kuitenkaan raavi, jos ihminen ymmärtää varoituksen ja antaa Muhkulle tilaa.

Laihduttaminen olisi Muhkun terveyden kannalta tärkeä homma. Se onkin vain vähän haasteellista tämän setäkissan kanssa, joka ei leluista innostu. Laserlelun avulla Muhku välillä vähän leikkii. Uudessa kodissa olisikin hyvä jatkaa mukavan leikin etsimistä. Myös ruokavaliolla on toki iso osa laihdutusprosessissa. Muhku on hyvin tarkka siitä, mitä suostuu syömään, mutta ohjeistamme Muhkulle kelpaavat ruuat ja sopivat määrät laihdutusta ajatellen uudelle kodille. Kovin ketterä kissa Muhku-setä ei arvattavasti ole, ja tämä on hyvä ottaa huomioon esim. sopivan vessan valinnassa.

Rekku Rescuen sijaiskodissa ollessaan Muhku-setän hampaat on hoidettu: siltä jouduttiin poistamaan neljä hammasta. Hampaiden kuntoa on uudessa kodissa seurattava vuosittaisilla tarkastuksilla.

Yksin Muhku-setä ei viihdy, joten olisi ihanteellista, jos sille löytyisi rauhallinen aikuinen koti, missä sille olisi ihmisseuraa paljon tarjolla. Luovutamme Muhku-sedän mielellämme ainoaksi kissaksi. Jos uudessa kodissa kissakaveri on, sen tulisi olla erittäin rauhallinen ja kärsivällinen.