Moto (nyk. Kermit)

Lisätty sivulle: 2015-08-10

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Suomi

Moto (nyk. Kermit)
4.9.2015 Moto muutti omaan kotiin Helsinkiin Jarviksen kaveriksi.

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

10.4.2016 Tässä vähän kuulumisia Jarviksesta (ent. Pitko) ja Kermitistä (ent. Moto). Molemmat voivat hyvin. Sopeutuminen yhteiselämään toisen kissan kanssa kesti monta kuukautta. Nyt yli puolen vuoden jälkeen voimasuhteet näyttävät olevan selvillä ja yhteiselo sujuu hyvin. Ruokimme Jarvista tosin edelleen toisessa paikassa, koska Jarvis syö niin paljon hitaammin ja varovaisemmin kuin Kermit. Kermit on kehittänyt vähän mahaa, joten yritämme vähän muutenkin rajoittaa sen syömisiä. Kermit on edelleen pentumainen ja leikkisä ja todella ihmisrakas. Se tuntuu tarkkailevan koko asuntoa ja kaikkia tapahtumia herkeämättä. Kermit yrittää mahdollisuuksien mukaan myös estää Jarvista saamista ihmisten huomiota osakseen. Noin kerran päivässä Jarvis kyllästyy kastomaan Kermitin temppuilua ja päättää vähän kouluttaa tätä.

Kermitillä on edelleen vähän heikot motoriset taidot ja jalat ovat (etenkin Jarvikseen verrattuna) voimattomat. Hyppytaidot ovat kuitenkin selvästi parantuneet ja jalat ovat vahvistuvat koko ajan.

Kermitin oudot kiinnostuksen kohteet ovat vesi ja vihannekset. Kermit varastaa ruuan laiton lomassa erilaisia kuoria, salaatinlehtiä ja muuta, joita se menee piiloon mutustelemaan. Vesikuppia Kermit taas tykkää heilutella ja loiskutella tassulla, juomakuppi onkin jouduttu siirtämään keittiön lavuaariin. Myös juokseva vesi on innostuksen lähde.

12.9.2015 Moto on kotiutunut ja voi hyvin. Toisen kissamme kanssa Moto paini aluksi lähes tauotta, joten puolisoni piti sitä aika ajoin vessassa erityksissä, ettei leikki väsyttäisi vanhempaa kissaamme, joka selvästi välillä jo ärsyyntyi. Nyt leikki on jo rauhallista ja näyttää pysyvän vanhemman kissamme sietokyvyn rajoissa. Kissat tulevat hyvin toimeen keskenään ja käyttäytyvät rauhallisesti toistensa seurassa. Moto syö tosi reippaasti kaikkia ruokia ja leikkii hiiri- ja palloleluilla itsekseen tai ihmisen kanssa. Se tykkää myös juoksennella toisen kissan kanssa. Ihmisiä kohtaan se on tosi kiltti ja ystävällinen. Alusta asti se on tutustunut kaikkeen uuteen reippaasti. Liitteenä on pari kuvaa Motosta tältä aamulta.

***

Leikattu urospentu, synt. 5/2015.

10.08.2014 Moto on reipas ja leikkisä pikku kollipentu, joka on asunut ennen kotihoitoon pääsyään pitkään rankkurin häkissä, joten sillä ei ole ollut muita kissakavereita seuranaan, joilta oppia kissojen kieltä. Moto onkin hieman riehakas leikeissään niin muiden kissojen kuin ihmisen kanssa. Moto kaipaisi reipasta kollikaveria uudessa kodissaan, sillä liian alistuva kissakaveri voisi joutua Moton kiusaamaksi. Uudessa kodissa olisi hyvä jatkaa pennun käytöskoulutusta. Hoitopaikassaan Moto on tottunut kissoihin ja koiriin.

HUOM! Jos kiinnostuit tästä kissasta, ota yhteyttä varaajaan (tiedot sivun alalaidassa). Kerro mahdollisimman kattavasti itsestäsi, asumismuodostasi, perheestäsi, muista eläimistäsi, eläinkokemuksestasi, elämäntilanteestasi jne. Huomioithan myös, että kissa voi olla osa elämääsi seuraavat 15-20 vuotta. Emme luovuta kissoja vapaana ulkoileviksi.

KULUKORVAUS leikatusta kissanpennusta on 180 €. Kulukorvauksella kissanpentu on steriloitu, ja se on saanut matolääkkeet, tarvittaessa ulkoloishäädön, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun. Kissanpentu on eläinlääkärin tarkastama, ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kissan mikrosiru on rekisteröity Turvasiru-palveluun.