Morrison

06/2009 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

2.12.2022 Morrison muutti ikiomaan kotiinsa.

***

Aktiivinen herrasmies Morrison etsii rauhallista kotia, jossa elo olisi rauhaisaa ja valjasulkoilu kuuluisi päivittäiseen lukujärjestykseen.

16.6.2022

Upealle herraskissa Morrisonille etsitään rauhallista kissakokenutta kotia kodin ainoana nelijalkaisena, jossa on päivittäinen ulkoilumahdollisuus ja ymmärrystä kovien äänien stressaamisesta. Morrison on hurmannut sijaiskodin aivan täysin valloittavalla luonteellaan ja upealla mau’ullaan. Hän on kollipoika, joka viihtyy pahvilaatikoissa, ja nauttii valjasulkoilusta. Päivä Morrisonin kanssa alkaa aamu-ulkoilulla ja loppuu iltalenkkiin. Välissä pitää tietenkin päästä ainakin kerran tutkimaan lähiympäristöä. Jos ihminen ei heti hänen ulos halutessaan tajua kaivaa valjaita esiin ja avata ulko-ovea, Morrison kyllä ilmoittaa siitä kovaan ääneen.

Vaikka poika on ehtinyt jo komeaan 13-vuoden ikään, kaikki uudet asiat kiinnostavat, ja leikkimäänkin hän intoutuu aina silloin tällöin. Lempileluihin kuuluvat äänekkäät pallot ja perässä vedettävät sulkalelut. Ulkoilun ja leikkimisen lisäksi pojan aika kuluu suurilta osin tassut ojossa kölliessä joko tuolilla tai pahvilaatikossa. Myös pahvilaatikossa istuminen samalla, kun ihminen kantaa laatikkoa, on suurta hupia.

Morrison on melkein kaikkiruokainen, ja lääkkeetkin menevät ruokaan sekoitettuna mukisematta. Hoitotoimenpiteistä kynsien leikkuuta on sijaiskodissa harjoiteltu, ja siinä on onnistuttukin, mutta harjoittelua olisi hyvä jatkaa uudessa kodissa. Myös suoraan suuhun annosteltavat lääkkeet aiheuttavat vastarintaa, mutta jämäkällä ja nopealla toiminnalla sekin onnistuu. Harjaamisesta Morrison pitää suuresti. Rapsutteluista ja silityksistä poika pitää myös, mutta ilmoittaa ihmiselle elein, että nyt riittää. Jos ihminen ei vinkkiä tajua, hän nappaa kiinni kädestä määrätietoisen napakasti. Tästä syystä Morrison luovutetaan vain kissakokeeneeseen kotiin, jossa ei ole pieniä lapsia.

Eläinlääkärikäynnin yhteydessä huomattiin, että Morrisonilla oli paljon hammaskiveä ja muutama niin huonoon kuntoon päässyt hammas, että ne jouduttiin poistamaan. Muuten pojalta ei löytynyt mitään normaalista poikkeavaa. Tästä huolimatta tulevan kodin on hyvä varautua ikääntymisen vääjäämättä tuomiin asioihin ja säännöllisiin senioriterveystarkastuksiin. Sijaiskodissa Morrison on ollut täysin sisäsiisti, mutta edellisessä kodissaan poika oli stressannut naapureiden kovaa metelia (lapsien huutoa ja koiran haukuntaa) niin paljon, että oli alkanut oireilla pissaamalla ulko-oven eteen. Tästä syystä pojalle haetaankin  rauhallista kotia mieluiten omakotitalossa tai rauhallisessa rivitalossa.