Mörri

2003 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

21.1.2022 Mörri muutti omaan kotiin.

***

Mörri on jo 18 vuoden ikään ehtinyt komea herrasmies, jolla iästään huolimatta riittää myös virtaa.

14.11.2021

Mörri on sijaiskodissa vietettyjen viikkojen aikana reipastunut entisestään. Laadukkaampi ruoka maistuu jo hyvin, ja herra on oppinut myös sietämään käsittelyä paremmin ja suorastaan nauttimaan turkin harjaamisesta!

Yöllinen mouruaminen on vähentynyt, joskin sitä edelleen välillä ilmenee. Leikkihetket laserilla ja keppilelulla ovat edelleen päivän ykkösjuttuja.

Mörriä on pikkuhiljaa totuteltu myös valjaisiin, sillä hänellä tuntuu olevan kova hinku ulkoilemaan. Uudelta kodilta toivotaankin mahdollisuutta ulkoiluun – ulkoilutarha omassa pihassa tai iso verkotettu terassi olisi Mörrin unelmien täyttymys.

Mörrille etsitään edelleen kissakokenutta aikuiskotia, jossa vietetään paljon aikaa kotosalla. Mörrin uuden ihmisen tulee myös varautua herran korkean iän seurauksiin.

30.8.2021

Mörri tervehtii ihmisystäviään kuuluvilla naukaisuilla, pyörii jaloissa ja seurailee uteliaana kodin askareita, minkä päiväuniltaan ehtii. Keppilelun kanssa peuhaaminen on Mörrin päivän kohokohtia.

Huomio, rapsutukset ja silitykset maistuvat seuralliselle Mörrille mainiosti, mutta hoitotoimenpiteet, kuten komean turkin harjaaminen tai putsaaminen, saattavat aiheuttaa hammastelua ja pihinää varsin omanarvontuntoiselta herralta. Hänelle sopisikin koti, jossa on jo aiempaa kissakokemusta.

Mörri on tottunut syömään niin sanottua markettiruokaa, ja häntä on sijaiskodissa pyritty pikkuhiljaa totuttamaan laadukkaampaan kissanruokaan. Tätä tulisi myös uudessa kodissa jatkaa.

Mörrin hampaat on hoidettu eikä hänellä ole diagnosoitu sairauksia. Uuden omistajan pitää kuitenkin varautua todennäköisiin vanhuuden vaivoihin. Kuten monet seniorikissat, myös Mörri juttelee välillä öiseenkin aikaan.

Muiden kissojen seurasta Mörri ei perusta, joten herra etsiikin rauhallista aikuiskotia, jossa saisi viettää leppoisia mutta leikintäyteisiä eläkepäiviään talouden ainoana kissana.