Mordekai

2-5 v (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

1.10.2020 Mordekai muutti omaan kotiinsa Poriin ainoaksi lemmikiksi nauttimaan kissanpäivistä.

***

Mordekai on nuori aikuinen kollikissa. Se on suuri, lihaksikas ja vahva; upea musta, kiiltävä noin 5 kg painoinen pakkaus. Jo sijaiskotiin tullessaan se oli poikkeuksellisen rohkea: sen sijaan että se olisi juossut suoraan hoitohuoneen kaapin taakse piileskelemään, se katseli hetken ympärilleen ja tuli sitten ihmisten luo kerjäämään silityksiä. Mordekai rakastaa olla sylissä; kun sen nostaa syliin, poika rentoutuu ja alkaa hurista voimakkaasti.

21.9.2020

Mordekai rakastaa ihmisiä, huomiota ja herkkuja – ja aivan erityisesti yhdessä leikkimistä. Se on erittäin aktiivinen ja liikkuu mielellään paljon sekä vauhdilla. Tulevassa kodissa kannattaa varautua siirtämään särkyvät esineet turvaan. Tämä rakastava kolli on myös varsin äänekäs: se tekee tahtonsa tiettäväksi vaativin kiljahduksin ja naukaisuin. Ihminen saa onneksi myös rakastavia kurnautteluja tervehdykseksi. Paijausten ja rapsutusten suhteen Mordekailla on myös mielipide: mitä enemmän ja useammalta taholta, sen parempi.

Mordekai on älykäs ja nopea oppimaan mutta myös itsepäinen. Sitä on helppo motivoida ruoalla: se tekisi melkein mitä tahansa juustomurujen ja pakastekuivattujen kananpalojen toivossa. Mordekailla on kuitenkin taipumusta isotteluun. Ellei se saa haluamaansa, esimerkiksi pääse ulos hoitohuoneesta, on sillä esiintynyt näykkimistä. Kotihoitajat ovat aloittaneet johdonmukaisen koulutuksen, jotta tavasta päästäisiin eroon.

Ovet aukeavat näppärästi Mordekain käsittelyssä. Herra vihaa syvästi oleskelua yksikseen hoitohuoneessaan, mutta koska se ei aivan ymmärrä muiden kissojen toiveita saada olla rauhassa, ei sitä voi päästää muiden pariin kuin jatkuvan valvonnan alaisena lyhyiksi hetkiksi. Mordekai etsiikin kotia ainoana kissana, jossa se saisi yksin paljon huomiota. Suhtautumisesta koiriin tai muihin lemmikkieläimiin ei ole tietoa; akvaariota kohtaan ei Mordekai ole osoittanut kiinnostusta.