Mordekai

2-5 v (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

1.10.2020 Mordekai muutti omaan kotiinsa Poriin ainoaksi lemmikiksi nauttimaan kissanpäivistä.

***

Mordekai on nuori aikuinen kollikissa. Se on suuri, lihaksikas ja vahva; upea musta, kiiltävä noin 5 kg painoinen pakkaus. Jo sijaiskotiin tullessaan se oli poikkeuksellisen rohkea: sen sijaan että se olisi juossut suoraan hoitohuoneen kaapin taakse piileskelemään, se katseli hetken ympärilleen ja tuli sitten ihmisten luo kerjäämään silityksiä. Mordekai rakastaa olla sylissä; kun sen nostaa syliin, poika rentoutuu ja alkaa hurista voimakkaasti.

21.9.2020

Mordekai rakastaa ihmisiä, huomiota ja herkkuja – ja aivan erityisesti yhdessä leikkimistä. Se on erittäin aktiivinen ja liikkuu mielellään paljon sekä vauhdilla. Tulevassa kodissa kannattaa varautua siirtämään särkyvät esineet turvaan. Tämä rakastava kolli on myös varsin äänekäs: se tekee tahtonsa tiettäväksi vaativin kiljahduksin ja naukaisuin. Ihminen saa onneksi myös rakastavia kurnautteluja tervehdykseksi. Paijausten ja rapsutusten suhteen Mordekailla on myös mielipide: mitä enemmän ja useammalta taholta, sen parempi.

Mordekai on älykäs ja nopea oppimaan mutta myös itsepäinen. Sitä on helppo motivoida ruoalla: se tekisi melkein mitä tahansa juustomurujen ja pakastekuivattujen kananpalojen toivossa. Mordekailla on kuitenkin taipumusta isotteluun. Ellei se saa haluamaansa, esimerkiksi pääse ulos hoitohuoneesta, on sillä esiintynyt näykkimistä. Kotihoitajat ovat aloittaneet johdonmukaisen koulutuksen, jotta tavasta päästäisiin eroon.

Ovet aukeavat näppärästi Mordekain käsittelyssä. Herra vihaa syvästi oleskelua yksikseen hoitohuoneessaan, mutta koska se ei aivan ymmärrä muiden kissojen toiveita saada olla rauhassa, ei sitä voi päästää muiden pariin kuin jatkuvan valvonnan alaisena lyhyiksi hetkiksi. Mordekai etsiikin kotia ainoana kissana, jossa se saisi yksin paljon huomiota. Suhtautumisesta koiriin tai muihin lemmikkieläimiin ei ole tietoa; akvaariota kohtaan ei Mordekai ole osoittanut kiinnostusta.

Summary in English

Mordekai is young male cat, who is playful and strong. He has shiny black coat and weights around 5 kg. He has been very brave and social from the start, loving all attention he gets. He likes to move a lot and fast, so all breakable things should be protected from him. He’s very vocal about what he wants and if he can’t have it, he tends to nibble. With his foster parents he’s learning not to do so. Mordekai is very clever and enjoys clicker training, so we hope that also this habit will go away.

As friendly as he is, Mordekai doesn’t understand other cats’ need for own space, so he’s looking for a home as only cat in the house. We don’t know how he gets along with other pets. Luckily Mordekai loves people very much, so he would be happy to live as center of attention.