Mooses

Lisätty sivulle: 2008-05-14

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Mooses
2.11.2008 Mooses muutti omaan kotiin Ulvilaan.

***

Kuulumisia ja kuvia omasta kodista:

9.2.2017 Päivitän Mooses-kissan kuulumisia pitkästä aikaa. Elämänmuutoksen vuoksi en voinut ottaa Moosesta mukaani joten jo yhdeksän vuoden ikään ehtinyt Mooses elää nyt onnellista sisäkissan elämää äitini kanssa. Mooses on vanhemmiten rauhoittunut ja siitä on tullut oikea nautiskelija. Herkkuruokaa on aina tarjolla, pehmeä peti (äidin kainalossa tai tyynyllä) ja paljon rapsutuksia ja halauksia, niistä koostuu Mooseksen elämä äidin silmäteränä. Vierailen usein äitini luona ja Mooses viettää pitkiäkin aikoja sylissäni rapsuteltavana ja hellittävänä. Mooseksen kavereista Aku-kissa siirtyi sateenkaarisillalle 20-vuotiaana ja Elmeri 19v asustaa tyttäreni kanssa.

4.1.2013 Hei Rekkulaiset! Mooses-kissa on vanhentuessaan hieman rauhoittunut, mutta hellyyspuuskien määrä on ainakin tuplaantunut. Mooses on kertakaikkisen ihana pakkaus, täynnä uteliaisuutta ja tyytyväisyyttä.

Olemme muuttaneet luhtitaloon, ja asuntomme lasitettu parveke metsänäkymillä on turvallinen paikka seurata maailman menoa. Silloin tällöin Mooses toki livahtaa ovenraosta ulos, mutta reissut kestävät vain hetken ja kohta jo kuuluu naukaisu oven takaa että nyt mä haluaisin jo sisälle. Ruoka maistuu edelleen hyvin ja Mooses on ollut täysin terve. Kissaseurana on edelleen Aku 18v, Elmeri 15v asustaa tyttäremme kanssa. Koiramme Helmin kanssa Mooses on edelleen sydänystävä, puskevat ja nuolevat toisiaan. Ohessa myös pari uutta kuvaa Mooseksesta ja kavereistaan.

Terveisin Mooses + kotiväki

7.9.2010 Hei!Mooses-kissa elelee mukavasti ja viettää kissanpäiviä Ulvilassa! Kohta ollaan vuosi asuttu uudessa rivitaloasunnossamme ja Mooses on kotiutunut vallan mainiosti. Ei pelkää enää kissakavereita eikä ihmisiä, Helmi-koirasta nyt puhumattakaan. Mooses liikkuu vilkkaasti ylä- ja alakerran väliä ja välillä piipahtaa ulkona aidatulla takapihallamme. Lempipaikka (emännän sylin jälkeen)on yläkerran aulassa oleva nojatuoli jossa voi ottaa nokosia tai tarkkailla alakerran tapahtumia. Ruokahalu on edelleen hyvä ja ruokaa on syytä säännöstellä, poika on pulskassa kunnossa. Kaiken kaikkiaan Mooses on oikea “pusu-halikone” joka nauttii elämästä kissakavereiden, Helmi-koiran ja muun perheen kanssa. Ohessa myös muutama kuva. Mooses on kova poika makaamaan pöydällä. Terveisin Mooses ja perhe

2.5.2010 Tervehdys Moosekselta Ulvilasta! Meillä menee edelleen hienosti Mooseksen kanssa. Poika on rohkaistunut uudessa kodissamme ja tullut ylimmäksi ystäväksi Helmi-koiramme kanssa. Ne leikkivät keskenään eikä Helmi ole moksiskaan, vaikka Mooses puree korvasta kun leikki menee sen mielestä liian rajuksi.

Mooseksesta on tullut myös oikea pusu- ja halikone, sen hellyydenpuuskia on joskus vaikea edes ymmärtää. Muidenkin kissojemme kanssa yhteiselo sujuu jo ongelmitta. Ilmeisesti muutto isompaan asuntoon ratkaisi reviiriasian, nyt kaikilla kissoilla on omat olonsa ja halutessaan voivat olla myös samassa tilassa. Mooses ei käy ulkona, vaan se ulkoilee halutessaan parvekkeella. Sieltä on turvallista tarkkailla ulkomaailman menoa. Mukavaa kesänodotusta kaikille rescuelaisille, kissoistaan ja koirastaan onnellinen perhe

4.1.2010 Hei, meillä Mooseksen kanssa elämä sujuu hyvin. Olemme muuttaneet isoon rivitaloon metsän laidalle, joten kissoillamme on nyt mahdollisuus turvalliseen ulkoiluun. Tosin ulkomaailma ei Moosesta kiinnosta, vaan mieluiten se ulkoilee tutkimalla maailmaa yläkerran parvekkeella.

Lisäksi perheemme on täydentynyt uudella jäsenellä, kun 18.12. perheeseemme liittyi 7 kk:n ikäinen pieni Helmi-haukku. Helmi adoptoitiin Pietarista, jossa se oli hylätty kadulle. Helmin tulo ei suuremmin kissojen elämää heilauttanut. Koiran halu leikkiä kisujen kanssa ei tosin suuremmin kissapoikia innosta, ja niinpä ne ilmoittavat tassun heilautuksella että nyt se ei käy!

Makuuhuoneemme on iltaisin kuin eläintarha, koira sängyn alla ja kaikki kolme kissaa ympäri vuodetta kuka missäkin. Mooseksen lempipaikka on emännän ja isännän välissä tyynyllä, jossa se kehrää kovalla äänellä.

Mooses on säilyttänyt hyvän ruokahalunsa, ja se herrasta kyllä näkyykin, painoa on kertynyt yli kuusi kiloa. Silti Mooses jaksaa hyvin leikkiä ja juosta ympäri kämppää höyhenlelunsa perässä.

Ohessa vielä muutama kuva Mooseksesta sekä uudesta koiraystävästään Helmistä.
Toivotamme kaikille Rescuelaisille hyvää ja onnellista alkanutta vuotta 2010!

Terveisin, Mooses ystävineen

17.7.2009 Hei, Mooses voi paksusti ja viettää aktiivista kerrostalokissan elämää. Välillä rähistään Elmeri-kissan kanssa, lauman johtajuus kun ei ihan vielä ole ratkennut. Meitä ihmisiä Mooses jaksaa aina vaan ihastuttaa hellyyspuuskillaan: kehräämistä, puskemista, märkiä pusuja poskelle ja kainalossa ja sylissä oleilua. Iltaisin Mooses hyppää sänkyyn peiton alle viereen ja voi nukkua siinä tunninkin.

Yöllä, kun muu perhe nukkuu, alkaa vauhtiralli: pallot ja leikkihiiret saavat kyytiä ja matot menevät kasaan kun leikitään. Välillä syödään ja huilataan ja kohta taas meno jatkuu. Kärpästen ja muiden lentävien otusten metsästys on myös mieluista puuhaa.

Uutena asiana on tullut ulkoilu parvekkeella. Se jännittää kovasti mutta toisaalta sieltä voi turvallisesti tarkkailla ulkomaailmaa ja “vaania”. Meillä on rakenteilla parvekkeelle tilava häkki jonne tulee kiipeilyteline ja loikoilutasoja kaikille kolmelle kissallemme.

Kaiken kaikkiaan Mooseksesta on “kuoriutunut” aivan ihana kissaherra johon kaikki ystävämmekin ovat tykästyneet. Toki se on vielä arka ja pelokas mutta rohkaistuu päivä päivältä lisää. Mooseshan on nyt kaksivuotias, joten edessämme on toivottavasti monien vuosien yhteiselo.
Ohessa muutama kuva Mooseksesta.

Terveisin; Virpi, Hannu, Tommi, Annika ja kissakolmikko Aku (14v), Elmeri (11v) ja Mooses (2v) Ulvilasta

4.2.2009 Hei! Meillä menee Mooseksen kanssa mukavasti, poika on ihan superihana! Oheiset kuvat kertovat mielestämme kaiken. ; )) Terveisin, Mooses ja perhe

5.1.2009 Hei, ja hyvää alkanutta vuotta 2009 kaikille rekkurescuelaisille, niin ihmisille kuin eläimillekin! Ohessa muutama kuva Mooseksesta. Poika on vähitellen rauhoittunut ja tottunut elämään perheessämme. Ruokahalu on edelleen hyvä, elopainoa on kertynyt jo yli viisi kiloa. Mooses pitää kovasti silittelystä ja rapsuttelusta, ja niitähän meiltä hänelle riittää. Terveisin, Mooses ja muu perhe

26.11.2008 Lähes neljä viikkoa on jo vierähtänyt siitä kun saimme ihanan silkinpehmeän Mooses-kissan perheenjäseneksemme. Aluksi poika oli tosi arka eikä antanut edes silittää itseään, asui vain sängyn alla ja kävi pikapikaa syömässä ja hiekkalaatikolla. Hämillään olivat myös kaksi muuta kissaamme, mistä moinen uusi otus oikein on meille tullut!

Vähitellen uteliaisuus ja rohkeus ovat voittaneet pelon ja arkuuden ja Mooses on
uskaltautunut asettumaan taloksi. Kaikenlainen ruoka maistuu, itse asiassa siitä on tullut oikea suursyömäri. Varsinaista herkkua ovat katkaravut, joita Mooses saa usein ruoka-annoksen koristuksena. Hyvän ruokahalun ansiosta poika on vahvistunut ja kasvanutkin ihan silmissä.

Ainoa ratkaisematon ongelma on toistaiseksi se, kumpi on perheemme “kissakingi”, vanha 11-vuotias Elmeri vaiko nuori Mooses. Asiasta käydään välillä aika äänekästäkin keskustelua sähinän ja sylkemisen säestämänä. Kolmas kissamme, 13-vuotias Aku viis veisaa koko valtataistelusta, se on kaveri molempien kanssa.

Mooses on kova kehräämään ja pitää kovasti rapsutuksesta ja silittämisestä. Se on myös kova leikkimään ja kolme minttuhiirtä onkin jo purettu alkutekijöihinsä.
Kunhan saavutamme lopullisesti Mooseksen täyden luottamuksen, uskomme saavamme siitä muiden kissojemme kaltaisen, sylissä viihtyvän ja kainalossa nukkuvan kaverin. Mutta se vie varmasti vielä aikaa, niin kovia Mooses on joutunut elämänsä alkutaipaleella kokemaan.

Terveisin, Mooses + muu perhe Ulvilasta

****

Leikattu uros, noin 1v (keväällä 2008)

14.5.2008 Kovia kokenut Mooses odottaa omaan kotiin pääsyä kotihoitopaikassa Tallinnassa.

Kertomus Tallinnasta: “6kk kolli oli heidetty katulle myöhäissyksyllä ja eli autojen alla koko talven, se sai ruokaa ja odotti pääsyä kotihoidoon. Lopuksi paikka löytyi mutta kisu katosi. 4 päivää myöhemmin hädin elossa se ryömi “kissaruokalaan”-toinen takakäpälä oli revitty ja toinen ikävästi murtunut. Löytyessä se oli jopa tajuttomassa tilassa mutta onneksi pääsi heti lääkäriin: Luu oli täysin musertunut, leikkaus oli mutkikas, 2 ortopeediä monta tuntia kokosivat luusirpaleita kokoon ja laittoivat ne metallipuikkoon. Leikkaus onnistui mutta parantumineen on noin 1,5kk.

Kollimme on tosi kiltti poika, rakastava ja ystävällinen, kärsivällinen ja luottavainen, vaikkapa kipu on kova se ei koskaan käytä kynsiä eikä pure. Toivomme että se voimistuu täysin ja sille löytyisi ikioma rakastava koti.”

KULUKORVAUS kissasta on 100€. Kulukorvauksella kissa on saanut matolääkkeet, ulkoloishäädön, rabiesrokotuksen, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun sekä sille on tehty sienitesti. Kissalla on oma virallinen EU-passi josta toimenpiteet käyvät ilmi.